Connect with us

Šport

Hokej: V prvom zápase štvrťfinále playoff Havrani zdolali Košice

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany začali playoff v sobotu 28. februára na východe na ľade HC Košice. Havrani ako ôsmy tím po základnej časti extraligy sa postavili proti lídrovi. Piešťanci v posledných zápasoch ukázali, že vedia zahrať proti silnejším súperom a podarilo sa im to aj tento raz. Košice v prvom dueli série zdolali 3:1.

havrani

Reklama

Prvú veľkú šancu zápasu mali síce domáci, ale prvý gól strelili hostia. V siedmej minúte Piešťanci zablokovali strelu vo vlastnom obrannom pásme, prešli do protiútoku a Ján Románek prekvapil strelou z kraja klziska domáceho brankára. V deviatej minúte ponúkli domáci Havranom ďalšiu šancu na skórovanie. Za nedovolené bránenie putoval na trestnú lavicu Juraj Cebák a jeho vylúčenie bolo potrestané. Domáci nechali počas presilovky dvakrát po sebe voľného pred bránou mladíka Samuela Petráša. Prvý pokus mu nevyšiel, ale druhý bol už úspešný.  Havrani tak vyhrali prvú tretinu 2:0.
V druhej tretine nepadol žiaden gól ani z presilových hier, avšak na začiatku tretej tretiny sa domácim podarilo znížiť na 1:2. Autorom gólu bol Peter Sojčík, ktorý si spracoval prihrávku Mateja Češíka a nekompromisne poslal puk do siete. Piešťanci potom trikrát putovali na trestnú lavicu, ale domácim sa ani jednu presilovku nepodarilo využiť. V bráne Piešťan  čaroval Šúrek, ktorý svoj tím podržal v dôležitých momentoch. Na záver sa Košičania pokúsili vyrovnať pri hre bez brankára, avšak štyri sekundy pred koncom stretnutia spečatil výsledok do prázdnej brány Dušan Pašek.
Havrani sa ujali vedenia v sérii, ďalší zápas je na programe už zajtra v nedeľu 1. marca, opäť v Košiciach.

-th-

Reklama

Populárne články