Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky sú v semifinále extraligy, najskôr ich však čaká Final Four CEWL

Published

on

Reklama

Prvé kolo play-off ženskej extraligy zvládli Piešťanské Čajky na výbornú a potvrdili úlohu favorita. Oba duely proti tímu BK SOŠŽ Cassovia Košice s prehľadom vyhrali – na domácej palubovke 78:35 a v Košiciach 97:44. Postúpili tak do semifinále, kde sa stretnú s víťazom štvrťfinálovej dvojice MBK Ružomberok – BK Slovan Bratislava.

Reklama

Odveta štvrťfinálového zápasu Piešťanských Čajok proti Cassovii Košice sa začala podobne ako v Piešťanoch. Čajky sa snažili hrať na rýchle protiútoky, no zároveň súperkám nedovoľovali zakončovať. V prvej štvrtine viedli už o 16 bodov (10:26) a cez polčas bol bodový rozdiel už na úrovni 30 bodov (20:50).

Tretia štvrtina mala podobný scenár ako predošlé dve časti. Z domácich hráčok sa vyfaulovala Timková a Čajky zvýšili svoje vedenie na 45 bodov (34:79). V úvode záverečnej štvrtiny pôsobili Čajky menej koncentrovane ako po zvyšok duelu, ale o výrazný náskok neprišli.

Reklama

Pár minút pred koncom stretnutia sa vyfaulovala hráčka z Piešťan Felixová. Čajkám chýbali tri body, aby pokorili 100-bodovú hranicu, a Košičanky porazili o 53 bodov – 44:97. Do Košíc prišla podporiť Čajky aj skupina fanúšikov z Piešan, ktorí povzbudzovali svoj tím počas celého stretnutia.

BK SOŠŽ Cassovia Košice – Piešťanské Čajky 44:97

Cassovia Košice – Piešťanské Čajky 44:97

Bartoňová 10, Tatham 12, Páleníková M. 12, Stehlíková 21, Krč-Turbová 14 (Dudášová 11, Felixová 6, Páleníková T. 11)
Pred začiatkom semifinále čaká Čajky o týždeň ešte Final Four CEWL, ktoré sa uskutoční v Nymburku.

Autor: Martin Sarvaš / www.piestanskecajky.sk

Populárne články