Connect with us

Šport

Hokej: Topoľčany vs. Piešťany očami fanúšikov

Published

on

Reklama

V piatok 15. októbra 2010 cestovali piešťanskí hokejisti na derby zápas do Topoľčian, kde zvíťazili 4:1. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

[singlepic id=5634 w=320 h=240 float=left]Topoľčany sú hokejovým klubom, ktorý je azda najvernejší svojim tradíciám. Tradične ťažký súper, s ktorým zápas nikdy nemal jasného favorita napriek postaveniu v tabuľke, vynikajúci brankár, či už stojí v bráne ten, alebo onen a hlavne (pre našich mladých fans, začínajúcich s výjazdami na zápasy vonku) pravý retro, praveký štadión s vybavením a čistotou z doby kamennej, keď sa jaskyňu neoplatilo ani umývať, ani zametať…..

Reklama

Ťažký zápas, veľmi bojovný, bohužiaľ, niekedy až nehokejový, dosť dlho pomalý…… aj vy ste mali dojem, že niekedy hrajú hokejové tiene? Nebudeme ale kritizovať, lebo máme to, po čo sme tam v tak hojnom počte opäť cestovali…. zaslúžené 3 body, ktoré pri lepšej tohtoročnej kvalite prvej ligy tak veľmi potrebujeme.

V prvých dvoch tretinách je dosť ťažké niečo hodnotiť…  Počas druhej prestávky svietilo na svetelnej tabuli 0 – 0 a tomu zodpovedala aj predvádzaná hra. Dominovali obaja bezchybní brankári, hralo, či viac bojovalo, sa hlavne v strednom pásme.  Šancí bolo ako šafránu a pripravovali sme sa v poslednej časti hry na možno prvý futbalový výsledok tejto sezóny. V 45. minúte sa na nás usmialo šťastie. Martin Baran od mantinela vlastne len prihrával pred bránu, puk asi ani nikto netečoval a ten na prekvapenie všetkých končí medzi betónmi domáceho Hippíka. Vedieme konečne 0 – 1. Pre zaujímavosť, gól bol pripísaný Danovi Rosovi, ktorý, čuduj sa svete, sedel práve na striedačke. Od tohto momentu sa začína konečne hrať hokej, domáci sa vehementne snažia vyrovnať a darí sa mi to už o 5 minút. V našom pásme je buly, náš hráč ho akoby „bez záujmu“ prehráva, strela od modrej, Tomášov prvý zákrok, Havlíčkova prvá dorážka, Tomášovi do náruče a keďže Havlíček má času ako dôchodca v parku, s kľudom sa môže Tomáša spýtať kam ho chce aj po tretíkrát a vymetá pavučinu v pravom hornom kúte. Je to 1 – 1. Prichádza naša najlepšia fáza.  Zakusneme sa sa do súpera a ukazujeme, že ak sa nám trošku chce, domáci nevedia, kde je sever. Tlak vyvrcholí Mirovým Pupákovým gólom v 53. minúte, keď po akcii celého útoku sám pred bránou už nemôže nedať. Stav 1 – 2. V závere domáci hrajú vabank a umožňujú nám streliť ešte 2 góly do prázdnej brány. Najprv sa presadil na dva krát Jožo Kubrický a na konečných 1 – 4 vyváža puk z obranného pásma Mišo Peško a posiela domov aj ten zbytok domácich fans, čo ešte zostali na štadióne.

Reklama

V utorok veríme, že naši opäť zveladia skóre na strane výdavkov, ako na strane príjmov a z Považskej Bystrice dovezieme ďalšie 3 body. V utorok sa vidíme, kto môže na aute, v Považskej.

Autor: otto Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič – hug(o)photo agency

Populárne články