Connect with us

Šport

Hokej: Šiestakom HK Havrani uniklo finále EHK o gól

Šiestaci z hokejového klubu HK Havrani Piešťany sa zúčastnili na záver sezóny 30. až 31. marca dvojdňového  turnaja Európske hokejové kráľovstvo 2024 v Novom Jičíne.  Podujatie  malo bohatú účasť v zastúpení klubov nie len z Česka a Slovenska, ale dokonca aj Poľska. Tímy boli rozdelené do dvoch tabuliek po päť. Systém turnaja spočíval v odohraní štyroch zápasov v základnej časti, teda každý s každým v skupine a následne podľa počtu bodov sa mali vyhodnotiť tabuľky. Po základnej časti nasledovali posledné zápasy o umiestnenie na turnaji.

Published

on

Reklama

 

Účastníci:
1. HK Ďáblici Nový Jičín (CZ)
2. Hokej Uherský Ostroh (CZ)
3. VHK Vsetín (CZ)
4. HC Stadion Vrchlabí (CZ)
5. Hokej Srdcem Holky (CZ)
6. HK Havrani Piešťany
7. HC Lučenec
8. HA Slávia Prešov
9. Draci Liptovský Mikuláš
10. KS Naprzód Janów (PL)

Reklama

 

Reklama

Na turnaj sme vycestovali autobusom v sobotu, v skorých ranných hodinách. Hneď v prvý deň turnaja nás čakal náročný program, kde sme museli odohrať všetky štyri zápasy základnej skupiny. Prvý zápas sme hrali o 10:15 a posledný až okolo 22:00, nakoľko sa zápasy trochu predlžovali, program sa tak natiahol.

Zápasy sa hrali systémom 2×20 minút, kde každá tretina sa bodovala zvlášť. Za výhru dostal tím dva body, za remízu bod a za prehru sa nepripísali žiadne body do tabuľky. Chalani vstúpili do turnaja super výsledkom, kde získali proti Liptovskému Mikulášu 3 body za výhru a remízu. Následne v priebehu dňa dokázali zobrať dva body za jednu výhru Vsetínu a Vrchlabí. Večer nás čakal ešte posledný zápas proti zmiešanému tímu chlapcov a dievčat (Hokej Srdcem Holky, ďalej len HSH). Aj keď chalani už podali výborné výkony v troch zápasoch v priebehu dňa a síl im už neostalo veľa, aj tak podali skvelý výkon a dokázali vyhrať nad HSH prvý zápas 3:0. Druhý zápas sme prehrali len o gól 1:2 a v závere sme skúsil odvolať brankára, ale chýbalo nám trochu šťastia na vyrovnanie. Chalani po náročnom dni čakal zaslúžený odpočinok.

Na druhý deň sme v podstate čakali na dohratie ostatných zápasov v základnej skupine. Družstvá a jednotlivé zápasy boli tak vyrovnané, že sme do posledného zápasu nevedeli, o ktoré miesto budeme bojovať v poslednom zápase. Mohlo to byť o prvé, o tretie, o piate a dokonca aj o siedme. Nakoniec nám finálový boj utiekol len o jediný bod, respektíve gól, nakoľko jediný gól mal pre nás cenu zlata. Ďalšie tri tímy v tabuľke nazbierali rovnako ako mi 9 bodov a tak sa vytvorila tabuľka troch tímov, ktorá rozhodla, že sme hrali zápas až o piate miesto. Bolo to z počiatku sklamanie pre deti, nakoľko tvrdo bojovali, ale nie vždy to stačí a musím povedať, že v tomto prípade nám chýbalo trochu športového šťastia. Rodičia ich, ale povzbudili a chalani sa aj tak tešili na posledný zápas na turnaji, kde sa stretli s poľským tímom KS Naprzód Janów. Bohužiaľ sa nám tento zápas nepodaril, i keď nás rodičia na tribúne povzbudzovali, prehrali sme o gól s výsledkom 2:3.

Chalani sa po zápase svojim rodičom poďakovali za to, že ich počas celého turnaja povzbudzovali a hnali ich za víťazstvami. Odmeny (diplomy a korunku) im do kabíny prišiel odovzdať sám kráľ hokejového kráľovstva. Motivoval ich, že aj keď sa im turnaj nevydaril ako si predstavovali, aj tak sa nemajú za čo hanbiť a majú na sebe ďalej tvrdo pracovať. Odovzdal cenu aj našim rodičom, ktorí boli ocenení za najlepších fanúšikov turnaja.

Organizátor zabezpečil pre všetky tímy vlastnú kabínu, kde všetci hráči dostali pitný režim, ovocie a sladké odmeny. Samozrejme bola pre tímy zabezpečená aj teplá strava priamo na štadióne, odkiaľ mohli chalani sledovať ostatné tímy. Pre každý tím bol na záver pripravená odmena za účasť a predvedenú hru. Na víťaza čakal obrovský pohár a medaile. Bol zabezpečený aj fotograf, ktorý pre deti a rodičov zachytával momenty v zápase a mohli si tak zvečniť tento krásny športový moment. Všetko to umocnili napínavé a vyrovnané zápasy do poslednej minúty. Chalanom sa síce nepodarilo domov priviesť medailu a pohár, avšak priviezli si domov to najkrajšie a to boli športové zážitky a hokejové skúsenosti.

Organizátorovi ďakujeme za pozvanie a výbornú organizáciu počas celého turnaja.

Súpiska HK Havrani Piešťany

Brankári: Riecky, Janiga
Hráči: Gogola, Rusnák, Ferkodič, Šiška, Telenický, Široký S., Marcinko, Kubán, Drlička, Koleno, Bernovský, Klučár, Benovič, Čujko, Bielik

Výsledky zápasov:

HK Havrani Piešťany – Draci Liptovský Mikuláš 4:3, 4:4
Góly: Šiška 3x, Bielik 2x, Kubán, Drlička, Bernovský

HK Havrani Piešťany – VHK Vsetín 4:1, 0:4
Góly: Rusnák 2x, Široký S., Drlička

HK Havrani Piešťany – HC Stadion Vrchlabí 1:2 , 2:1
Góly: Rusnák, Telenický, Drlička

HK Havrani Piešťany – Hokej Srdcem Holky 3:0, 1:2
Góly: Drlička 2x, Bernovský, Gogola

Zápas o 5. miesto
HK Havrani Piešťany – KS Naprzód Janów 2:3
Góly: Šiška, Drlička

Filip Hudec / HK Havrani  Foto: EHK, HK Havrani

Populárne články