Connect with us

Šport

Hokej: Senica vs. Piešťany

Published

on

Reklama

V nedeľu 24. októbra 2010 cestovali piešťanskí hokejisti a fanúšikovia do Senice.  Piešťanci rozstrieľali súpera , čoho dôkazom je výsledok 1:9. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

[singlepic id=6170 w=320 h=240 float=left]Zhrňme si to hneď na začiatku. Vyhrali sme 1 – 9, z chuti sme si zastrieľali a poniektorým domácim hráčom sme asi na niekoľko zápasov hokej totálne znechutili. Taký brankár Čiliak má asi na nejakú tú noc o žlto – modré sny postarané, znechutili sme hokej asi aj tej hŕstke domácich fans, nafúknutej do neskutočného čísla 421 platiacich divákov, ktorí pravdepodobne pozerali von oknom, keď niekde videli piešťanský cirkus ( aj tak povzbudzovali svojich, v kŕči nemohúcnosti ), vyškolili sme domácich z efektivity streľby, pánu rozhodcovi Gogovi dokázali, že ani jeho druhotretinová vylučovacia seansa, keď sme za 10 min. hrali až 3 krát v oslabení, nám nijakým spôsobom nemôže uškodiť, dali sme gól z presilovky po 10 sekundách, premenili trestné strieľanie, presvedčili pokazený autobus nad Brezovou, nech aj on má dobrú náladu ako my a dovezie nás domov do Piešťan….. Nemalo to až na jedinú maličkosť absolútne ani najmenšiu chybu… ALE DOPRAJME IM TEN JEDEN GÓL !!! :-)

Reklama

Zápas od začiatku, tak ako pri našom domácom víťazstve 7 – 0, nevyzeral na taký debakel, akým sa skončil… Domáci nás prvých desať minút celkom slušne zvierali v našom pásme, Adam Fumač bol dosť často vyzývaný k zákrokom, ale pri forme našich dvoch výborných brankárov nás nejak moc pri polo šanciach Senice netrhalo…. My sme vystrelili, alebo vážne ohrozili domáceho brankára až niekedy v 8. minúte…. Prvý gól padol už v našom tlaku, kedže od 10 min. sa postupne, ale isto strácala sila [singlepic id=6171 w=320 h=240 float=right]domáceho náporu. Mišo Peško nahráva krížnou prihrávkou z rohu pásma na nabiehajúceho Jana Románka a Jano švyhom ponad ľavú lapačku po prvý krát rozvlňuje sieť za Čiliakom… Vedieme 0 – 1 … Naši po strelenom góle už naplno preberajú opraty stretnutia do svojich rúk a využívame obrovské chyby domácej obrany… Pri druhom góle domáci obranca pozabudne, že za jeho chrbtom zostáva Jožo Kubrický, Jožko mu berie na modrej puk, nájazd na brankára, kľučka na pravý betón a pohodlne zvyšuje na 0 – 2.

V druhej tretine rozhodca dostáva vylučovací amok…. pekný dvojzmyselný výraz…. :-)))) … Každé dve minúty domácim dopraje presilovku, lenže tí pri svojej nemohúcnosti sú vôbec radi, že sa dokážu udržať a nahrať si v našom obrannom pásme. Po návrate tretieho vylúčeného Aďa Kolníka okamžite preberáme naplno hru, Holovič prihráva pred bránu na neobsadeného Martina Chyla a sieť za Čiliakom sa po strele do ľavého horného rohu trepoce po tretíkrát 0 – 3. Pri štvtom góle vidieť jednoduchosť a ľahkosť našej hry. V 34. minúte Vrána cez celé ihrisko presne nachádza na útočnej modrej Petra Učňa, nájazd, kľučka, strela beckhendom a je 0 – 4 … Aby [singlepic id=6172 w=320 h=240 float=left]to nevyzeralo, že domáci sú nám len na smiech, treba otvorene priznať, že zopár krát pri nás stálo aj šťastie. Jeden raz im nebol pravdepodobne uznaný gól… za stavu 0 – 2, keď sa puk prudko odrazil buď od brvna, alebo od vnútornej konštrukcie brány, skôr by som to tipoval na stredovú tyč vo vnútri brány. Druhú najväčšiu šancu mali domáci v druhej tretine, keď nás pri nájazde zachránila spojnica. V 35 . minúte sme hrali iba 10 sekúnd presilovku, keď Miro Pupák doklepáva z pravej strany puk po piatykrát za chrbát brakára… 0 – 5. Aby toho pre domácich nebolo málo, v 38. minúte je pri samostatnom nájazde faulovaný Holovič a sám Marcel aj premieňa nariadené trestné strieľanie… 0 – 6 .

Reklama

Do poslednej časti hry vstupujeme s vedomím jasného náskoku a nečakáme od našich, že sa budú veľmi snažiť o výrazné zvýšenie náskoku…. Sme veľmi radi, že naši aj v tejto časti hry neprestali hrať a maximálne sa snažili o strelenie gólu…. Na 0 – 7 zvyšuje Mišo Peško, keď už nový brankár Senice, tiež Čiliak, trošku netakticky ide po prihrávajúcom hráčovi spoza brány, Jožo Haring prihráva pred bránu a Mišo nemá problém doklepnúť do prázdnej brány. V 48. minúte prichádza jediný gól domácich, keď samostatný nájazd premení Dobrý…. 1 – 7. Na konečných 1 – 9 upravuje dvoma zásahmi do čierneho Marek Mikušovič. Na 1 – 8 krásnym tečom po prihrávke Holoviča a posledný gól…. ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, ale už neviem :-) ….. padol v presilovke, 5 sekúnd pred koncom ……….. 1 – 9 . Vďaka za príjemný nedeľný večer našim hokejistom !

Autor: otto Foto: Tomáš Hudcovič – hug(o)photo agency

Populárne články