Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany vstúpili do playoff víťazne

Published

on

Reklama

V sobotu 29. januára privítali piešťanskí hokejisti na domácom ľade v prvom štvrťfinálovom zápase playoff Michalovce. Bol to dramatický a ťažký zápas. Ako videli stretnutie fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.

[singlepic id=9334 w=320 h=240 float=left]Pripomeňme si asi najslastnejší okamih. Predchádza mu výbuch zlosti a nespokojnosti s divným verdiktom rozhodcu. Beží 47. minúta. Z nášho obranného pásma prihráva na útočnú modrú Jožo Haring Janovi Románkovi. Jano je rýchlejší, dostáva sa do samostatného nájazdu. Je všemožne faulovaný, hákovaný, držaný za hokejku, či za dres. Pred brankárom kľučka, faul….. Jano končí aj s brankárom v bráne, brankár sa začína zvíjať. Goga signalizuje trest. Všetci do jedného, a tí 4 Michalovčania, nečakáme nič iné, len trestné strieľanie. Brankár Marton sa trošku v rámci dovoleného simulovania pováľa. Všetci čakáme len na jedno. Prekrížené ruky nad hlavou rozhodcu. Ten však potrebuje o svojom rozhodnutí najprv diskutovať. S postranným, kapitánom hostí a nakoniec po vynesení verdiktu aj s našimi Kolníkom a Peškom. Goga píska iba hákovanie. Na jeho hlavu sa znáša búrka nevôle, kriku a …. to netreba spomínať. Vhadzuje sa buly. Na presilovku zostáva Janov Románkov útok. Puk si preberie Jano, ako vždy čakáme prihrávku na voľného hráča. Naši sa držia za bránou, vymieňajú si puky. Potom to príde. Beží 49. minúta. Janko z pravej strany najprv nakorčuľuje pri modrú, vymení si puk, dostane sa do dobrej streleckej pozície, všetci čakáme strelu…. geniálna prihrávka na, pri ľavej tyči osamoteného Miša Peška, brankár Marton pri pravej tyči, Michal dostáva puk, prázdna brána, strela bez prípravy …. bohu ďakujem za tieto nádherné okamihy… góóóóóól … Mišo Peško strieľa presne, vedieme konečne 2 – 1 !!!! Na porazenie !! -:)

Reklama

Ale poďme od začiatku. Nik nečakal ľahký zápas. Sme favoriti série, každí počíta len s naším postupom. To vie neskutočne zviazať nohy. Našim však, chvalabohu, nie.

Začali sme ako uragán. Hneď v 2. minúte hráme presilovku. Útok Jana Románka hodí klasiku. Výmena pukom za bránou, Peško – Románek. Spoza brány presne na Joža Haringa, ten dvíha puk do proti pohybu brankára. Vedieme 1 – 0 . Vyrovnanie príde v 9. min. Vhadzuje sa v našom pásme, hostia vyhrajú buly ( do polovice stretnutia ich vyhrali veľa, až veľmi veľa ), strela od modrej, Tomáš nevidí, strela ponad pravý betón 1 – 1. Od tohto momentu sa hostia dostávajú na koňa, sú aktívnejší, rýchlejší, dobre rozohrávajú, výborne bránia. V 12. min. triafa michalovský obranca brvno, keď sa Tomáš nepokúša puk ani chytiť, ale vyhlavičkovať.

Reklama

[singlepic id=9333 w=320 h=240 float=right]V druhej časti hry hostia pokračujú v aktivite. Šancou však začíname my. Len milimetre chýbali Jarovi Rybárikovi, aby po prihrávke od Petra Učna len doklepol do prázdnej brány. Aktívni hostia triafajú asi v 29 .min. po veľmi peknom teči tyč. Od polovice hracieho času sa stretnutie láme. Naši začínajú hrať aktívnejšie, tvrdšie. Častejšie vyhrávame buly a máme oveľa viac z hry. Gól vísí na vlásku, ale šance Gálika, Prokopa, Románka a ani samostatný nájazd Petra Učňa v bráne neskončia.

V poslednej časti hry už úplne ovládame hru. Po značnom množstve šancí prichádza spomínaná 49. minúta a gól, veľmi dôležitý gól, Miša Peška. Od tohto momentu hráme bezchybne, vynikajúco a čuduj sa svete Marton už dávno zabudol na svoje zranenie. V 51. minúte ukážka šikovnosti Joža Haringa. Z ľavej strany si nakorčuľuje v nájazde 2 na 2 s Janom Románkom. Jožko si drží pravou rukou pevne puk vo svojej moci, všetci očakávame prihrávku. Jožo sa však natlačí až pred brankára, kľučka Martonovi pred nosom a vešiak pod hornú tyčku !!!! Hokejová rozprávka 3 – 1 !!!! Posledný kliniec do Michalovskej rakvy dáva opäť, dnes najlepší, 2. útok. Najprv samostatne Jano, puk sa odráža od brankára pred osamoteného Jožka Haringa, ktorý si strieľa tretí, hattrickový gól. Bravo chlapci !!!! 4 – 1. Naši makali od začiatku až do konca.

Na koniec už len jedno…. Nech je dnes o 18-tej zase viac !!!

Autor: otto Ilustračné foto: hugophoto agency

Populárne články