Connect with us

Šport

Hokej: Piešťany vs. Trnava očami fanúšikov

Published

on

Reklama

V utorok 5. októbra 2010 sa, po nedeľňajšom domácom dueli s Považskom Bystricou, stretli piešťanskí hokejisti v domácom derby zápase s Trnavou. Piešťanci po tretinách 0:1, 1:2,1:0 napokon prehrali 2:3. V nasledujúcich riadkoch si môžete prečítať ako videli zápas fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany.

[singlepic id=5100 w=320 h=240 float=left]V piešťanskom hokeji nezažívame dobré časy. Máme krízu. Veľmi dobre vieme, že naši hrať vedia, predviedli nám to v zápasoch či už zo Spišskou Novou Vsou, alebo aj s Liptovským Mikulášom. Zostáva nám preto veriť, že kríza nebude mať dlhé trvanie a chalani ju svojimi hokejovými schopnosťami,  húževnatosťou, chuťou hrať, rýchlo pošlú na hokejový cintorín. Je zbytočné zase opakovať, prečo sme prehrali, je to už obohraná pesnička, ktorú všetci veľmi dobre poznáme.

Reklama

Zápas s Trnavou zase ukázal, aký vie byť hokej niekedy nespravodlivý. Trnava, inak tiež nie v príliš oslnivej forme ( jedine ak tak trnavskí hráči vedia oslnivo padať a filmovať, čo nám dosýta predviedli hlavne v poslednej tretine ) vyhrala tento zápas hlavne starou známou pravdou, že keď nejde, tak ani keby sa človek rozkrájal na maličké kúsky, tak nejde. Naši sa po celý zápas úmorne snažili zlomiť smolu, väčšina drela, bojovala, ale …….

[singlepic id=5104 w=320 h=240 float=right]Prvý gól, s prívlastkom “ sprostý “ sme dostali v 3. minúte od Trnavčana Barčáka po nahodení ?? centri ?? štvrť strele ??, ktorá trošku neistému Adamovi Fumačovi vypadla z náručia … 0 – 1 .V tejto časti hry hráme zle, opäť sa opakujú chyby….. Jedinú skutočnú šancu v tejto časti má Trnava, keď ich Barčák prekvapivou strelou, ktorú Adam skoro ani nezaregistruje opečiatkuje brvno. Druhá tretina sa končí 18 – 4 na strely… ale prehrávame ju 1 – 2 na góly… Trnava dokáže dať gól aj odrazom od Krajinského mosta a my, kým dostaneme puk za Jančovičov, chrbát skoro zoderieme ľad v útočnom pásme. Na 0 – 2 v prospech Trnavy v presilovke zvyšuje tečom pred Fumačom Stanzel. Keď sa už nadychujeme k tlaku a zavierame súpera v pásme, príde zas naivná osobná chyba, nájazd Čavrka a po blafáku je 0 – 3. Až v 36 min. po presnej prihrávke z vlastného pásma na útočnú modrú od Zajaca premení samostatný nájazd Jožo Haring, keď sa mu poradí puk dostať za čiaru odrazom od tyčky…1 – 3.

Reklama

[singlepic id=5111 w=320 h=240 float=left]V poslednej časti hry stále veríme v zmenu výsledku. Paradoxne, rozhodca naivne píska herecké výkony trnavských komediantov, v 45. minúte Kubrický vysunie Mira Pupáka do nájazdu 2 na 1 … Miro sa dostane až pred brankára a švihom ponad plece trnavského brankára znižuje na rozdiel jediného gólu…. 2 – 3 Všetci čakáme drvivý tlak, lenže práve vtedy vidíme, v akom stave sme. Nepresnosť jedna za druhou, slabá a pomalá hra…atď, atď. Pár minút pred koncom nás ešte rozhodcovia „oberajú“ o vyrovnávací gól, keď Poláčkova strela síce končí v sieti, ale úprimne priznajme, puk už bol 3 centimetre mimo útočného pásma a rozhodcovia gól neuznali správne.  V samom závere má ešte obrovskú šancu Chylo, ale jeho nájazd opäť a zas končí na pozornom Jančovičovi.

Autor: otto Foto: Tomáš Hudcovič – hug(o)photo agency

[nggallery id=191]

Populárne články