Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanskí dorastenci postúpili do extraligy

Published

on

Reklama

Dorastenci ŠHK 37 Piešťany si zabezpečili postup z 1. hokejovej ligy do extraligy. V sobotu 17. marca síce prehrali s lídrom tabuľky P.H.K. Prešov n.o. 0:5, ale v nedeľu 18. marca rozdrvili HC 46 Bardejov 11 : 1, čo im zaručilo postup z druhého miesta.
[singlepic id=26862 w=320 h=240 float=right]Pred posledným kolom nadstavbovej časti mali šancu na postup aj Trnavčania a Ružinov 99 Bratislava, ktorí strácali na piešťanských mladíkov jeden resp dva body, takže v zápase proti Bardejovu išlo o všetko. Chlapci však nenechali nič na náhodu a Bardejovu, ktorý zmaril nádeje mužov, naložili koľko sa len dalo. Už po prvej tretine vyhrávali 4:0, keď góly strieľali Ondrej Andris, Marcel Jánoška, Martin Kubo a Daniel Miklovič. V druhej tretine sa presadili Ivan Valach, Tomáš Satrapa, Marek Svetlík, druhým gólom Martin Kubo a Martin Domian. Piešťanci v nej strelili 5 gólov, Bardejov len jeden, takže skóre bolo 9:1. V poslednom dejstve ešte výsledok prikrášlili Tomáš Satrapa a Jakub Kubinec.
V rámci individuálnych štatistík 1. ligy uspel medzi strelcami Martin Kubo, keď v uplynulej sezóne strelil 48 gólov a stal sa najlepším strelcom. Piešťanský brankár Matej Kičina bol s úspešnosťou skoro 93 percent druhým najlepším.
Autor: ht Foto: Mário Petlák

Reklama

Populárne články