Connect with us

Šport

Futbal: Derby Nová Ves nad Váhom vs. Piešťany skončilo remízou

Published

on

Reklama

V krásnom slnečnom počasí, sa stretli v rámci Majstrovstva regiónu západ v sedemnástom kole mužstvá SFK Nová Ves nad Váhom a PFK Piešťany v nedeľu 18. marca v považskom derby.

Úvod zápasu patril domácim hráčom, ale z tlaku si vynútili len dve nepresné hlavičky Maňaka. Po 15 minútach začal postupne preberať iniciatívu na svoje kopačky favorit z Piešťan, hlavne Mehdi-Karim bol aktívny. Najskôr jeho nepríjemný roh boxoval Grznár, potom umnú prihrávku za obranu poslal volejom Zelenický len do bočnej siete. Ďalší [singlepic id=26697 w=320 h=240 float=left]jeho vtipný lob za obranu nedokázal do siete dopraviť Koprda a prihrávku na Ondrejkoviča hasil v poslednej chvíli Grznár. Na druhej strane sa do šance rútil Sládek, no Hodulík bol rýchlejší a loptu kryl. Hostia sa nakoniec z gólu tešili v 39. min. Lopta sa dostala k Zelenickému a ten svoj prienik do šestnástky zakončil umiestnenou strelou k tyči domácej brány – 0:1. Domáci chceli vyrovnať, no akcia Gardiana s Kišom skončila v Hodulíkových rukaviciach. Piešťanci mohli tesne pred prestávkou pridať aj druhý gól. Center Zelenického odvrátila obrana s námahou na roh, po ktorom rozvlnil sieť Sailer, no len z bočnej strany.

Reklama

Druhý polčas začali podobne ako prvý lepšie domáci, k čomu prispel aj silný vietor. Vyťažili však len zopár štandartiek a zblokovaných striel. Keď už sa zdalo ze hru začínajú diktovať hostia, prišiel v 68. minúte  chybný verdikt hlavnej arbiterky Štrpkovej, ktorá darovala domácim rohový kop, ktorý hostí úplne rozhodil. Zahral ho striedajúci Mišík a jeho center si nešťastne do svojej brány vrazil Hodulík – 1:1. Neprešla ani minúta a aktívny Mišík obišiel pri čiare Vallu, jeho center zrazil Hodulík len na kopačku Gardiana, ktorý ju poslal do odkrytej brány – 2:1. O ďalšiu minútu putoval predčasne, po druhej žltej karte, pod sprchy Mehdi-Karim a katastrofálnu päťminútovku hostí zakončil po chybe Koprdu centrom do žrde Oríšek. Desať minút pred koncom predsa prišiel očakávaný tlak oslabených hostí. Najskôr sa v dobrej pozícii nepresadil hlavou Sailer, po priamom kope Koprdu. K ďalšiemu priamemu kopu sa postavil striedajúci Rožník, ktorého pokus z 28 m s námahou vytlačil na roh Grznár. Keď už sa zdalo, že domáci ozbíjajú lídra o všetky body, prišiel faul Gardiana na Koprdu. K priamemu kopu zo 17 m sa postavil opäť Rožník a v tretej nastavenej minúte krásnou strelou ponad múr nedal Grznárovi najmenšiu šancu – 2:2. Hostia boli síce futbalovejší, ale domáci sa im vyrovnali bojovnosťou a tak sa zrodila zaslúžená remíza. Pred peknou návštevou rozhodovala Štrpková. Po remíze Považskej Bystrice v Gabčíkove 0:0 ostávajú Piešťany na prvej priečke minimálne do stredajšej dohrávky 16. kola.

17. kolo – 18.03.2012: SFK Nová Ves nad Váhom – PFK Piešťany 2:2 (0:1)

Reklama

Góly: 68. Hodulík (vlastný), 69. Gardian – 39. Zelenický, 90.+ Rožník.

Žlté karty: 68. Sládek, 90.+ Gardian – 57. Koprda, 66. Mehdi-Karim.

Červené karty: 71. Mehdi-Karim (2 ŽK)

Zostava SFM: Grznár – Gardian, Balocký, Drahno, Gablech – Kiš (60. Mišík), Hujík, Horeš, Oríšek – Sládek (83. Pleva), Maňák (74. Mazák).

Zostava PFK: Hodulík – Riečičiar, Sailer, Chebeň (79. Rožník), Valla – Koprda, Galba – Ondrejkovič, Mehdi-Karim, Zelenický – Urgela.
Autor: Ing. Juraj Valo Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články