Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci vedú 2:0

Published

on

Reklama

V nedeľu 30. januára hrali piešťanskí hokejisti na domácom ľade  druhý štvrťfinálový zápas play-off s Michalovcami. Vyhrali s rovnakým skóre ako deň predtým a v sérii vedú 2:0. Ako videli stretnutie fanúšikovia ŠHK 37 Piešťany z fanklubu HFC´04 Piešťany si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.

[singlepic id=9417 w=320 h=240 float=left]Myslím si, že môžme byť po dvoch zápasoch odohraných na našom zimnom štadióne, maximálne spokojní. Trošku sme síce zostali rozladení, keď sa v nedeľu v dopoludňajších hodinách začali šíriť správy o odchode dvojice Románek, Lušnák do Skalice, ale ostatní hráči žiadnu drámu na vyrovnanie stavu na zápasy ani omylom nepripustili. Dovolím si skonštatovať, že v sérii je kvalita jednoznačne na našej, piešťanskej strane.  Ak by sme na Zemplíne neuspeli, bolo by to pravdepodobne len a len našou vinou. Pretože tieto dva zápasy jasne ukázali, kto tvrdí hokejovú muziku a má jednoznačne navrch. Michalovčania majú značný problém udržať, hlavne v poslednej tretine tempo, nastolené našimi hokejistami. Samozrejme karty môže zamiešať rozhodca, ale aj prostredie, v akom budú naši chalani hrať. Verme, že tieto druhotné vplyvy nebudú mať na výsledok veľký vplyv a vyhrá iba lepší. A lepší sme my, o tom nepochybujú ani domáci, tentoraz z Michaloviec.

Reklama

Tento, druhý duel kvalitou trocha zaostal za prvým. Logicky. Prvý zápas bol mimoriadne náročný ako po fyzickej, tak aj po psychickej stránke. Zápas začal obdobne, ako prvé stretnutie. Šance sa striedali na oboch stranách, v bráne však stáli pozorní brankári. Do prvej vážnejšej akcie sa dostali hostia. Tomáš bravúrne chytá pravým betónom presne mierenú strelu tesne nad ľadom. Prichádzajú naše chvíle. Najprv sa zastreľuje Prokop, potom netriafa z dobrej pozície bránu Peško. Prvý, veľmi dôležitý gól príde v 13. minúte. Zajac prihrá do stredu pásma Mišovi Peškovi, ten sa trošku pohrá s pukom, obíde dvoch obrancov a nechytateľne zavesí ponad lapačku vedieme 1 – 0. Na dvojgólový rozdiel má obrovskú šancu zvýšiť Baran, ale jeho samostatný nájazd brankár likviduje. Martinovi veľmi prajeme gól, ktorý by ho určite posunul do väčšej psychickej pohody.

[singlepic id=9418 w=320 h=240 float=right]V druhej tretine padajú dva góly. V 28. minúte sa konečne presadí aj iný, ako druhý útok. Na 2 – 0 zvyšuje Miro Pupák, ktorý strelou švihom zo stredu pásma opäť triafa  slabé miesto michalovského brankára. Nad lapačku. Hostia znižujú a tým si vyčerpávajú svoj zápasový gólový prídel v 36. minúte, keď s bolesťou kolena slabo korčuľujúci Vrána neodprace puk do bezpečia a Segľa doklepáva za chrbát trocha prekvapeného Tomáša  2 – 1.

Reklama

V poslednej časti hry hostia opäť fyzicky melú z posledného. Mimoriadne dôležitý tretí gól padne po veľkej chybe dnes už hráča Žiliny, Faitha, ktorý sa hrá s pukom, až mu ho naši berú, Zajac strieľa do hokejky michalovského obrancu, puk naberá “ lobový let “ a končí v michalovskej bráne po tretí raz 3 – 1. Na konečných 4 – 1 upraví delovkou na obvyklé miesto, slabinu brankára, ponad lapačku, Filip Novák.

Ďalší zápas štvrťfinálovej série je na programe zajtra 2. februára 2011 o 17.00 h v Michalovciach. Piešťanskí hokejisti môžu na východe vybojovať  tretí rozhodujúci bod a postúpiť do ďalšieho kola.

Autor: otto Ilustračné foto: hugophoto agency

Populárne články