Connect with us

Šport

Hokej: Piešťanci v Bardejove odvrátili prvý mečbal

Published

on

Reklama

Finálová séria prvej hokejovej ligy medzi ŠHK 37 Piešťany a HC 46 Bardejov pokračovala piatym zápasom v nedeľu 11. marca v Bardejove. Stav na zápasy pred týmto duelom bol 3:1 pre Bardejov a tak mali východniari dva mečbaly. Prvý sa Piešťancom podarilo po víťazstve 3:2 podarilo odvrátiť.
[singlepic id=26619 w=320 h=240 float=left]Prvá tretina nebola nijako útočná. Diváci videli len 15 striel, z ktorých 9 smerovalo na piešťanského brankára Michala Dzubinu a 6 na Bardejovčana Roberta Martona. Bardejovčania hrali tri presilovky, Piešťanci jednu, ale diváci gól nevieli.

V druhej tretine hokejisti ŠHK 37 výrazne pridali na tempe. Boli lepším mužstvom a dve z osemnástich striel na Martona skončili za jeho chrbtom. V čase 22:49 skóroval Branislav Jánoš a o tri minúty rozvlnil sieť Miroslav Pupák.
V tretej časti hry sa Bardejovčanom podarilo znížiť na 1:2 po piatich minútach zásluhou Ľubomíra Sabola. Osem minút pred koncom, hostí poslal opäť do dvojgólového vedenia poslal druhým gólom v zápase Branislav Jánoš. Počas záverečnej powerplay sa minútu a pol pred koncom stretnutia podarilo skórovať Ondrejovi Gmitterovi, ktorý znížil na 2:3, ale Piešťanci už ďalší gól neinkasovali a zvíťazili. Stav série je 3:2 pre Bardejov.
Ďalší duel sa bude hrať v utorok 13. marca na piešťanskom zimnom štadióne o 18.00 h. Ak Piešťanci uspejú o víťazovi by rozhodol až posledný siedmy duel.
Autor: ht Ilustračné foto: T. Hudcovič

Reklama

Populárne články