Connect with us

Šport

Hokej: Havrani zdolali Košice aj Nitru

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK37 Piešťany sa po rozpačitom úvode sezóny začínajú chytať minuloročnú fazónu. V utorok zdolali na východe Slovenska Košice a dnes doma porazili Nitru po samostatných nájazdoch. Hrdinom domáceho družstva bol jednoznačne brankár Tomáš Tomek.

_MG_1059

Reklama

Výraznú zásluhu na výhre domácich má brankár Tomáš Tomek.

V prvej tretine diváci gól na piešťanskom štadióne nevideli, i keď hokejisti na oboch stranách mali viacero možností na skórovanie. Ako prví dostali puk do súperovej bránky hostia. Na začiatku dvadsiatejpiatej minúty sa Havranom nepodarilo vyhodiť puk a rozhodenú obranu od modrej prestrelil Peter Konig. Domácim sa sa podarilo odpovedať o deväť minút. Strelou s pomedzi kruhov sa po peknej prihrávke od Melichárka presadil Samir Saliji.

Reklama

V úvode tretej tretiny naklonili misky na svoju stranu opäť hokejisti spod Zobora. Autorom gólu na 1:2 bol Miroslav Kováčik. Za domácich vyrovnával v 54. minúte Jakub Ručkay, ktorý sa dostal k puku odrazenému od zadného mantinelu a Kristinovi nedal šancu.

Stretnutie sa tak skončilo v riadnej hracej dobe 2:2 a nasledovalo predĺženie. V ňom sa nepresadilo ani jedno mužstvo, preto o víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy. Prvý nepremenil hosťujúci Novák, naopak domáci Lelkeš skóroval. V druhej sérii si na Tomekovi vylámal zuby aj Chrenko. Na druhej strane Kristin znovu kapituloval, keď ho prekonal Samir Saliji. Piešťany tak vyhrali po nájazdoch 3:2.

Najbližšie sa Havrani predstavia v nedeľu 6. októbra na ľade Martina.

[nggallery id=2543]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

REKLAMA

ijav-ucto

Populárne články