Connect with us

Šport

Hokej: Havrani zdolali Kamzíkov, playoff majú isté

Published

on

Reklama

V utorok 17. februára privítali hokejisti ŠHK37 Piešťany na domácom ľade HK Poprad. Havrani pred týmto duelom ešte stále nemali istotu účasti v playoff. Po zápase je však isté, že sezóna pre nich základnou časťou nekončí. Poprad zdolali 3:2 a pred deviatou Skalicou majú náskok 12 bodov. Do konca základnej časti zostávajú tri kolá, v ktorých sa hrá už iba o deväť bodov.

11002697_705497806234065_8054745714942732338_o[1]

Reklama

Súboj Lepännena s Paločkom – foto Laco Duračka

Zápas sa pre domácich nezačal najideálnejšie. V polovici prvej tretiny sa totiž vedenia ujali hostia. Domáci obranca Matúš Rais vyvážal puk spoza vlastnej brány pomedzi hráčov súpera, avšak tí mu ho zobrali. Prvú strelu Stalsa Rybár ešte kryl, no na ďalšiu z hokejky Richarda Rapáča bol krátky.  Domácim hokejistom sa však podarilo pomerne rýchlo gólovo reagoať. V trinástej minúte vystrelil z prvej z pravého kruhu Dušan Pašek a hosťujúci brankár nedokázal zareagovať.

Reklama

Na ďalší gól si diváci museli počkať pomaly do konca druhej tretiny. V 38. minúte sa opäť podarilo skórovať domácim, ktorý predviedli peknú kombináciu. Peško nestihol včas vystreliť, preto posunul puk na modrú Jarkovi Leppänenovi a jeho nahodený puk  skončil v sieti.

V poslednej tretine sa Havrnaom podarilo odskočiť na rozdiel dvoch gólov, keď využili presilovku v 48. minúte duelu. Opäť od modrej strieľal Leppänen, dorážka Haringa bola neúspešná, ale po ňom už Samuel Petráš dostal puk za chrbát popradského brankára. Kamzíkom sa podarilo zápas ešte zdramatizovať, keď štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času skóroval Mário Kurali a využil presilovku po bitke Lepännena a Paločka. Hostia tak mali ešte dostatok  priestoru otočiť zápas na šťastie pre domácich už nič nevymysleli.

-th-

Populárne články