Connect with us

Šport

Hokej: Havrani vyhrali v Bystrici, Tatar sa lúčil dvomi gólmi

Published

on

Reklama

V nedeľu 7. októbra cestovali piešťanskí extraligoví hokejoví Havrani do Banskej Bystrice. Bystričania chceli odčiniť hanebnú prehru s Popradom. V drese Piešťancov sa v poslednom zápase chcel čo najlepšie predviesť  Tomáš Tatar, ktorý sa vracia za oceán.

[singlepic id=35486 w=520 h= float=center]

Reklama

Od úvodu sa hral pomerne rýchly hokej so šancami na oboch stranách. Skóre duelu otvorili Bystričania v piatej minúte, keď Lutnerovu strelu piešťanský brankár Tomek iba vyrazil a Sýkora ju doklepol za jeho chrbát.  Vyrovnanie však  prišlo už o minútu, keď Stupka potiahol protiútok, prihral pred bránku Mertelovi a ten bez váhania prekonal Dzubinu. V 16. minúte hrali Banskobystričnia presilovku o dvoch hráčov, Bambúchovu strelu od modrej tečoval  Heizer a bolo 2:1.
Havrani vyrovnali v 25. min. Autorom gólu bol Tatar. Hráči Banskej Bystrice potom nevyužili dve presilovky. V 35. minúte akciu rozohral Tatar, Henrich Ručkay spoza brány prihrával pred domáceho brankára, kde pohotovo zakončil jeho brat Jakub Ručkay. Skóre 2:3.

V poslednej tretine sa domáci snažili o vyrovnanie, avšak Piešťanci sa mohli spoľahnúť na Tomeka vo svojej bránke. V 56. minúte hostia využili presilovku, keď skóroval Samir Saliji, 2:4. Bystričania potom odvolali brankára počas vylúčenia Tomáša Tatara, vytvorili si tlak, ale gól nedali. Minútu pred koncom sa do prázdnej brány na konečných 2:5 upravil Tatar, ktorý sa týmto gólom rozlúčil s extraligou.

Reklama

Piešťanci teraz odohrajú dva zápasy doma. V utorok sa stretnú s Nitrou a v piatok s Martinom.

Autor: ht Ilustračné foto: T. Hudcovič

Populárne články