Connect with us

Šport

Hokej: Havrani vyhrali štvrtý zápas a vyrovnali stav série

Published

on

Reklama

V štvrtom zápase štvrťfinálovej série série playoff hokejovej extraligy piešťanskí hokejisti zabudli na smolný moment tesne pred koncom tretieho zápasu a vypäli sa k výbornému výkonu podporenému výkonom brankára Šúreka. Vo štvrtok 5. marca zdolali Košice na domácom ľade 3:1 a vyrovnali stav série na 2:2.

hokej havrani kosice

Reklama

V polovici prvej tretiny mali domáci hokejisti výhodu dvoch presilových hier tesne za sebou. Nepodarilo sa im ich využiť, avšak tlak, ktorý si vytvorili pretavili do gólu tesne po presilovke. Samuel Petráš si z rohu klziska nakorčuľoval pred brankára hostí a zasunul puk za jeho chrbát.

Ďalší gól padol až v 37. minúte, keď Havrani využili presilovku. Po dorážkach na bránkovisku sa puk  odrazil k ľavej tyčke Hylákovje brány a nekrytý Matej Mišura osem sekúnd pred koncom presilovky zvýšil na 2:0.

Reklama

V tretej tretine sa hostia snažili o vyrovnanie, ale domácich držal výbornými zákrokmi brankár. Prekonal ho až v 57. minúte po individuálnej akcii Gabriel Spilar. Dve minúty pred koncom duelu putoval na trestnú lavicu domáci Kotaška a hostia tak mali výhodu presilovky, v ktorej navyše odvolali brankára, hralo sa teda 6:4. Minútu a pol pred koncom stretnutia stanovil konečný výsledok na 3:1 Dušan Pašek, keď prázdnu košickú bránu trafil z vlastného obranného pásma.

Ďalší zápas série je na programe v Košiciach v nedeľu. V Piešťanoch sa bude hrať v utorok 10. marca, keď už jeden z klubov bude mať možnosť získať sériu pre seba a postúpiť do semifinále.

-th- Ilustr. foto: Laco Duračka

Populárne články