Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky československý súboj proti Nymburku zvládli, vezú bronz

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky boli v súboji o tretie miesto v stredoeurópskej lige CEWL úspešné. Družstvo Basketball Nymburk zdolali v nedeľu 8. marca na jeho palubovke po dramatickom súboji, o ktorom rozhodla posledná štvrtina 71:64.

Čajky bojovali na záverečnom turnaji najskôr v sobotu o postup do finále. Ich súperom bol rumunský tím CSU Alba Iulia. Prvý polčas Piešťanky vyhrali o bod,  záver však patril, najmä pre slabý výkon Čajok v tretej štvrtine Rumunkám, ktoré vyhrali 56:52.

Reklama

mg_0470[1]

 Ilustr. foto.

Reklama

V nedeľu 8. marca predpoludním čakal Čajky súboj o tretie miesto v CEWL proti domácemu družstvu Basketbal Nymburk. Zápas bol vyrovnaný a ani jeden z tímov si nevybudoval väčší náskok. Prvú štvrtinu vyhrali domáce o bod – 21:20. Rovnaký bol rozdiel v skóre aj počas polčasovej prestávky, keď na ukazovateli svietilo skóre 34:33. V tretej štvrtine sa Čajkám podarilo ujať sa vedenia 53:51. Piešťankám vyšiel záver zápasu, keď v poslednej štvrtine ich náskok narastal až na záverečný stav 71:64.

Najlepšou strelkyňou Piešťanských Čajok bola s 19-timi bodmi Lucia Krč-Turbová. Tamara Tatham pridala 15, Kateřina Bartoňová 13 rovnako ako Marta Páleníková. Do streleckej listiny sa zapísali tiež Tereza Páleníková 3, Romana Stehlíková 2, Nikol Dudášová 2, Mária Felixová 2 a Petra Bartánusová 2.

Čajky po návrate domov čaká príprava na budúcu sobotu 14. marca, keď v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina odštartujú semifinálové súboje v slovenskej extralige proti MBK Ružomberok.

-th-

Populárne články