Connect with us

Šport

Hokej: Havrani uspeli na Santa Claus Cupe

Hokejisti HK Havrani Piešťany uspeli na turnaji Santa Claus Cup v maďarskom meste Dunaújváros. S pomedzi dvadsiatichštyroch účastníkov kategórie U 10 AA skončili na výbornom piatom mieste.

Published

on

Reklama

Mikulášsky pohár u našich južných susedov sa konal už po pätnásty raz. Aktuálneho ročníka, ktorý sa konal 10. a 11. decembra sa zúčastnilo desať maďarských, osem slovenských, tri rumunské, dva české a jeden srbský tím. Piešťanci boli jediným tímom, ktorý aktuálne nemá svoj vlastný štadión.

Reklama

„Chlapci spravili peknú reklamu Mestu Piešťany, ako aj hokejovému klubu HK Havrani Piešťany. Môžeme byť na nich právoplatne hrdý, že pekne reprezentujú svoj klub a mesto. V rámci Slovenska skončili celkovo ako druhý,“ tešil sa po turnaj tréner Tomáš Učeň. Piatym miestom vylepšili výsledok klubu  z roku 2019, keď po postupe zo skupiny piešťanskí chlapci obsadili celkovú šiestu priečku.

Prvý Santa Claus Cup v Dunaújvárosi sa konal v roku 2007. Odvtedy sa z neho stala prestížna hokejová udalosť pre mládežníckych hokejistov. Pre veľký záujem museli organizátori v roku 2018 rozšíriť počet kategórií. Celkovo sa podujatia doteraz zúčastnilo 374 tímov z 15 krajín.

Reklama

 

-red-

Populárne články