Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky chcú B. Bystricu v Eurocape zdolať opäť

Čo je v hre v stredajšom eurocupovom zápase Piešťanských Čajok so Sláviou Banská Bystrica? Aká je situácia a aká je cesta k úspechu? To vám v nasledujúcich riadkoch prezradí z hráčskeho kolektívu Dominika Rusiňáková a tréner Peter Jankovič.

Published

on

Reklama

S príchodom novej trénerky sa Banská Bystrica postupne dala cez reprezentačnú prestávku zdravotne do poriadku a tak by mala prísť do Piešťan v plnej sile. „Nie je to v podstate pre nás taká zmena, vieme, kde majú svoju kvalitu a musíme byť na to pripravení. Neriešime to, či budú alebo nebudú kompletní, my sa stále pozeráme len na seba. Určite sa ale ich kvalita trochu zvýši, musíme byť ešte viac koncentrovaní a sústrediť sa hlavne na svoj výkon,“ prezradil tréner Peter Jankovič.

Podľa jeho slov zatiaľ nemožno čakať obzvlášť iné „pumy“, ako tomu bolo pri predošlých 3 konfrontáciách, v ktorých boli jeho hráčky úspešné: „Ako sama povedala ich nová trénerka, nemá čarovný prútik. Za týždeň ťažko urobiť nejaké veľké zmeny. Nejaká zmena už bola vidieť, či v agresivite, respektíve prinesení novej energie po sérii zranení a ťažkého rozlosovania. Mali teraz trochu viac času na oddych, mohli potrénovať.“

Reklama

V hre teraz bude oveľa viac, ako tomu je pri bežnom ligovom stretnutí. Banská Bystrica hrá v Eurocupe o prvé víťazstvo, Piešťany bojujú o priamy postup do play off. „Aj keď sme každé stretnutie dokázali vyhrať dominantným rozdielom, tak nemôžem povedať, že je Bystrica jednoduchým súperom. Slovensky káder je doplnený o zahraničné hračky, má svoju kvalitu a určite prídu s veľkou energiou. Chcú hrať rýchly a agresívny basketbal. Pod vedením novej trénerky sa možno očakáva odlišný duel, ale my musíme pristúpiť k tomuto zápasu veľmi zodpovedne a s veľkou koncentráciou a energiou od samého začiatku. Musíme sa hlavne sústrediť na seba a na naše herne pravidlá. Aj keď je to slovenský súper, bude to predsa eurocupový zápas a pre nás veľmi dôležitý o postup, takže pevne verím, že nás príde podporiť čo najviac fanúšikov,“ vyhlásila krídelníčka Dominika Rusiňáková.

Karty sú rozdané pred záverečnými 2 zápasmi v C-skupine celkom jasne, Čajky okupujú druhú priečku s bilanciou 2 výhier a 2 prehier. Podobne na tom je aj Galatasaray Istanbul. Ideálnym scenárom je samozrejme ďalšie domáce víťazstvo, v najlepšom prípade o čo najviac bodov. „Situácia je celkom jasná, veľa závisí od zápasu Górzowu s Galatasarayom. Pre nás je v prvom rade podstatné, aby sme vyhrali. Nebudeme sa na začiatku dívať na rozdiel skóre, ale ak to bude možné, tak sa budeme snažiť vyhrať čo najvyšším rozdielom. Prioritným cieľom je pre nás ale víťazstvo, na to musíme byť sústredení, aby sme to mali stále vo svojich rukách a pokúsili sa o postup zo skupiny, ako sme chceli. Máme to na dosah, aj keby to je z tretieho miesta,“ povedal Jankovič.

Reklama

Oba tímy boli počas víkendu v Niké EXZ úspešné, Banská Bystrica zvládla derby s UMB (93:47) a Piešťany deklasovali Košice (88:24). „Bolo by to ideálne, keby sa nám podarilo nadviazať na zápas s Košicami, ale ja by som sa na to nespoliehal. Zápas začína od 0:0 a bude úplne iný. S Banskou Bystricou sme odohrali tri stretnutia a tento bude opäť iný. Musíme začať úplne koncentrovane, ideme za svojim cieľom. Pre nás je momentálne dôležité zápas zvládnuť a urobiť všetko, aby sme ho vyhrali. Treba sa dívať na seba, dodržiavať naše pravidlá, ktoré máme v útoku a v obrane. Verím, že na to budeme pripravení,“ naznačil kouč Piešťan možnú cestu k úspechu.

Zaujímavosťou tohto stretnutia bude tiež trénerský duel Petra Jankoviča so Zuzanou Žirkovou. Dvojka, ktorá v minulosti bola v postavení tréner-hráčka, respektíve tréner-asistentka trénera, tentoraz bude stáť proti sebe. Koľký ich vzájomný duel to bude na týchto pozíciách? „My sme sa stretli zoči-voči len v jednom prípade, keď som bol v Maďarsku a Zuzka bol pri Young Angels. V príprave sme si odohrali dve stretnutia. To bola naša jediná konfrontácia, väčšinou sme sedeli spolu na jednej strane,“ odpovedal Jankovič.

Čajky vás v stredu 7. decembra o 18.00 h budú potrebovať, aby ste ich potiahli k úspechu nad Sláviou Banská Bystrica. Vstupné na toto stretnutie je 8€.

TS Piešťanské Čajky Foto: Lukáš Droppan

Populárne články