Connect with us

Šport

Hokej: Havrani smerovali k veľkému obratu, žiaľ, rozhodujúci gól dostali dve sekundy pred koncom

Published

on

Reklama

Štvrťfinálová séria playoff hokejovej extraligy medzi Piešťanmi a Košicami sa za stavu 1:1 presťahovala do Piešťan. Havrani odohrali v stredu 4. marca doma dobrý zápas, keď mali nakročené k veľkému obratu, žiaľ napokon bolo všetko inak. Rozhodujúci gól inkasovali Piešťanci dve sekndy pred koncom riadnej hracej doby po chybe domáceho obrancu.

hokej havrani kosice

Reklama

Ilustr. foto: Laco Duračka

V prvej tretine mal viacero dobrých príležitostí Dušan Pašek, ale recept na košického brankára Hyláka nenašiel. Na prvý gól tak fanúšikovia čakali skoro do konca prvej tretiny. Minútu pred jej záverom predviedol svoje individuálne schopnosti hosťujúci Gabriel Spilar. Ten si z ľavého krídla nakorčuľoval na stred klziska a pomedzi nohy prekonal Martina Šúreka.

Reklama

V druhej tretine sa najskôr dvakrát presadili hostia. Najskôr v 22. minúte Tibor Kutálek a neskôr v 36. minúte Jakub Suja. Košičania viedli už 3:0, avšak domáci sa nevzdávali. Na konci tretiny znížil na 1:3 Tomáš Klempa a zápas tak dostal nový impulz.

Tretia tretina začala lepšie pre domácich. V 47. minúte sa presadil po košickom zaváhaní z nájazdu Václav Stupka. Piešťanci mali v 53. minúte príležitosť vyrovnať v presilovej hre, žiaľ neboli úspešní. Päť minút pred koncom stretnutia sa však dočkali vyrovnania. Matej Mišura predviedol sólo prienik stredom ihriska. Jeho bekendová strela skončila na tyčke, avšak odrazený puk za Hylákov chrbát pohodlne poslal Tomáš Klempa. Už sa zdalo, že zápas bude pokračovať predĺžením, dve sekundy pred koncom riadnej hracej doby však udreli hostia. Domáci obranca Martin Škadra chyboval, k puku sa dostal Peter Sojčík a hoci tiesnený, nájazd blafákom premenil. Havrani tak prehrali 3:4 a stav série je 1:2. Štvrtý zápas je na programe vo štvrtok o 17:00 h na piešťanskom zimnom štadióne.

-th-

Populárne články