Connect with us

Šport

Hokej: Havrani prehrali „vyhratý“ zápas

Published

on

Reklama

Ako za 14 minút vyhrávať 4:1 a potom prehrať 4:5 predviedli hokejisti ŠHK 37 Piešťany v piatom štvrťfinálovom zápase hokejovej extraligy proti Skalici, ktorý sa hral v piatok 15. marca na piešťanskom zimnom štadióne.

[singlepic id=40574 w=560 h=373 float=center]Havrani sa ujali vedenia v polovici piatej minúty. Michal Peško si prebral puk na modrej čiare, prešiel pomedzi obrancov a blafákom prekonal skalického brankára Lipovského. O minútu už viedli Piešťanci 2:0. Autorom gólu bol Marek Mertel. Gólové hody pokračovali o pol minúty na opačnej strane. Skalica znížila na 2:1, zásluhou vlastného gólu Antonína Hrušku, ktorý si puk nešťastne kopol do vlastnej bránky. O ďalšiu minútu a pol Havrani opäť odskočili na rozdiel dvoch gólov. Lipovského na dva krát prekonal Martin Chylo. Skalický brankár po tomto góle opustil svoju svätyňu a nahradil ho Adam Trenčan. Aj ten však po pár minútach neodolal piešťanskému tlaku. V 15. minúte Mertel trafil ponad Trenčanovu vyrážačku tyčku a nekrytý Václav Stupka zvýšil na 4:1. V závere tretiny sa presadili aj Skaličania. Pálffy presnou prihrávkou našiel pred bránkou Školiaka, ktorý bez problémov prestrelil Tomeka – 4:2.

Reklama

[singlepic id=40562 w=320 h=240 float=left]V druhej tretine nepadol žiaden gól, akoby si oba tímy vybili všetok pušný prach v prvej tretine. V poslednom dejstve sa však diali veci. Hneď v úvode záverečnej tretiny sa hokejisti zo Záhoria dotiahli na jeden kontaktný gól. Jeho autorom bol David Stieler, ktorému puk nepresnou rozohrávkou naservíroval Jakub Ručkay – 4:3. V 54. minúte hrali domáci presilovku, avšak nevyužili ju. Štyri minúty pred koncom stretnutia sa naopak museli brániť, pri vylúčení Peška za hru vysokou hokejkou, avšak neubránili sa. Opäť úradoval Pálffy, keď poslal presnú krížnu prihrávku pred bránu Miroslavovi Lažovi, ktorému stačilo nastaviť čepeľ hokejky. Zrazu je z jasného zápasu dráma a vyrovnané 4:4. Dvadsaťsedem sekúnd pred koncom riadnej hracej doby mali Skaličania opäť príležitosť na ďalšiu presilovku. Tento raz za príliš veľa piešťanských hráčov na ľade. Jedenásť sekúnd pred koncom sa hokejistom zo Záhoria podarilo dokončiť obrat v stretnutí. Od modrej vystrelil Vyrúbalík a puk do bránky dorazil s chuťou hrajúci René Školiak – 4:5.
Skalica sa ujala vedenia 3:2 na zápasy a v nedeľu má na vlastnom štadióne výhodu prvého mečbalu.

[nggallery id=2182]
Autor: ht Foto: Tomáš Niščák

Reklama

Populárne články