Connect with us

Šport

Hokej: Havrani prehrali, tréner Sýkora rezignoval

Published

on

Reklama

Hokejisti ŠHK37 Piešťany cestovali na  posledný predvianočný zápas do Žiliny. Súboj tabuľkových susedov vyznieval najskôr v prospech lepšie postavených Havranov (8. miesto), napokon sa však z víťazstva tešili žilinskí Vlci (9. miesto). Po prehre oznámil svoju rezignáciu tréner Havranov Roman Sýkora.

hokej havrani zilina foto laco duracka

Reklama

Ilustr. foto: Laco Duračka

REKLAMA

Reklama

Plesen_banner w

V prvej tretine sa diváci gólu nedočkali. Skóre otvoril v 25. minúte Tomáš Klempa, ktorého pri ľavom kruhu našiel prihrávkou Marcel Holovič. O necelé dve minúty už Havrani viedli o dva góly. Žilinská obrana sa dopustila chyby, Rastislav Konečný dostal puk pred bránu, avšak nesebecky posunul Michalovi Tomanovi, ktorý pohodlne zakončil. Havrani tak vyhrávali  už 2:0. Potom, ale prišli chvíle domácich. V 33. minúte sa dostal Bajaník do prečíslenia, kde našiel voľného Jaroslava Jabrockého a ten na dvakrát dostal puk za chrbát Patrika Rybára. Necelú minútu pred koncom druhej tretiny Žilinčania vyrovnali. Na 2:2 upravil Ján Dresler, ktorému počas avizovanej presilovej hry presne spoza brány prihral Štěpán Novotný. 

V úvode tretej tretiny išli Havrani znovu do vedenia. Po prihrávke Michala Tomana skóroval Branislav Rapáč.  Neubehlo ani 30 sekúnd a bolo vyrovnané. Skóroval kapitán Žiliny Milan Drevenák. Klinček na havranej rakvy doklepol Tomáš Demel, ktorý pri predchádzajúcom asistoval Drevenákovi. Teraz strieľal Drevenák, Rybár puk len vyrazil a Demel skóroval. Havrani sa snažili vyrovnať, avšak Žilina už náskok ubránila.

_MG_4266

Výsledok aktuálneho zápasu, ale aj predošlých týždňov, mal dohru na tlačovej konferencii, keď hlavný tréner Roman Sýkora oznámil rezignáciu. „Ten, kto bol na hokeji, tak videl, že mužstvo nedokáže pod mojim vedením vyhrávať. Cítim za to zodpovednosť a preto som chlapcom povedal, že po tomto zápase na poste hlavného trénera končím. Chcem tak dať hráčom impulz, “ povedal R. Sýkora. O tom, kto ho nahradí sa rozhodne v najbližších dňoch. Havranov čaká ďalší zápas až po Vianociach 28. decembra doma proti Zvolenu.

-th-

Populárne články