Connect with us

Šport

Hokej: Havrani prehrali s lídrom po nájazdoch a ukázali svoje dve tváre

Published

on

Reklama

V 29. kole hokejovej Tipsport extraligy prehrali piešťanskí Havrani na svojom ľade s lídrom extraligovej tabuľky HK Nitra 2:3 po samostatných nájazdoch. Hráči ŠHK 37 Piešťany ukázali svojim fanúšikom dve tváre svojej hry. Zatiaľ čo po druhej tretine zniesol výkon piešťanských Harvanov kvalitatívne absolutórium, v poslednej časti hry opadla z hry Piešťancov zdravá agresivita a vedúca Nitra s kvalitným kádrom otočila výsledok vo svoj prospech.

w_mg_2735[1]

Reklama

Ilustračné foto.

Zo začiatku zápasu hre oboch mužstiev chýbal pohyb. Začiatkom deviatej minúty oslabil domácich český obranca Kotaška, gól však padol do brány hostí. Na obrannej modrej vypichol puk hru dobre čítajúci Kutálek a blafákom nedal brankárovi Nitry žiadnu šancu. Výbornú prácu pri nájazde Kutálka odviedol Dušan Pašek, ktorý „odstavil“ obrancu hostí a zvýšil tak šancu svojmu spoluhráčovi gólovo zakončiť. Odpoveď hostí prišla ešte počas vylúčenia Kotašku, kedy osamotený Milo pomedzi betóny vyrovnal. V 17. minúte obrovskú šancu Piešťan spálil Pašek, keď po výbornej práci Klempu stál zoči-voči brankárovi hostí. Sekundu pred koncom tretiny triafil spojnicu Nitran Mezei.

Reklama

Nástup Piešťancov do druhej časti hry bol predzvesťou vynikajúcich 20 minút Havranov. Už po 25 sekundách hry a práci Klempu sa puk dostal k Holovičovi a ten nezaváhal. O tri minúty mohol rozveseliť fanúšikov Klempa, keď v nájazde dvoch na jedného iba triafil brankára. Potvrdením oduševnelosti výborného výkonu v druhej časti hry patrila päť minútová oslabovka Piešťan, kedy počas presilovky Nitra ani raz nevystrelila. Skvelý výkon domácich v druhej časti hry podpisovala aj odolnosť voči fatálnym nepresnostiam rozhodcovskej trojice.

Prestávka medzi druhou a treťou časťou hry Piešťanom uškodila. Hra Havranov prestala byť ofenzívne agresívna, Nitra stále viac získavala istotu ľadu pod svojimi korčuľami a trest prišiel v 49. minúte, keď sa presne trafil odchovanec Piešťan Henrich Ručkay.

V predĺžení Piešťany potvrdili náhlu stratu momentálnej formy, keď počas dvojminútovej presilovky 4 na 3 ani neohrozili brankára Nitry. V trestných strieľaniach uspela Nitra gólmi Slováka a Ručkaya.

Tréneri oboch mužstiev zhodnotili tento duel:

Roman Sýkora, tréner Piešťan: „Derby zápasy sú veľmi vyrovnané. Tri zo štyroch sa skončili až v nájazdoch. Mali sme dobrý vstup do stretnutia, využili sme chybu v oslabení. Súper ešte v tej istej presilovke vyrovnal. Druha tretina bola zrejme naša najlepšia tretina v sezóne. Škoda gólu v tretej časti. Prehrali sme druhý zápas po sebe v nájazdoch, čo ma mrzí, ale je vidieť, že ideme dobrou cestou.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Do stretnutia sme vstúpili solídnou úvodnou dvadsaťminútovkou, ale osobne mi chýbal tlak na bránu. Nekorčuľovali sme podľa mojich predstáv. V druhej tretine sme hrali katastrofálne. Niečo sme si v šatni povedali, pridali sme na dôraze, ale v momente keď sme mohli.“

Pred 1 375 divákmi rozhodovali Orolin, Bednár a Gavalier.

V 30. kole, ktoré sa odohrá 5. decembra cestujú piešťanskí Havrani na ľad Košíc.

(red)

Populárne články