Connect with us

Šport

Hokej: Havrani po trápení s dvadsiatkou prehrali v derby s Trenčínom

Published

on

Reklama

Po včerajšom vsunutom kole, keď piešťanskí hokejisti len tesne po dráme zdolali Orange 20, ich v piatok 5. októbra čakalo derby s Duklou Trenčín. Trápiaca sa Dukla, momentálne usadená na dne extraligovej tabuľky, zaznamenala v minulom kole prvé víťazstvo nad Popradom. Povzbudení Trenčania si chceli odniesť tri body aj z Piešťan. Po výhre 1:3 sa jej to aj podarilo.

Reklama

Prvý gól duelu padol už po 37. sekundách. Trenčania mali neuveriteľné šťastie, keď Ján Pardavý nahodil puk a ten sa akoby zázrakom dostal za Tomekov chrbát. Havrani boli v prvej tretine strelecky aktívnejší. Na brankára Trenčína vyslali 13 striel, kým Dukla ohrozila domáceho gólmana iba šiestimi strelami. Havrani však skórovať nedokázali.

Na konci ôsmej minúty druhej tretiny sa dral v úniku pred brankára hostí Tibor Melichárek, bol však faulovaný a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Jeho exekútorom bol sám Melichárek. Dlhým oblúkom až k okraju klziska ťahal Kristína z bránky a popri lapačke skóroval. Stav 1:1. Piešťanci nabudení gólom si následne vytvorili mohutný tlak. Úspešní však neboli a akoby pozabudli na bránenie. Potvrdilo sa, nedáš dostaneš, a na druhej strane z nenápadnej akcie prekonal Tomeka Richard Lelkeš.

Reklama

REKLAMA

V tretej tretine hrali Havrani v úvode presilovku ale Dukla bránila pozorne. Na začiatku 44. minúty už bol trenčiansky brankár prekonaný Drgoňom, avšak zastúpil ho Bagin a puk vyrazil mimo bránu. Na začiatku 49. minúty Piešťanci dostali další kliniec. Tybor prihrával z vlastného pásma na modrú, kde puk prevzal Peter Sojčík a prestrelil Tomeka po tretí raz. Domáci sa v závere už trápili, i keď snahu im nemožno uprieť. Minútu pred koncom odvolali brankára. Vynikajúcu šancu mal Jakub Ručkay, avšak brankár hostí Kristín ho betónom vychytal. Trenčín môže za dnešnú výhru ďakovať hlavne jemu. Zápas sledovalo 3060 divákov.

V nedeľu čaká hokejistov ŠHK 37 Piešťany zápas v Banskej Bystrici.

 

GÓLY

TRET.

ČAS

TEAM

STAV

STRELEC (ASISTENCIE)

1

00:37

TRE

0:1

89 Ján Pardavý

2

27:54

PIS

1:1

25 Tibor Melichárek

tres.str.

2

32:00

TRE

1:2

19 Richard Lelkeš (21 Radoslav Tybor, 24 Rostislav Marosz)

3

48:23

TRE

1:3

98 Peter Sojčík (21 Radoslav Tybor)

 

[nggallery id=1959]

Text a foto: T. Hudcovič

Populárne články