Connect with us

Šport

Hokej: Havrani po bojovnom výkone zdolali Skalicu

Published

on

Reklama

V 41. kole hokejovej extraligy privítali hokejisti ŠHK37 Piešťany na domácom ľade Skalicu. Za Havranov nastúpili v bráne Denis Godla a v prvom útoku Samuel Petráš, ktorí priniesli medailu z nedávnych juniorských majstrovstiev sveta. Duel bol bojovný, keďže išlo o dôležité body. Havrani ho vyhrali 3:1.

pasek

Reklama

Piešťanci vstúpili do stretnutia úspešne, keď po minúte a štyridsiatich dvoch sekundách skóroval Dušan Pašek. Ten sa najlepšie zorientoval a brankárom Romančíkom vyrazený puk poslal do skalickej brány. Na 2:0 zvýšili domáci v sedemnástej minúte. Pri hroziacom skalickom brejku dobre zapracoval Šedivý, poslal puk na stred Holovičovi, ktorý premárnil moment na streľbu a tak prihral na bránkovisko Stupkovi,  ktorý švihom dáva svoj druhý gól v druhom zápase za Piešťany. Neuplynula však ani minúta a Skaličania znížili zásluhou Tomáša Komínka.

Ďalšie dve tretiny na ukazovateli skóre svietil stále stav 2:1. Hostia poslali na Godlu 30 striel, ale len raz sa im puk podarilo dostať za jeho chrbát. V závere sa snažili ešte niečo spraviť s výsledkom pri hre bez brankára. Havrani však zastavili tlak vyhodením do stredného pásma, kde zabojoval Samuel Petráš a zmocnil sa puku, ktorý dopravil až do opustenej brány – 3:1.

Reklama

Vedenie Havranov sa snažilo pritiahnuť na tribúny viac divákov zníženým vstupným. Zápas sledovalo 1289 fanúšikov, čo bolo približne o tri stovky viac ako v predošlých domácich dueloch.

Autor: ht Ilustračné foto: L. Duračka

Populárne články