Connect with us

Šport

Hlavným cieľom Moniky Simančíkovej je olympiáda

Published

on

Reklama

Celý tréningový program piešťanskej krasokorčuliarky je podriadený zámeru reprezentovať Slovensko na zimnej olympiáde v Soči.

[singlepic id=4378 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Po úspechu na Majstrovstvách Európy v Záhrebe to potvrdila jej mama Eva Simančíková. Monike sa počas uplynulého víkendu síce nepodarilo preniknúť do desiatky najlepších, ale v silnej konkurencii získala svoje osobné bodové maximum a má najlepšie predpoklady, aby ho aj naďalej vylepšovala.

„V súčasnosti má Monika dvoch trénerov. Okrem Vladimira Dvojnikova ju v Obersdorfe trénuje český tréner Karel Fajtr, bývalý kouč českého šampióna a tohtoročného bronzového medailistu z ME Michala Březinu,“ povedala Eva Simančíková.

Reklama

Dodala, že v Záhrebe boli prítomní obaja a mrzela ich znížená známka za krokovú pasáž v krátkom programe a chyby v trojitom flipovi a rittbergeri. „Tieto drobné chyby ju pripravili o dve-tri miesta, ale celkovo boli tréneri vzhľadom na Monikin vek spokojní.“

REKLAMA

fitness sity dieta

Počas druhého februárového víkendu bude talentovaná krasokorčuliarka štartovať v nemeckom Obersdorfe. Ďalší súťažný program závisí aj od výsledku na tomto preteku. „Monike ešte chýba splniť technické minimum v krátkej jazde, ktoré je pre majstrovstvá sveta seniorov stanovené na 28 bodov, jej maximum je zatiaľ 27,48.“

Jej hlavným cieľom je účasť na Zimných olympijských hrách v Soči 2014. Kvalifikačnými pretekmi na OH sú tohtoročné majstrovstvá sveta v Kanade, kde sa rozdelí 24 postupových miest. Dodatočná kvalifikácia bude na Nebelhorn trophy v Oberstdorfe v októbri 2013, kde sa rozdelí zvyšných šesť miest.

„Samozrejme celý Monikin program je podriadený  cieľu postúpiť na OH. Moniku podporuje aj Medzinárodný olympijský výbor, ktorý ju zaradil  do svojho programu podpory prespektívnych športovcov pre olympijské hry 2014,“ uzavrela Eva Simančíková.

Text: red Ilustr. foto: T. Hudcovič

Populárne články