Connect with us

Šport

Historické motocykle pretekajú v meste

Published

on

Reklama

Preteky historických motocyklov – veteránov a oldtimerov sa už tento víkend, 6. a 7. augusta uskutočnia v Novom Meste nad Váhom. 11. ročník Podjavorinského okruhu „O cenu Jána Horvátha“ je súčasťou seriálu majstrovstiev Európy historických motocyklov a sajdkár. Body môžu účastníci seriálu získať v sobotu počas tréningov aj v nedeľu v samotnej súťaži. Preteky historických motocyklov budú zážitkom aj pre divákov. Vidieť podobné stroje na mestskej trati je dnes totiž raritou.

[youtube width=“522″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=dFTAtMH1mkg[/youtube]

Reklama

[singlepic id=17209 w=320 h=240 float=left]História týchto pretekov sa začala písať už v roku 1952. Odvtedy, kto chcel vidieť kompletnú motoristickú špičku Českolovenska, musel prísť do Nového Mesta nad Váhom. Na rôznych variantoch dráhy sa pretekalo až do roku 1981. Vtedy účastníci odmietli v silnom daždi súťažiť a odštartovali len kvôli divákom, ktorým zlé počasie nevadilo. Tradíciu Podjavorinského okruhu obnovili až po dvoch dekádach a dnes je stále populárnejšia.

Súčasný okruh meria 2500 metrov, prechádza ulicami mesta podobne ako na v 50. rokoch. Každoročne sa ho zúčastní 200 pretekárov a stále obľúbenejšie sú aj sajdkáry.

Reklama

View Podjavorinský okruh in a larger map

Populárne články