Connect with us

Šport

Hádzaná: Piešťany zdolali vonku Levoču v pomere 22:25

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany cestovali v 1. kole prvej ligy do Levoče. Pre pracovné povinnosti viacerých hráčov nastúpili síce v oklieštenej zostave, ale svojich súperov napriek tomu po polčase 9:13 porazili v pomere 22:25. Najbližšie sa stretnú na domácej pôde Gymnázia Pierra de Coubertina v nedeľu 25. septembra s tímom Cífera.

Od začiatku zápasu hrali hráči Piešťan disciplinovane v útoku a po kombináciách zakončovali z krídla. V 6. minúte vyhrávali 0:3 a v 10. minúte 2:6. Piešťany vychádzali zo zabezpečenej obrany 1:5, za ktorou spoľahlivo chytal nestarnúci Kapša. Hostia z Piešťan umnou hrou dirigovaný Salvatom sa neponáhľali do útoku a pripravovali si strelecké šance, ktoré zakončovali gólmi. V 17. minúte za stavu 4:9 po oddychovom čase Levoče začali brániť Salvatu osobne. Domáci postupne znižovali a v 28. minúte na 9:11 v závere sa strelecky ešte presadil Feješ štvrtým gólom na 9:12 a Stano v posledných sekundách na 9:13.

Reklama

V druhom polčase pokračovali Piešťany v svojej hre,vysporiadali sa z osobným bránením Salvatu a presadzovať sa začali ostatní hráči. Neustále udržiavali štvorgólový náskok v 15. minúte 15:19 po sérii vylúčení, keď hostia hrali len traja v poli znižovali domáci vedenie Piešťan. V 57. minúte znížili pri vylúčení Stana na 21:22 . Záver zvládli lepšie Piešťanci, v závere sa presadili Salvata, Palec a záverečný gól hostí strelil Feješ, ktorý bol s ôsmymi gólmi najlepším strelcom hostí. Domáci už len v posledných sekundách upravili na 22:25. V druhom polčase sa strelecky presadzoval najme Stano.

Zostava Piešťany: Kapša – Feješ 8, Matejovič 4 , Strižinec 2, Palec 1. Salvata 3,Nedorost 1, Macek, Stano 6.

Reklama

„V zápase nám chýbali viacerí hráči, ale tí čo nastúpili nechali na ihrisku všetko a bojovali o každú loptu. Dôležité bolo, že od začiatku nám vychádzali kombinácie a dokázali sme sa strelecky presadiť . V útoku sme boli nebezpeční, v obrane nám vychádzala obrana a eliminovali sme najlepšieho strelca domácich. Za obranou výborne zachytal brankár Kapša. Celý prvý polčas sme odohrali bez striedania a netlačili sme sa do rýchlych protiútokov. V druhom polčase sme vedeli, že nás budú domáci naháňať a budú chcieť hrať rýchlo. Na postavenú obranu sa nevedeli presadiť a dokázali sme prežiť aj oslabovku o troch hráčov. V druhom polčase nastúpil Macek na svoj prvý zápas a aj prezident klubu Palec, ktorý strelil v závere dôležitý gól. Záver zápasu sme mali viacero vylúčení a dochádzali nám aj sily, ale nakoniec sme ho zvládli a zaslúžene sme vyhrali. O prekvapivé, ale úplne opodstatnené víťazstvo sa postarali dobrou hrou všetci hráči,“ zhodnotil zápas tréner Martin Nedorost.

-MHK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články