Connect with us

Šport

Hádzaná: Piešťany si pripísali ďalšie víťazstvo v rade

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany cestovali v 6. kole prvej ligy mužov na horúcu pôdu BHA Bratislava s jasným cieľom vyhrať. V zostave chýbal Fejes a Kotula, naopak sa do nej vrátili Miženko a Majerník. Počas celého zápasu sa hrala rýchla hádzaná z čoho padalo veľa gólov, piešťanským hráčom sa nakoniec podarilo zvíťaziť 29:37. Najbližšie hostia na palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina Cífer, zápas odohrajú v sobotu 4. novembra o 18.00 hodine. V predzápase o 14.30 hodine sa predstavia mladší žiaci a o 15.40 hodine budú hrať starší žiaci, oba celky hostia rovesníkov zo Senca.

Do zápasu nastúpili lepšie Piešťany, dobre bránili a dobre vyrážali do protiútokov. V 5. minúte vyhrávali 1:5 a v 12. minúte bolo už 3:10. V tejto časti zápasu nielen dobre bránili, ale v útoku hrali kombinačne a presadzovali sa strelecky. Pri vylúčení Sedláčka po dvoch technických chybách dovolili domácim znížiť v 15. minúte na 7:10. Domáci hrali rýchlu hádzanú a snažili sa využívať každú chybu Piešťan. Trpezlivou kombinačnou hrou sa presadzovali všetci hráči hostí a Udržiavali neustále náskok, do kabín išli s päťgólovým náskokom za stavu 13:18. V prvom polčase sa strelecky presadili Salvata a Halo, ktorí dali po štyri góly, Jakubík a Miženko pridali po tri presné zásahy, Majerník skóroval dvakrát, Jaššo a Sedláček pridali po jednom presnom zásahu.

Reklama

V druhom polčase začali lepšie domáci v 34. minúte znížili sériou troch gólov na 16:18. V 39. minúte sa im ešte podarilo priblížiť na rozdiel dvoch gólov na 19:21. Po dvoch góloch Sedláčka a Miženka v 40. minúte odskočili Piešťany na 19:25 a postupne zvyšovali náskok. V 48. minúte Sedláček upravoval na 23:32. Po jeho treťom vylúčení sa na ihrisko dostali všetci hráči Piešťan. V závere domáci ešte znížili náskok na 29.37, čím už len kozmeticky upravili víťazstvo Piešťan. V druhom polčase sa strelecky presadili Sedláček a Miženko, ktorí dali po päť gólov, Jakubík a Majerník sa presne trafili 3-krát, Jaššo skóroval dvakrát a Halo pridal jeden gól.

„V Bratislave sme vedeli. že nás bude čakať mladé družstvo hadzanárskej akadémie, ktoré má síce menej skúseností, ale chce hrať rýchlu hádzanú a trestať každé zaváhanie súpera. V útoku opäť výborne zahral Salvata a z jeho hry ťažilo celé družstvo. Hrali sme trpezlivo a po kombináciách zakončovali všetci hráči na ihrisku. Samozrejme nevyhli sme sa drobným chybám a nekoncentrácii tak v útoku ako aj v obrane. Dôležité je, že po začiatočných slabších zápasoch sa zlepšujeme. Treba vyzdvihnúť celé družstvo za bojovný herný prejav. Chalani sa skrátka bavili hádzanou,“ povedal k zápasu tréner piešťanských hádzanárov Martin Nedorost.

Reklama

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák, Meluš – Sedláček 6, Halo 5, Podhraský , Salvata 4,Jakubík 6, Macek Stano ,Jaššo 3, Majerník 5, Denis, Miženko 8,

-MHK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články