Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťany naďalej nezastaviteľné, zdolali aj lídra z Martina

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany hostili v 10. kole prvej ligy mužov lídra tabuľky tím MHáK Martin. V napínavom súboji, v ktorom sa obe mužstvá sústredili na obranu a nič si nedarovali zadarmo, sa podarilo domácim zvíťaziť 29:27. Predĺžili tak svoju spanilú jazdu z posledných zápasov, v ktorých boli neporaziteľný a body zbierali doma i vonku. V tabuľke ich víťazstvo síce neposunulo na vyššiu priečku, zostávajú na treťom mieste o skóre za tímom HC Tatran Stupava a s dvojbodovým náskokom na ŠKH Agrokarpaty Pezinok. V ďalšom zápase sa hádzanári MHK Piešťany predstavia na domácej palubovke Gymnázia Pierra de Coubertina, v nedeľu 3. decembra o 16.00 hodine hostia Kolárovo. 

Reklama

Od začiatku zápasu sa obe družstvá strážili, skóre narastalo pomaly, ako prvý sa v 2. minúte presadili hostia a v 7. minúte Halo vyrovnal. V 9. minúte poslal Piešťancov do vedenia Majerník na 2:1, v 15. minúte bolo skóre 5:5. V 19. minúte odskočili hostia na 7:9 a dvojgolové vedenie udržiavali až do 28. minúta 10:12. V záverečných minútach sa podarilo vďaka gólom Salvatu a Majerníka vyrovnať na 12:12. Piešťany po góle Salvatu 8 sekúnd pred koncom polčasu viedli 14:13, Martinu sa podarilo ešte v poslednej sekunde vyrovnať na 14:14. V prvom dejstve sa strelecky presadili Majerník, Bolješik a Hal, ktorí strelili po tri góly, Sedláček a Salvata rozvlnili sieť súpera dvakrát a Fejes pridal jeden presný zásah.

V druhom polčase začali aktívnejšie Martinčania po nepremenenej sedmičke Bolješika a následnom protiútoku viedli v 34. minúte 15:17. V 39. minúte od stavu 19:20, až do 45 min sa postupne presadili Salvata, Sedláček, Bolješik a Jaššo, domáci touto šnúrou otočili ma 23:20. Od tohto momentu boli lepším tímom a v 55. minúte Kotula zvyšoval na 28:23. V závere zápasu hostia už iba znížili na konečných 29:27. V druhom polčase sa strelecky štyrikrát presadil Bolješik, tri góly pridal Salvata, Majerník, Jaššo a Kotula pridali po dvoch presných zásahoch, Halo a Sedláček si pripísali dva góly.

Reklama

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák Meluš – Fejes 1, Sedláček 3, Salvata 5, Bolješik 7, Halo 4, Jakubík , Macek ,Kotula 2, Jaššo 2 Stano , Majerník 5,

„Od začiatku sme vedeli, že Martinčania nie sú lídrami len náhodou súťaže. Bol to nielen fyzicky, ale aj psychicky náročný duel. Hrali sme pod tlakom a najmä v prvom polčase sa nám nedarila streľba, nevedeli sme sa presadiť cez tvrdú obranu Martina. V závere polčasu to bolo naopak, strelecké hody na oboch stranách boli presné a obe družstvá hrali rýchlo. V druhom polčase sme zlepšili hru v útoku a trpezlivosťou sme sa postupne presadzovali. Zlepšili sme aj obranu, z ktorej sme vyrážali do protiútokov, to rozhodlo celý zápas v náš prospech. Dokázali sme byť lepší v tejto činnosti aj napriek tomu, že sme nepremenili všetky naše útoky. Na palubovku sa postupne aj v tomto ťažkom zápase dostali všetci hráči,ktorí prispeli k zaslúženému víťazstvu. Dosiahli sme dva ťažko vybojované body, zaručujúce na jar naše miesto v prvej štvorke. Chalani splnili predsezónny cieľ a v ostatných zápasoch sa budeme pripravovať na nadstavbu. Teší nás to najmä, kvôli fanúšikom, ktorý nás chodia pravidelne povzbudzovať. Budeme radi, keď nás prídete povzbudiť v poslednom tohtoročnom zápase proti Kolárovu,“ povedal o zápase tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

-red/Zdroj: Slovenský zväz hádzanej/Text: MHK Piešťany/Foto: Marek Bučko-

Populárne články