Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťany na Pezinok nestačili, najbližšie hostia Stupavu

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany cestovali v prvom kole 1. ligy mužov do Pezinka, na pôdu minuloročného extraligistu ŠKH Agrokarpaty. Napriek herne dobrému výkonu hosťujúcich Piešťancov zápas nedopadol podľa ich očakávaní a v úvode sezóny zaknihovali prehru 30:27. Najbližšie zápas odohrajú Piešťanci na domácej palubovke proti Stupave v nedeľu 24. septembra o 16.00 hodine.

V úvode zápasu domáci minuloroční extraligisti z Pezinku mali mierne navrch a v 5 minúte sa ujali vedenia 2:0. Hostia z Piešťan zrýchlili hru, zlepšili obranu a v 10. minúte vyrovnali na 4:4. Od tohto stavu boli lepším družstvom v hernom prejave, ale doplácali na nepremienanie šancí. Domáci si udržiavali až do konca polčasu jednogólový náskok. V závere polčasu mohol vyrovnať Bolješik no rozhodcovia mu odpískali došľap, Pezinok tak polčas vyhral 12:11.

Reklama

V druhom polčase začali Piešťany opäť aktívne, vyrovnali hru a držali krok s domácimi. Skóre zápasu bolo vyrovnané, domáci neustále viedli o jeden alebo dva góly, no Piešťany viackrát vyrovnali, ale do vedenia sa nedostali ani raz. Ako rozhodujúca sa ukázala byť časť zápasu, keď MHK Piešťany v rozmedzí 45. až 50. minúty stratili štyrikrát loptu, čo domáci trestali gólmi z protiútokov a zvýšili na rozdiel piatich gólov 28:23. V poslednej desaťminútovke ešte Piešťany zabrali, ale v 59. minúte už dokázali iba znížiť na 28:26. Piešťanci nakoniec podľahli Pezinku 30:27.

„Do Pezinka sme cestovali odohrať dobrý zápas a potrápiť domácich. Domáci nastúpili v podstate z kádrom z minulého roka. Nielen, že sme im boli vyrovnaným súperom a nebyť malých výpadkov v koncentrácii i v rozohrávke mohli sme v Pezinku siahať minimálne na bod. V záverečnej desaťminútovke sme znižovali náskok domácich, ale v rozhodujúcich momentoch previedol domáci brankár naozaj skvelé zákroky. Odohrali sme výborný zápas. Do družstva sa vrátil Fejes, Jakubík, Bolješik, Sedláček a pribudol Podhracký, Ochotnický. Potrebujeme sa ešte zohrať a hra by sa podľa môjho názoru mala postupne ešte zlepšovať,“ povedal na adresu úvodného stretnutia sezóny tréner Martin Nedorost.

Reklama

Zostava Piešťany: Kapša, Kosák – Ochotnický E., Matejovič I. Fejes 8, Bolješik 2, Sedláček 2, Halo 4, Podhracký, Majerník 5, Salvata 5,Jakubík 1, Stano

-red/MHK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články