Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťanci zdolali v nadstavbe aj víťaza základnej časti

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany v  treťom kole nadstavby 1. ligy, kde sa bojuje o 1 – 6 miesto, privítali v nedeľu na domácej palubovke víťaza základnej časti družstvo MHK Martin. Piešťanci nadviazali na predošlé zápasy a potvrdili formu. Martin zdolali 23:21.

Ilustr. foto

V stretnutí sa ako prvý sa presadil strelecky Salvata v 3. min 1:0. Hostia z Martina dvomi rýchlymi gólmi otočili v 4. min na 1:2. Martin neustále viedol o jeden dva góly až do 23. min, keď bol stav 8:9. Pri následnom vylúčení Jašša odskočili hostia v 27. min na 8:12, Piešťany reagovali oddychovým časom a po ňom znížili na 10:12. V závere polčasu skórovali hostia na 10:13. Znížiť mohol ešte Halo zo 7 m hodu, ale neuspel. Celý prvý polčas sa strelecky nevedeli domáci vysporiadať s výbornou obranou hostí a a dobrým výkonom brankára, ktorý v prvom dejstve  chytil sedem čistých šancí domácich. Piešťanom vychádzala aspoň hra v obrane a v bráne ich viac krát podržal Javorček.

Reklama

V druhom polčase Jaššo znížil na 11:13 v 34. min. Potom Jaššo nepremenil 7 m hod a z rýchleho protiútoku Martin v 34. min odskočil na 11:15. V následnej presilovke sa podarilo Piešťanom v 38. min znížiť na 15:16. V čase medzi 40. min a 43. min sa trikrát strelecky presadil Boljiešik a otočil skóre v prospech Piešťan na 18:17. V 50. min už viedli domáci 21:17 a následne v 52. min 22:18. Vzávere využili hostia presilovku pri vylúčení Sedláčka v 55. min a upravili na na 22:20. V 58. min ešte znížili na 22:21 avšak v záverečných sekundách pečatil víťazstvo domácich najlepší strelec Piešťan Boljiešik na záverečných 23:21.

„V ťažkom zápase pred výborným publikom sme dosiahli víťazstvo a cenné dva body nad víťazom základnej časti. Základom úspechu bola naša hra v obrane a výkon brankára. Dnes nám viazol prechod do protiútoku a z toho prameniace ľahké góly. Na každý jeden gól sme sa museli v útoku nadrieť proti dobre pracujúcej obrane. Keď sme sa dostali aj do čistej šance vychytal nás brankár hostí. Celá hra bola dnes postavená na túžbe po víťazstve a bojovnosti celého tímu. Družstvo ako celok zabralo aj napriek nepriaznivému vývoju skóre a opäť sa presadili viacerí hráči. V družstve je výhoda, keď nejde jednému potiahnu ostatní. Podali sme bojovný výkon proti výbornému družstvu pred skvelými divákmi,“ zhodnotil zápas tréner domácich Martin Nedorost.

Reklama

Najbližšie sa hráči MHK Piešťany  predstavia v nedeľu 25. marca o  17:00 h v Pezinku.

Zostava : Javorček, Kapša, Fejes 1, Boljiešik 5, Sedláček 2, Salvata 4, Bočkay , Kotula 1, Majerník 4, Macek 1 , Stano, Halo 2 Jaššo 2


red/TS MHK Piešťany Grafika: Hádzaná 1.LIGA – MUŽI Foto: MHK Piešťany

Populárne články