Connect with us

Novinky

Hádzaná: Piešťanci na tradičnom Matyšákcupe prví

Published

on

Reklama

Mestský hádzanársky klub Piešťany sa minulý víkend zúčastnil tradičného zimného Matyšákcupu v Pezinku. Hneď v úvode sa stretli naši s domácim  extraligovým družstvom Pezinka, v druhom zápase nastúpili proti Malackám a tretím súperom im bola Ostrava-Polanka. So všetkými súpermi si Piešťanci aj po zimnej prestávke poradili a hoci s Pezinkom remizovali, nakoniec skončili na prvej priečke o skóre pred domácimi, po nich nasledovali Malacky a poslední boli Ostraváci.

hadzanari

Reklama

Horný rad zľava: tréner Nedorost, Kapša, Strižinec, Vlado, Majerník, Miženko, Paul, Varačka, Spodný rad: Salvata, Stano, Matejovič I. Kotula.

Už v prvom zápase s extraligovým družstvom Pezinka sa Pieštanci ukazovali v prvom polčase ako lepší tím, keďže neustále viedli o dva góly. Strelecky sa presadzoval najme Salvata a Strižinec. Domácim sa nakoniec podarilo znížiť na polčasových 11:12 v prospech Piešťan. V druhom polčase otočili skóre Pezinčania na svoju stranu a počas neho zasa viedli domáci. Za hostí sa presadzoval Majerník a z protiútokov Vlado, ktorý aj vyrovnával tri sekundy pred koncom na konečných 22:22.

Reklama

V druhom zápase nastúpili proti Malackám. Piešťanci zaspali úvod zápasu, dvakrát trafili konštrukciu bránky a trikrát stratili loptu. V 6. minúte prehrávali 5:0. Zlepšenou hrou v útoku a najmä výbornou obranou, za ktorou spoľahlivo chytal Paul a zakladal rýchle protiútoky, do polčasu Piešťany vyrovnali skóre na 9:9. V druhom polčaseuž Piešťanci ovládli hru a vybudovali si šesťgólové vedenie. Malacky už len upravovali na 20:16 pre Piešťany. Najlepším strelcom bol Vlado s deviatimi gólmi na konte.

V treťom zápase sa stretli z Ostravou-Polankou. Piešťanci viedli celý prvý polčas o dva góly, v závere dovolili Ostrave vyrovnať na 12:12. V druhom polčase naši zlepšili obranu a postupne zvýšili až na 25:18. V závere zápasu poľavili a dovolili súperovi znížiť na 27:23. Strelecky sa presadili najmä Salvata, Varačka a Vlado po 5 gólov a jeden gól pridal aj brankár Paul strelou cez celé ihrisko.

Piešťany nakoniec obsadili prvé miesto o skóre pred Pezinkom, Malackami a Ostravou-Polankou. Najlepším strelcom turnaja bol Piešťanec Denis Vlado.

Zhodnotenie trénera: Do Pezinka sme išli po zimnej prestávke vyskúšať herné kombinácie a schuti po dlhšej prestávke si zahrať. Vo všetkých zápasoch si zahrali všetci hráči. Milo prekvapila súhra v obrane a prechod do rýchleho protiútoku, ťažil z nej nielen Vlado ale aj obe krídla – Strižinec a Varačka. Po zranení hral Kotula, na spojke sme skúšali Miženka. Hru dirigoval Salvata. Na spojkách sa presadzovali Stano a Majerník. V doležitom zápase s Malackami sa presadil Matejovič. V bráne spoľahlivo zachytali Kapša a Paul. Všetci hráči odviedli maximum pre úspech kolektívu. Takáto hádzaná sa mi páči, všetci hráči družstva sú nebezpeční pre súpera . Turnaj ukázal aj určité nedostatky, na ktorých musíme ešte popracovať. Najbližšie by sme sa mali ešte predstaviť na turnaji v Stupave a v lige privítame 28. februára Cífer.

M. Nedorost/red

Populárne články