Connect with us

Šport

Hádzaná: Piešťanci boli v Cíferi aktívnejší

Published

on

Reklama

Vo štvrtom kole cestovali Piešťany na krajské derby k piatemu tímu prvej ligy do Cíferu. Od začiatku zápasu však boli aktívnejší Piešťanci a zdolali domácich o jedenásť bodov. V tabuľke sa tak dostali na druhé miesto za Malackami.

Skóre zápasu otvoril Majerník. Domáci síce ešte vyrovnali na 1:1 a v tretej minúte po góle Majerníka a po dvoch rýchlych protiútokoch Vlada už vyhrávali hostia štyri ku jednej. Domácim sa podarilo znížiť v desiatej minúte na 4:6 a v 16. min. na šesť ku ôsmim. Nasledujúcu pasáž Piešťanci vyhrali 1:6, Vlado upravoval v 22. minúte svojim 5 gólom na 7:14. Počas celého prvého polčasu sa hrala rýchla hádzaná hore dolu, obe družstvá sa striedali v útokoch. Domáci zmenili obranu, hostia robili chyby v rozohrávke, čim dovolili domácim v 25. minúte znížiť na 11:15. Záver polčasu však opäť patril Piešťanom. Posledný gólom Matejovič upravil na polčasových 12:19.

Reklama

Po prestávke zverenci trénera Martina Nedorosta zvýšili v 4.minúte na 13:21 a kontrolovali si už hru počas celého druhého polčasu. Potešili viaceré akcie, zakončené gólmi. V druhom polčase si vyskúšali viaceré herné situácie – zahrali si všetci hráči, ktorí sa aj strelecky presadili. Vychádzali počas celého zápasu z kompaktnej obrany, za ktorú v prvom polčase chytal Kapša, ktorý chytil aj jediný sedemmetrový hod a v druhom Šantavý.

Hodnotenie trénera: „ V  zápase sme sa presadzovali strelecky od začiatku zápasu. V zúženom ihrisku sme ťažili najmä z rýchlych protiútokov, kde sa presadzoval v prvom polčase najmä Vlado. Čo sa týka útoku, tak ho dobre dirigoval Salvata. Vyskúšali sme si viaceré herné kombinácie. Trošku po nervóznom začiatku zápasu sa hráči ukľudnili a bavili sa hádzanou a schuti si zahrali, zastrieľali. V tomto rýchlom zápase s mnohými šancami nás naši brankári podržali, a preto hráči v poli mohli zvyšovať náskok. Určite potešili aj domácich divákov a najmä „ameriky“, zakončené Matejovičom, odmenili potleskom. V zápase sa hralo tvrdo ale slušne, čo bolo vidieť na počte sedemmetrových hodov 1-2 ako aj vylúčených 3:2″.

Reklama

Konečný výsledok: Cífer -Piešťany 21:32 /12:19/

Zostava MHK: Kapša, Šantavý – Salvata 5, Striženec 3, Miženko 5, Varačka 2, F. Matejovič 5, Vlado 5, Kotula 1, Majerník 5, Ondrejička 1.

Najbližší domáci zápas sa koná v nedeľu 18.10. o 17,00 h Piešťany – Dunajská Streda

Tabuľka

1 Strojár Malacky 3z   6b
2 MHK Piešťany 3z   6b
3
MHáK Martin
2z
4b
4 Tatran Stupava 3z
3b
5 TJ Sokol Cífer 4z   2b
6 HK Vajnory 3z   1b
7 DAC Dunajská Streda 4z   0b

 

M.Nedorost/red, foto: ilustr. foto M. Petlák

Populárne články