Connect with us

Šport

Hádzaná: Havrani aj v druhom kole nadstavby úspešní

Published

on

Reklama

Hádzanári MHK Havrani cestovali v druhom kole nadstavby I. ligy do Levoče a boli opäť úspešní, HK Slovan Levoča zdolali 35:28.

V zápase sa ako prví presadili strelecky Fejes a Jaššo. Piešťany tak v 2. minúte viedli 0:2.  Následne domáci sériou troch gólov otočili v 5. min na 3:2 vyrovnaný stav bol naposledy v zápase v 10. min 5:5, od tohto momentu viedli hostia neustále o jeden dva góly v 28. min prvý raz po góle Jašša viedli 14:18. Domáci ešte znížili na 16:18, ale záver zvládli lepšie Piešťany dvoma gólmi upravili na polčasových 16:20 strelecky sa presadili Halo 5, Majerník 4, Jaššo a Fejes 3, Sedláček a Bočkay 2, Salvata 1 .

Reklama

V druhom polčase sa dlho hralo gól na gól obe družstvá dobre bránili. V 36. min pri vylúčení Salvatu za stavu 20: 24 Piešťany nielen, že neinkasovali, ale sami dvakrát skórovali na 20:26. Za tohto stavu Halo nepremenil 7 m hod. V 45. min Fejes zvyšoval na 21:28. Domáci potrestali chvíľkovú nekoncentráciu hostí v 52. min znížili na 26:29. V 53. min nepremenil ešte Bočkay 7 m hod, ale o minútu upravoval na 26:30. Piešťanci sa upokojili a v závere zápasu ešte zvýšili náskok vo svoj prospech na konečných upravoval Sedláček28:35

„Po trpezlivom kolektívnom výkone si nesieme dôležité dva body z ihriska súpera. Rozhodujúce bolo, že sa nám podarilo zvládnuť nielen oslabovky, ale aj presilovky. V prvom polčase sme dlho dobre bránil, ale nakoniec sme dostávali  polepené góly. V útoku sme hrali dobre len sa nám nedarila streľba , domáci trestali gólom každú jednu našu chybu v rozohrávke. Ak by sme v prvom polčase premenili len čisté šance mohlo byť rozhodnuté už v prvom polčase. Počas celého zápasu nás viackrát podržal v bráne Javorček a Kapša, ktorý chytil tri zo štyroch 7 m hodov. Súper podal sympatický bojovný výkon, nevzdával sa a v závere zdramatizoval zápas, keď sa mu podarilo znížiť na 26:29. V závere po dvoch oddychových časoch sme sa upokojili a doviedli zápas do víťazného konca. Hrali sme pred výbornou diváckou kulisou. Strelecky sa presadili viacerí hráči po útočných kombináciach. Je dobre, že hráme kolektívne a bavíme sa hádzanou. Hra družstva sa zlepšuje každým zápasom. Najbližšie nás čaká doma Martin, kde chceme potvrdiť dve víťazstvá na ihriskách súperov. Ešte raz chcem mojím chlapcom poďakovať za výborný bojovný a herný výkon za ktorý sme priniesli dva cenné body,“ povedal tréner Martin Nedorost.

Reklama

Hádzanári MHK Piešťany privítajú v nedeľu 18. marca doma Martin.

MHK Piešťany

Populárne články