Connect with us

Šport

Futsal: Dragons vyhrali v Žiline

Published

on

Reklama

V priamom súboji o 5. miesto v tabuľke sa v komornej atmosfére stretli Doxx Žilina s Drakmi z Piešťan. Zápas sa začal vo vysokom tempe najmä zo strany domácich. Tí v poslednom kole vyhrali nad Futbalshopom. Na výhru chceli nadviazať a samozrejme si chceli upevniť svoju pozíciu v tabuľke.

dragons

Reklama

Draci však po zbabranom zápase v Banskej Bystrici boli dobre motivovaní a na palubovke bolo vidno z ich strany hernú pohodu. Domáci začali vysokým napádaním, čo robilo Drakom občas problémy. Hra sa prelínala od brány k bráne. Prvú veľkú šancu si vypracovali práve hostia, keď Líška trafil iba tyč Žilinskej brány. O chvíľu sa Trebatický ocitol sám pred brankárom, no tiež bol neúspešný. Domáci ohrozovali brankára Trebatického z uhlov a väčších vzdialeností. Ten však všetky pokusy kryl. Skóre sa otváralo v 8. min, keď sa individuálne presadil Směřička. Na 0:2 zvyšoval Bobocký R. po signály z rohového kopu. Domáci hráči po tomto góle zvýšili pohyb a Drakov zatlačili pred vlastnou bránou. Najskôr trafili len brvno, ale o pár sekúnd už zaznamenali gól na 1:2, keď využili chybu hostí v strede pola. Draci však kontrovali gólom Halása na 1:3, ktorý sa pekne uvoľnil a brankárovi nedal šancu. Doxx 30s pred koncom polčasu využil svoj rohový kop a aj za pomoci teču znižovali na 2:3.

Druhý polčas sa začal lepšie pre Drakov. Najskôr sa Halás so Směřičkom rútili sami na brankára, no Halás zaváhal. Potom hostia neuspeli ani v prečíslení 2 na 1. V 26 min. sa Makara ocitol sám pred domácim brankárom a až na dvakrát zvyšoval na 2:4. Od tohto gólu prišli chvíle domácich. Tí najskôr opečiatkovali brvno a následne stál na svojom mieste Trebatický. V 28 min. sa domácim podarilo po chybe v obrane hostí streliť kontaktný gól na 3:4. V 32 min. už bolo vyrovnané, keď žilinský hráč vymietol šibenicu Trebatického brány. Od tohto momentu zápas dostal nový nádych, bolo vidno že oba celky chcú strhnúť víťazstvo na svoju stranu. To sa nakoniec podarilo v 37 min. gólom Makaru, ktorý sa predral cez obranu a nekompromisne prekonal domáceho gólmana.

Reklama

Draci v zápase vyhrávali až trikrát o dva góly, no vždy si toto vedenie nechali ujsť. Nakoniec sa však vo vyrovnanom zápase radovali z víťazstva a pripísali si dôležité 3 body. Na štvrtý Futbalshop tak strácajú len 5 bodov. Posledné 4 zápasy hrajú už len na „domácej“ palubovke, či už to je v Piešťanoch, alebo v Novom Meste n/V. Majú tak veľkú šancu dotiahnuť túto bodovú stratu a zamiešať kartami v tabuľke.

„Do tohto zápasu sme nastupovali s rešpektom pred súperom, keďže Doxx disponuje kvalitnými hráčmi a prezentuje sa koncentrovanou hrou. Dokázali sme 3x vyhrávať o dva góly, no vždy to súper dokázal dotiahnuť. Hralo sa vo vysokom tempe, domáci nás dosť vysoko napádali s čím sme mali v prvom dejstve značné problémy. V druhom polčase sme mali jedno hluché miesto, počas ktorého súper dokázal vyrovnať. Nakoniec sa však prejavila sila kolektívu a zápas sme dotiahli do víťazného konca. Všetci sme spokojní, že sa touto výhrou opäť posúvame na 5. miesto v tabuľke a stále tak žije nádej na dotiahnutie štvrtého Futbalshopu,“ zhodnotil tréner Dragons R. Bobocký.

KSF Doxx Žilina – Piešťany Dragons Podolie 4:5 (2:3)

Góly:  Horký 2, Šimček, Tkáčik – Makara 2, Směřička, Bobocký R., Halás

Zostava Doxx: Juhás – Volek, Halama, Gavrilov, Šimček, Tkáčik, Horký

Zostava Dragons: Trebatický Mat.(Bobocký I.) – Bobocký R., Směřička, Halás, Šimor, Makara, Trebatický Mar., Líška

Text a foto: R. Bobocký

Populárne články