Connect with us

Šport

Futsal: Dragons prehrali s Mibou Banská Bystrica

Published

on

Reklama

V 3. kole slovenskej futsalovej Openligy privítali v sobotu 9. novembra domáci Piešťany Dragons Podolie v belaso – bielych zvisle pruhovaných dresoch hostí z tímu MIBA Banská Bystrica. Domáci „Draci“ v ostatných štyroch stretnutiach so súperom z Banskej Bystrice zaknihovali iba prehry, preto mali veľkú motiváciu prelomiť nepriaznivú bilanciu.

Prvých 20 minút stretnutia lialo hráčom, ako aj asi tridsiatke divákov optimizmus do žíl. Napriek jedno gólovému manku po prvom polčase, hra domácich o nič nezaostávala za doposiaľ nezdolaným súperom. Obe mužstvá vychádzali zo zabezpečenej obrany, pozorná obrana prevyšovala útočné ambície, preto v prvých desiatich minútach diváci videli síce dynamický, ale na šance chudobný futsal. [singlepic id=48630 w= h= float=center]Domáci hráči sa v prvej tutovke stretnutia ocitli v 13. minúte, keď mal po prečíslení hosťujúcej obrany čistú šancu Směřička. Brankár hostí však  so šťastím dokázal postaviť svoju skoro dvojmetrovú maličkosť presne do trajektórie strely a formou, ani neviem ako, vychytal domáceho kapitána. V 15. minúte prišiel zlom stretnutia. Po nahodení brankárom a bežnom súboji dvoch hráčov padol útočník hostí, za čo jeden z rozhodcov zapískal veľmi sporný priamy kop.  Ten Banskobytričania pretavili do úvodného gólu duelu, keď sa im podarilo prestreliť zle postavený múr domácich – 0:1.
V druhej časti hry hostia dokonale využili slabší nástup “ Drakov “ a ofenzívnym uragánom dokonale “ sfúkli “ domácich z palubovky. Po chybnej rozohrávke okamžite v prvej minúte hostia zvýšili na 0: 2. V 23. minúte po rýchlom protiútoku to bolo 0:3 a o minútu neskôr Girtl upravil na 0:4. Domáci hráči viditeľne strácali aj posledné zvyšky psychickej chuti na otočenie hrozivo narastajúceho výsledku. Hostia, istí si dostatočným náskokom, zmenili taktiku a nechali ofenzívne tvoriť domácich. V 36. minúte z trestného kopu znížil za domácich Dragons Daniel Pyšný  na “ lichotivejších “ 1:6. Hostia minútu pred koncom ešte upravili celkové skóre na 1:7.
Domáci doplatili hlavne na zlý štart druhej časti hry. Pre nepozornosťou v obrane a chyby v rozohrávke dostali rýchlonohých hostí na koňa. V ďalšom stretnutí privítajú hráči Piešťany Dragons Podolie v sobotu 15. 11. 2013 súpera zo Žiliny.
Hráči stretnutia:

Reklama

Piešťany Dragons Podolie – Směřička Martin
Miba Banská Bystrica – Willwéber Ľubomír

Autor: rg Ilustračné foto: Mário Petlák

Reklama

Populárne články