Connect with us

Šport

Futsal: Draci neudržali vedenie, s Novým Mestom prehrali 4:8

Published

on

Reklama

V prvom domácom stretnutí Piešťany Dragons Podolie privítali v sobotu 26. októbra rivala Futbalshop Nové Mesto nad Váhom a nemohli si priať horší štart.

[singlepic id=48629 w= h= float=center]

Reklama

Hneď v prvej minúte totiž Ondris poslal hostí do vedenia. Vyrovnanie mohli priniesť následné šance Pyšného a Bobockého. Tie však gólman Charvát zlikvidoval. A tak bol rad opäť na hosťoch. Veľké príležitosti Neuschla a Doboša ale ostali nevyužité a prišiel trest. Bobocký po peknej Šimorovej prihrávke v desiatej minúte vyrovnal na 1:1. Tento stav však dlho nevydržal, keďže Doboš už o necelú minútu strelil druhý gól hostí. V 14. minúte najprv domáci Makara vyskúšal pozornosť gólmana, aby z následného protiútoku Ondris tesne netrafil Kyselicovu bránku. Dve minúty pred koncom prvého polčasu nastrelil Doboš žrď podolanskej brány. A to ho muselo mrzieť, pretože v poslednej minúte prvého polčasu Halás s Klasom strelili po góle a otočili zápas v prospech domácich.

Hneď po zmene strán prišli chvíle hosťujúceho strelca Doboša. Ten najskôr v 22. minúte vyrovnal na 3:3 a potom pridal ešte dva presné zásahy a razom bolo 3:5. Drakov opäť do stretnutia dostal hrajúci tréner Bobocký, ktorý najskôr netrafil prázdnu bránu, ale svoje zaváhanie napravil o pár desiatok sekúnd neskôr a v 33. minúte znižoval na 4:5.

Reklama

Viac presných zásahov však už na konte drakov nepribudlo. Práve naopak. Doboš s Jurčom v 34. minúte pridali šiesty a siedmy gól hostí a skóre stretnutia na konečných 4:8 uzavrel Luža. Skorigovať výsledok mohol v posledných sekundách zápasu Halás, ale vo veľkej príležitosti namieril vedľa brány.

„Som sklamaný a hanbím sa za náš predvedený výkon v druhom polčase hlavne z dôvodu, že sa na náš prvý domáci zápas príde pozrieť veľa ľudí a my sme zápas nedokázali držať pod kontrolou. Úvod bol ako zo zlého sna, keď už po 40 sekundách sme prehrávali. Snažili sme sa držať technické Nové Mesto na dištanc, ale Doboš nám neustále robil problémy, o čom svedčí jeho 5 gólov. Jediné pozitívum je, že sme chytili záver 1. polčasu a otočili sme nepriaznivý stav na 3:2. Žiaľ do druhého polčasu nastupujeme s jasnou taktikou a opak sa deje na palubovke. Štyri inkasované góly sme takpovediac vypracovali hosťom my. 3-krát išli dvaja hráči sami na brankára. To sa nemôže stávať. Zápas nám je veľkým ponaučením do budúcnosti. Snáď to nezostane len pri slovách a táto prehra nám bude motiváciou do ďalších bojov,” zhodnotil Rastislav Bobocký, tréner Dragons.

„Zápas sa pre nás vyvíjal po prvom polčase dobre, technicky vyspelé Nové Mesto nad Váhom sme pustili len do zopár šancí a naše sme dokázali využiť. V druhom polčase sme mali držať stav, pretože sme viedli 3:2, no predvádzali sme opak, zbytočne sme zbrklo útočili a Nové Mesto to trestalo. Po taktickej stránke sme zápas nezvládli. Prvá domáca prehra zamrzí hlavne preto, že nás prišlo povzbudiť hojné množstvo ľudí, ktorým sme sa nedokázali odvďačiť výhrou,“ dodal kapitán Dragons Martin Směřička.

PIEŠŤANY DRAGONS PODOLIE – FC Nové Mesto n/V  4 : 8 (3:2)

Góly: 2 Bobocký, Halás, Klas – 5 Doboš, Jurčo, Ondris, Luža
ŽK: Ondris, Doboš

Zostava Dragons: Bobocký I., Kyselica O.- Směřička, Halás, Pyšný, Klas, Bobocký R., Makara, Šimor
Zostava Futbalshop: Sevald, Charvát- Ondris, Doboš, Luža, Neuschl, Jurčo, Ondrášek

Text: MS  Foto: Mário Petlák 

Populárne články