Connect with us

Novinky

Futbaloví Kohúti získali putovný regionálny pohár

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu 17. – 18. júna sa na štadióne futbalového klubu PFK Piešťany konal prvý ročník juniorského turnaja Piešťany Region Cup. Zúčastnili sa ho aj tri domáce tímy piešťanských Kohútov. Ten v najsilnejšom zložení dominoval a jasne porazil všetkých protivníkov, čím sa postaral o historický prvý zisk putovného pohára. Na druhom mieste skončili Dubovany, bronzové medaily putovali do Častkoviec.

Z turnaja mal obrovskú radosť aj jeden z jeho organizátorov Ján Stachura: „Aj keď bolo náročné na poslednú chvíľu vyskladať program turnaja, keďže len niekoľko hodín pred začiatkom sa odhlásil 1 tím, pozitívne hodnotím ohlasy rodičov či celkovú atmosféru. Účastníci boli podľa môjho názoru spokojní, z ich strany prišli len samé pozitívne reakcie“. Piešťany Region Cup je určený pre kategóriu desaťročných a mladších hráčov. Zúčastniť sa ho môžu tímy z okolitého regiónu.

Reklama

„Cieľom je priniesť zdravú konkurenciu medzi lokálne kluby a vytvoriť priateľské prostredie, či už medzi klubmi alebo samotnými deťmi prostredníctvom takýchto pekných podujatí. Zároveň sa tak môže porovnať sila jednotlivých celkov v našom regióne. Musím priznať, že miestne celky ma veľmi pozitívne prekvapili svojou kvalitou a aj prístupom, ktorým pomohli vytvoriť veľmi peknú atmosféru. O to viac som rád, že naši chlapci dokázali v tejto konkurencii zvíťaziť a navyše sa prezentovovali veľmi pekným futbalom, čo je v tejto vekovej kategórii veľmi cenné“, dodáva Ján Stachura.

Prvého ročníka sa zúčastnilo osem tímov. Najbližšie sa pre piešťanských juniorov bude konať rozlúčka so sezónou a následne začnú pre všetky deti letné futbalové kempy. Prihlásiť sa je možné stále do konca júna. Tí, ktorí sa prihlásili do 15. júna momentálne v online hlasovaní súťažia o týždeň kempu navyše.

Reklama

Posledné kolo odohrali žiacke kategórie, čím sa definitívne skončila sezóna PFK Piešťany.

Starší žiaci U15
32. kolo
Partizánske – Piešťany 1:4 (1:1)
Góly: 31. Jakub Repa – 15. Tomáš Šimek, 40. Filip Ondrejka, 48. Dominik Ruľák, 70. Oliver Bušík
Zostava: Frievald, Rusnák, Valo, Ďurák, Ondrejka, Sloboda (´Ruľák), Glos, Bušík, Kovačík, Štetka, Šimek (´Hlbocký)

Szilárd Petényi, tréner: V poslednom vystúpení sezóny a pre mnohých v rozlúčkovom zápase so žiackou kategóriou, sme sa prezentovali veľmi dobrým výkonom. V našej hre bolo cítiť uvoľnenosť a chlapci si zápas doslova užívali, čo sa premietlo do pekných herných kombinácií, ochote behať, kde každý chcel byť v hre a nakoniec celkovo v celozápasovej prevahe so štvorgólovou pečaťou. Skóre zápasu otvoril Šimek výstavným volejom do ,,šibenice,, domácej brány. Domáci dokázali v závere polčasu po našej nepresnosti v rozohrávke dorovnať gólom do šatne, ale nás to nijako nerozhodilo, a pokračovali sme v prvopolčasovom hernom štýle, keď sme domáce konto zaťažili ešte trikrát, gólmi Ondrejku po krížnej strele, dorážke Ruľáka a lobu Bušíka po dobre zahratej štandardke Ďuráka. V závere sezóny patrí poďakovanie všetkým hráčom za odvedenú prácu a odchádzajúcim hráčom prajem veľa športových úspechov v dorasteneckej kategórii.

Mladší žiaci U13
32. kolo
Partizánske – Piešťany 1:3 (1:0)
Góly: 15. Samuel Kováč – 44., 51. Janko Labat, 60. Dobroslav Buček
Zostava: Rolinec – Fajnor, Muller, Ocelka, Pánsky, Hrdina, Vereš, Labat, Buček, Chobot

Cyril Stachura, tréner: V poslednom zápase sezóny sme sa chceli rozlúčiť víťazstvom, ktoré sa nám aj napriek veľmi oklieštenej zostave podarilo vybojovať. Domáci, aj s podporou veľmi silného vetra, si vypracovali pár streleckých príležitosti. My sme kontrovali rýchlymi protiútokmi, ale na rozdiel od domácich sa nám v prvom polčase nepodarilo skórovať. Do druhého polčasu sme nastúpili s túžbou otočiť výsledok zápasu, čo sa nám zásluhou dvoch góloch Janka Labata aj podarilo. V tom čase sme domácich do šanci už nepúšťali a naopak v poslednej minúte sme pridali aj tretí gól.

MB/TK PFK

Populárne články