Connect with us

Šport

Futbaloví kanonieri si dajú zraz v Piešťanoch

Klub ligových kanonierov už onedlho oslávi 10. výročie svojho založenia. 3. júna sa uskutoční exhibícia Kanonieri v Piešťanoch, kde sa stretnú legendy slovenského i českého futbalu. Najväčším ťahákom celodenného programu bude odvetný zápas medzi kanoniermi Slovenska a Česka za minuloročné stretnutie v Kroměříži.

Published

on

Reklama

Na piatkovej tlačovej konferencii predstavili exhibičný zápas sprava: bývalý reprezentant Slovenska a člen KLK Filip Hološko, primátor mesta Piešťany Peter Jančovič, generálny sekretár SFZ Peter Palenčík, riaditeľ KLK a člen VV SFZ Tomáš Medveď a konateľ spoločnosti Respect, ktorá je generálnym partnerom exhibície, Dušan Guľáš.

Exhibícia Kanonieri v Piešťanoch sa bude konať pod záštitou Slovenského futbalového zväzu a Futbalovej asociácie Českej republiky. Na koho sa môžu fanúšikovia tešiť, prezradil počas piatkovej tlačovej konferencie riaditeľ Klubu ligových kanonier a člen výkonného výboru SFZ Tomáš Medveď.

Minuloročné stretnutie v Kroměříži vyhral slovenský výber 8:6. „Dúfam, že uhráme dobrý výsledok, že zvíťazíme a padne veľa gólov, tak ako v Čechách. Lebo keď hrajú kanonieri, tak by to tak mohlo byť,“ zaželal si Medveď.

Reklama

Súčasťou akcie bude aj sprievodný program pre deti a mládež, ktorý pripraví oddelenie Grassroots SFZ. O 10.00 odštartuje turnaj žiakov a turnaj detí od šesť rokov s rodičmi. Popri tom sa môžu prítomní zapojiť aj do rôznych futbalových súťaží, deti za svoje výkony dostanú ceny. Tie budú rozdávať aktéri exhibičného duelu. Taktiež počas celého dňa bude na štadióne aj fanshopový stánok SFZ. „Našou úlohou je prepájať mládež s legendami, aby mladšie ročníky poznali svoje vzory, ktoré brázdili slovenské a česko-slovenské trávniky. To je naša najväčšia priorita,“ povedal Medveď.

Slovenský futbalový zväz zastupoval na stretnutí zástupcov akcie Kanonieri v Piešťanoch s novinármi generálny sekretár Peter Palenčík. „My sa tešíme, že takéto podujatie, kde sa stretnú legendy česko-slovenského futbalu, môže byť práve v Piešťanoch. Tie majú bohatú futbalovú históriu a ľudia v meste majú radi šport,“ vravel Peter Palenčík.

Reklama

Piešťany sa na akciu už pripravujú. „Prispejeme k obnove štadióna a budeme sa snažiť ukázať jeho pekné tvary, aby tí, ktorí vybehnú na ihrisko, rozdávali radosť. Budeme radi, keď príde veľa ľudí, legendám sa odvďačia potleskom a všetci budeme mať dobrý pocit,“ konštatoval Dušan Guľáš, konateľ spoločnosti Respect, ktorá je generálnym partnerom exhibície.

Členom slovenského mužstva je aj bývalý reprezentant Filip Hološko, ktorý je piešťanským rodák. „Naposledy som hral na tomto štadióne ešte asi ako žiak. V dorasteneckom veku som šiel do Trenčína. Teším sa, že sa sem vraciam, verím, že bude krásna atmosfér, že si to spoločne všetci užijeme,“ povedal útočník počas piatkovej tlačovej konferencie a prezradil, že ešte aktívne hrá futbal 1.A triedu pri Prahe.

Hološko prekonal magickú stogólovú hranicu, ktorej prekročenie je podmienkou na vstup do KLK, 15. októbra 2016, keď bol hráčom austrálskeho FC Sydney.

Počas prvého júnového víkendu odštartuje v meste aj letná kúpeľná sezóna. „Keď k nám prídu fanúšikovia futbalu, tak verím, že okrem programu plného futbalu, stretnutí s futbalovými legendami navštívia aj kultúrny program. Ďakujem KLK a SFZ za pekné futbalovú akciu, ktorá prichádza do Piešťan,“ konštatoval primátor Peter Jančovič.

Zdroj: futbalsfz.sk/Branislav Sarňák

Populárne články