Connect with us

Šport

Európske hokejové kráľovstvo ročníkov 2014 – výkon Havranov ocenil aj Rastislav Staňa

V dňoch 22. a 23. apríla 2023 sa uskutočnil jeden z ďalších hokejových turnajov zo série Európske hokejové kráľovstvo. Tentokrát pre ročník hráčov narodenia 2014, ktorého sa zúčastnilo 15 tímov so strednej Európy.

Published

on

Reklama

Mladí Havrani a bývalý reprezentačný brankár Rastislav Staňa

HK Havrani Piešťany išli do veľmi silnej základnej skupiny turnaja s malou dušičkou, nakoľko s porovnaním s ostatnými tímami, majú o polovicu menej tréningov na ľade. Výkon Havranov stúpal po každom zápase a nezľakli sa silných súperov v skupine. Ako jediný tím počas prvého dňa strelili Sparte Prahe viac ako jeden gól. Po zápase so Spartou Praha im prišiel osobne pogratulovať k skvelému výkonu sparťanský tréner Tomáš Frimel, ktorý vyzdvihol ich bojovnosť a nasadenie, kde HK Havrani boli zvučnému súperovi viac ako polovicu zápasu vyrovnaným súperom. Po nešťastnej prehre v základnej skupine s poľským Bytomom, skončili následne v skupine o 11 až 15 miesto.

HK Havrani Piešťany 5 – 14 HC Košice
HK Havrani Piešťany 1 – 11 HK Ďáblici Nový Jičín bieli
HK Havrani Piešťany 5 – 14 HK Sparta Praha
HK Havrani Piešťany 6 – 7 Polonia Bytom

Reklama

Táto tesná smolná prehra s poľským Bytovom ešte viac naštartovala malých Havranov a vedeli, že ak budú dodržiavať svoje heslo „jeden za všetkých a všetci za jedného“, tak dlho očakávaná výhra sa musí dostaviť.

HK Havrani Piešťany 7 – 6 HK Trnava
HK Havrani Piešťany 13 – 3 HK Ďáblici Nový Jičín modrí
HK Havrani Piešťany 8 – 5 Polonia Bytom
HK Havrani Piešťany 5 – 13 HC Energia Karlove Vary

Reklama

A aj sa dočkali, kde vo svojej skupine až do zápasu s ďalším českým veľkoklubom nenašli premožiteľa a vrátili aj späť prehru poľským kamarátom zo základnej skupiny. HK Havrani Piešťany nakoniec obsadili v silnej konkurencii výborné 12. miesto.

Po turnaji prišiel Havranom osobne pogratulovať aj dlhoročný reprezentačný brankár Slovenska Rastislav Staňa, ktorý im zaželal veľa ďalších športových úspechov v ich ťažkých hokejových podmienkach. Víťazom turnaja sa stali po dramatickom finále s Duklou Trenčín hráči HC Sparta Praha.

Najlepším hráčom celého turnaja sa stala hráčka HK Havrani Piešťany Alžbetka Marcinková. Postavou malá, ale za to obrovská bojovníčka. Taktiež získala aj cenu najlepšieho hráča turnaja od Sparty Praha. Celkovo boli HK Havrani vyhlásený za najbojovnejší tím a právoplatne boli ocenení pohárom a pasovaní kráľom turnaja za členov kráľovskej hokejovej gardy. Najlepším hráčom tímu bol vyhlásený Lukáš Bartoš.

„Všetkým hráčom patrí veľká vďaka za výkony na ľade, ale aj mimo ľadu, ktoré predvádzali počas celého turnaja. Ďalej im treba poďakovať za výbornú medzinárodnú reprezentáciu mesta Piešťany ako aj hokejového klubu HK Havrani Piešťany. Presvedčili sme sa, že aj zverenci nášho mesta, môžu byť vyrovnaným súperom silným hokejovým klubom,“ dodal na záver tréner HK Havrani Piešťany Tomáš Učen.

Text a foto Peter Marcinko

Populárne články