Connect with us

Novinky

Futbalisti PFK Piešťany prešli ligou bez straty bodu, v nedeľu oslavovali titul

Published

on

Reklama

Mužský futbal sa po dlhých rokoch tešil z trofeje. Svoju totálnu dominanciu spečatili hráči PFK Piešťany víťazstvom na domácom trávniku v pomere 6:0 proti Dolnému Trhovištu. V VIII. lige MEVASOX nestratili piešťanskí futbalisti v 27 zápasoch ani bod a postúpili do vyššej súťaže, kde budú taktiež patriť medzi najväčších favoritov na postup. Víťaznú trofej spolu s medailami osobne odovzdali zástupcovia oblastného futbalového zväzu Trnava a sponzora ligy pred začiatkom nedeľného zápasu. Počas polčasovej prestávky okrem tradičnej súťaže o lístky do kina Domu umenia odovzdali zástupcovia klubu suma 350 eur rodičom chorého Jakuba Ifka.

Reklama

Na rehabilitáciu im prispeli samotní fanúšikovia prostredníctvom zbierky zo dňa 27. mája, keď predstavitelia futbalového klubu rozhodli, že výťažok z obrovoľného vstupného poputuje na charitatívne účely ľuďom z nášho regiónu. Nadácia Adeli prispela rodine sumou 500 eur. Deň pred posledným mužským zápasom sa odohrali finálové zápasy znovuobnovenej Mestskej futbalovej ligy MAGNA ENERGIA, keď po semifinálových jasných víťazstvách Olympicu a HPN Stars nasledovali dramatické súboje. Zápas o tretie miesto rozhodol až gól v posledných sekundách zápasu, keď DaXtav nakoniec zvíťazil 2:1 nad Red Houses a finálový súboj priniesol drámu vpenaltách. Po nich oslavoval víťazstvo v nultom ročníku MFL tím Olympic, ktorých hráči získali od reklamného partnera ligy CNS šesť mesiacov internetu zdarma. Neúspešní finalisti získali po jednom vstupe do hyperbarickej komory v Piešťanoch. Na webovej stránke MFL MAGNA ENERGIA sa už spustila registrácia do ďalšieho ročníka mestskej ligy.

27. kolo
Piešťany – Trhovište 6:0 (3:0)

Reklama

Góly: 25., 44., 81. Marek Staško, 39., 56. Adam Kusý, 63. Michal Nagaj
Zostava: Kunic – Szabo, Javorka, Krajčovič, Valla – Gula (Nagaj), Prištic (Octa), Kusý (Horňanský), Dadík, Glos – Staško

Michal Krajčovič, tréner: Do posledného zápasu sme nastúpili s cieľom vrátiť si hernú pohodu, ktorá nám v posledných zápasoch chýbala a myslím ž e sa nám to aj podarilo. Na prvý gól sme síce čakali až do 25. minúty, keď sa presadil Staško, no pred tým pohrozili aj hostia, keď ich rýchly útočník Vilček nevyužil samostatný nájazd a dobre zasiahol brankár Kunic. Do polčasu sme pridali po pekných kombináciách ešte ďalšie dva góly, keď sa strelecky presadili Kusý a opäť Staško. V druhom polčase bola naša herná dominancia ešte výraznejšia a najskôr svojim druhým gólom „Čoko“ Kusý zvýšil na 4:0, potom sa presadil strelecky aj navrátilec po zranení Nagaj a skóre uzavrel Marek Staško, ktorý dokonal svoj hetrik. Dnes si strelecké kopačky neobul najlepší strelec súťaže Glos, ktorý to skúšal z diaľky, z blízky, ľavou, pravou nohou, no jeho strelecký účet sa v tejto sezóne zastavil na méte 31 gólov. Po zápase v kabíne vypukli oslavy víťazstva v súťaži, ktoré sa potom presunuli aj na tersu Športhotela, kde sme sa podelili o radosť aj s našimi fanúšikmi a zaspievali sme pár víťazných chorálov.

Starší dorast U19:
25. kolo
Brvnište – Piešťany 2:2 (1:1)

Góly: 25. Ján Zboran, 84. Roman Jeleník – 3. Marek Mydla, 73. Adam Kusý
Zostava: Olejník – Blahuta, Lenovský, Miškech, Horil – Valovič, Kusý, Kondrc (Kunic), Chmelina – Gula, Mydla (Dobrovolný)

Martin Javorka, tréner: Hráči PFK cestovali na posledný majstrovský zápas v značne oslabenej zostave, keď pre žlté karty chýbali Jurko Štefanka a Kristián Rusnák, pre zranenie Robo Štefanec a dlhodobo zranený Denis Štefanka, pričom už v prvej tretine zápasu sa pridal k zraneným hráčom aj Dávid Kondrc. Napriek tomu sme do zápasu vstúpili veľmi dobre, keď v 3. minúte v zmysle pravidla „keď nevieš čo s loptou – vystrel na bránu“ Marek Mydla z 25 metrov napriahol k strele a jeho nechytateľný „bombový“ projektil na prekvapenie všetkých skončil v sieti súperovho brankára. Po tomto góle sa čoraz viac dostávali do hry domáci futbalisti, ktorí sa nechceli zmieriť s nepriaznivým výsledkom, a svojou agresívnou hrou /treba však povedať, že v rámci pravidiel/ dostávali hráčov PFK pod tlak. Výsledkom snahy domácich bolo vyrovnanie na 1:1 v 25. minúte zápasu po nedôraze v 16-ke našich futbalistov. Po vyrovnávajúcom góle tempo hry trochu opadlo, čo vyhovovalo našim chlapcom, ktorí si do prestávky vypracovali 3 gólové príležitosti, avšak bez gólového zakončenia.

V druhom polčase sa obraz hry nejako výrazne nezmenil, avšak častejšie mali loptu na kopačkách piešťanskí futbalisti, ktorí pôsobili na ihrisku futbalovejšie. Výrazné šance však neprichádzali, lebo dôrazná obranná defenzíva hráčov Brvnišťa pracovala spoľahlivo. V 73. minúte však predsa neustával stupňujúci sa tlak našich hráčov a po peknej akcii na jeden dotyk po kombinácii Aďa Valoviča a Mareka Mydlu sa oprel do lopty Adam Kusý a jeho tečovaná strela skončila v sieti domáceho brankára a bolo 1:2. Domáci hráči sa nechceli zmieriť s týmto výsledkom a vrhli všetky svoje sily do útoku, výsledkom čoho bol vyrovnávajúci gól z prísne nariadenej penalty v 84. minúte. Hráči Brvnišťa chceli svoj posledný domáci zápas ukončiť víťazstvom, pričom v strelení ďalších gólov im zabránil dvomi bravúrnymi zákrokmi Jaro Olejník. A tak sa skončil zápas so zmierlivým výsledkom 2:2. V oklieštenej zostave chlapci uhrali pomerne dobrý výsledok, aj hra, najmä v druhom polčase, spĺňala slušné kritériá, pričom treba povedať, že do hry zasiahli všetci 3 brankári – Dano Kunic a Jurko Dobrovolný ako hráči v poli a svojimi výkonmi nesklamali. Remíza z posledného zápasu nám zaručila už pred posledným kolom konečné 5. miesto v tabuľke 3. ligy kategórie U19.

Mladší dorast U17:
25. kolo
Brvnište – Piešťany 1:4 (0:1)

Góly: 63. Filip Kianička – 3., 56. Sebastián Ozimák, 66. Martin Strelec, 70. Juraj Štefanka
Zostava: Salviany, Rusnák, Benko, Janotík, Sedláček, Stanek, Strelec, Chudý (Koška), Korec (Foltýn), Ozimák, (Kovalčík)J. Štefanka

Peter Vrábel, tréner: Do posledného zápasu sezóny sme nastúpili v ideálnej zostave, keď nás posilnili hráči (Rusnák, J. Štefanka), ktorí pravidelne nastupujú v kategórii U19. Očakávané zvýšenie sily mužstva a kvality herného prejavu bolo od úvodných minút viditeľné aj na ihrisku. Na relatívne dobrom teréne, za stáleho dažďa sme veľmi dobre a presne kombinovali aj na súperovej polovici. Postupný útok vyúsťoval v pred finálnej fáze do prihrávky za obranu súpera najmä v pravom krídelnom priestore, ale problémom bola finálna prihrávka pripadne slabý dôraz v zakončení. Preto sme sa gólovo presadili v prvom polčase len raz Ozimákom. V druhom polčase sme pokračovali v dobrej kombinačnej, oku lahodiacej hre, pridali sme ešte 3 góly (Ozimák, Strelec, Štefanka), a mnohé šance zostali nevyužité. Sezónu sme zakončili veľmi kvalitným výkonom a skončili v celkovom poradí na peknom druhom mieste, aj keď v silách tohto kolektívu bolo obhájiť prvé miesto z predchádzajúcej sezóny, čo sa nám však reálne nepodarilo.

Starší žiaci U15:
31. kolo
Piešťany – Topoľčany 0:0 (0:0)

Zostava: Frievald, Rusnák, Valo, Ďurák, Ruľák (´Minárik), Glos, Bušík, Kováčik, Šimek(Sloboda), Štetka, Ondrejka

Szilárd Petényi, tréner: Zápas veľmi dobrej úrovne o čo sa pričinili obaja aktéri. Hralo sa otvorene, bez veľkého taktizovania a útočne aktivity sa prelievali z jednej strany na druhú, ktoré vždy končili na bezchybne fungujúcich obranných valoch, čo malo za následok, že góly sme nevideli. Pomer šancí v zápase vyznel jasne pre nás, ale ich zakončenie bolo tragické, čím sme sa pripravili o možnosť posunu v tabuľke pred posledným zápasom.

Mladší žiaci U13:
31. kolo
Piešťany – Topoľčany 2:1 (1:0)

Góly: 23. Janko Labat, 58. Samuel Daňhel – 56. Richard Masarovič
31. kolo: Zostava: Maliga, Gulan, Sándor – Fajnor, Muller, Ocelka, Pánsky, Hudec, Vatrt, Vereš, Petroman, Labat, Daňhel, Buček, Čimo, Rolinec

Cyril Stachura, tréner: V poslednom domácom zápase sezóny sa zrodilo síce chudobné, ale zaslúžené víťazstvo PFK. Od prvej minúty sa naši hráči s vervou pustili do súpera a počas úvodnej desaťminútovky stihli trafiť tri krát tyč súperovej bránky. Navyše v 14.minúte Janko Labat nepremenil pokutový kop. Ani tieto momenty chlapcov nezlomili, hosťom nič nedovolili a dočkali sa zaslúženého gólu po peknej individuálnej akcii Labata. Druhý polčas bol viac vyrovnaný, ale prevaha bola stále na našej strane. Naši chlapci mali smolu v koncovke, keď nastrelili štvrtý krát tyč súpera a nevedeli pridať poisťujúci druhý gól. Súper sa sporadicky dostával k strelám a 5. minút pred koncom dokázal aj vyrovnať. Naši hráči nezložili zbrane a dokázali streliť víťazný gól, o ktorý sa zaslúžil najlepší hráč na ihrisku Samo Daňhel. V tomto zápase boli pozitívne veci na ktorých sa dá stavať, ukázalo sa, že v družstve sú silné osobnosti (Daňhel, Labat) a ostatní sa zvýšeným tréningovým úsilím môžu dostať alebo aspoň priblížiť na ich úroveň.

-MB/TK PFK/Foto: PFK Piešťany, vv(Aktualizované 15:01)-

Populárne články