Connect with us

Novinky

Futbal: Víťazný víkend PFK Piešťany, prehrali iba starší žiaci

Published

on

Reklama

Dvadsiatym piatym kolom pokračovali druhý májový víkend súboje siedmej ligy, keď Piešťanci tentokrát vycestovali do neďalekého Ostrova. Súboj s množstvom nepresností otvoril ako inak so 44 gólmi najlepší strelec súťaže a jeden z nominovaných „Športovcov Piešťan“ Jozef Glos. V 26. minúte skorigoval domáci Andrej Toplanský a zdalo sa, že súboj o tri body bude pokračovať v druhom polčase. V 42. minúte strelil prvý zo svojich dvoch gólov Martin Javorka, ktorý skóre uzavrel v 90. minúte a poistil tak plnú bodovú zásielku pre hráčov PFK Piešťany.

Jozef Glos

25. kolo Ostrov – Piešťany 1:3 (1:2)

Góly: 26. Andrej Toplanský – 13. Jozef Glos, 42., 90. Martin Javorka
Zostava 25. kola: Budka – Szabo, Varga, Krajčovič, Dadík, Doktor, Stachura, Javorka, Kusý, Glos (C), Gula

Reklama

Martin Krajčovič, tréner:  V dnešnom zápase sme nenadviazali na posledné výkony nášho mužstva, v našej hre bolo príliš veľa nepresností a postupne začala gradovať aj nervozita. Škoda nepremenených gólových príležitostí hlavne v prvom polčase, keď sme mohli o našom víťazstve rozhodnúť oveľa skôr. Musíme sa učiť vyhrávať aj takéto zápasy a to nás bude posúvať dopredu. Chcem poďakovať našim verným fanúšikom, že nás chodia podporovať aj na ihriská súperov a zároveň pozvať na nedeľný domáci zápas proti Šípkovemu. Ja verím, že tentokrát súper pricestuje.

Starší dorast 25. kolo
Piešťany – Čermánsky Nitra 3:0 (3:0)

Góly: 10., 21. Martin Strelec, 27. Filip Korec
Zostava 25. kola:   Gavač – Sedláček, Rusnák, Polačik (Janotík), Stanek – Ozimák (Lenovský), Strelec, Unger (Cervenka), J. Štefanka, Korec (Valovič) – Krajčovič (Stefanka D.)

Reklama

Martin Javorka, tréner: Zápas s tabuľkovým susedom bol futbalovo kvalitný, ale zároveň aj náročný, nakoľko hostia disponovali fyzickou silou v osobných súbojoch, najmä pri štandardných situáciách, a pôsobili kolektívnym dojmom. Hráči Nitry boli pred našou bránou pohybliví a veľmi dôrazní. V 9. minúte si vypracovali gólovú príležitosť, keď hlavička útočníka hostí skončila na spojnici domácej brány a z rýchleho protiútoku v zmysle zásady „nedáš-dostaneš“, po krásnej rýchlej akcii po krídle Filipa Koreca a jeho nezištnej prihrávke s prehľadom strelou k žrdi otvoril skóre Maťo Strelec. Po tomto góle akoby opadla nervozita z našich chlapcov a postupne prichádzali ďalšie príležitosti na strelenie gólu, ktoré sme aj využili a Maťo Strelec a Filip Korec zabezpečili naše polčasové vedenie na 3:0. V druhom polčase tempo našej hry opadlo, kontrolovali sme síce priebeh hry, vypracovali sme si aj niekoľko sľubných príležitostí, ktoré sme však už nedokázali premeniť na zvýraznenie nášho náskoku. Naopak, v niektorých individuálnych herných činnostiach našim nedôrazom a podcenením situácie sme dovolili hráčom Nitry to, že si vypracovali 2-3 gólové príležitosti, ktoré však našťastie pre nás nedokázali premeniť. Toto sú presne situácie a skratové momenty v našich zápasoch na ihriskách súperov, ktoré spôsobia, že v každom polčase úplne v hlavách podceníme 2-3 osobné súboje a naši súperi nás za našu lajdáckosť trestajú. Keďže futbalisti ČFK nás netrestali, výsledok z prvého polčasu sa už nemenil.

Mladší dorast 25. kolo
Piešťany – Čermánsky Nitra 2:1 (1:0)

Góly: 38. Jakub Halanda, 72. Oliver Bušík – 53. Adrián Pagáč
Zostava 25. kola: Freivald, Ondrejka (Ondris), Ďurák, Valo, Glos, Bušík, Ruľák ( Piešťanský), Sloboda (Bartovic), Minárik (Miklovič), Halanda ( Kováčik) Štetka

Peter Vrábel, tréner: Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom polčase sme kontrolovali hru, relatívne dobre sme kombinovali, hralo sa zväčša na súperovej polovici. Už tradične, ako vo viacerých predchádzajúcich zápasoch sme mali problém v zakončení. Počas prvých 40 minút sme si vypracovali tri vyložené šance a ďalšie dobré príležitosti, z ktorých sme dokázali využiť len jednu. Cez polčas nebolo potrebné meniť spôsob hry, keďže naša hra nebola zlá a pri lepšej efektivite mohlo byť o osude zápasu rozhodnuté. V druhom polčase však hráči začali hrať nekoncentrovane a bez pohybu. To využili bojovní hostia a v 53. min. vyrovnali na 1:1. Viacnásobným striedaním a preskupením hráčov sme chceli do našej hry priniesť viac bojovnosti, pohybu a vytvoriť na súpera tlak. To sa nám podarilo iba čiastočne a aj keď sme si vytvorili mierny tlak, vyloženú šancu sme si nedokázali vypracovať. Až v 72 min. sa nám podarilo dať víťazný gól Bušíkom. Naše víťazstvo bolo však zaslúžené.

Starší žiaci 29. kolo
Čermánsky Nitra – Piešťany 3:0 (1:0)

Góly: 19., 50., 60. Samuel Sitár
Zostava 29. kola:  Maliga, Modrovič, Holec, Hlavatý, Rusnák, Šobáň, Maco, Babečka, Vyhlídal, Labat, Kluka, Grešák, Čimo

Szilárd Petényi, tréner:  Nedarí sa nám na ihriskách súperov, čo potvrdil aj tento zápas. Domácim stačilo vyčkať na výraznejšiu chybu, ktorú sme ponúkli a predovšetkým sme nedokázali eliminovať výraznú individualitu, o ktorej sme vedeli a sám nás ,,vybavil,,troma gólmi a bolo po zápase. Chyby, ktoré sme vyprodukovali ma až toľko nemrzia ako skutočnosť, že sme počas celého  zápasu nevytvorili takmer žiadnu nebezpečnejšiu situáciu s možnosťou ohroziť bránu. Hrať so zámerom, že neinkasujeme a spoliehať sa, že niečo ,,padne,, bez väčšej aktivity nevedie k úspešnému výsledku. Pripomínam, že hráme o záchranu a súperov si nevyberáme, do zápasu sa musíme viacej vložiť a ukázať svoje maximálne možnosti a svoje stropy individuálnej výkonnosti.

Mladší žiaci 29. kolo
Čermánsky Nitra – Piešťany 1:5 (1:2)

Góly: 18. Igor Petrík (pen.) – 3. Samuel Hesko, 26., 59. Filip Gregorovič, 35. Timotej Vatrt. 53. Šimon Petenyi

Zostava 29. kola:    Gulán, Sandor – Vatrt, Pomajbová, Gregorovič, Hesko, Gvozdenovič Luka, Petényi , Muller, Urban, Pánsky, Jánoš, Gvozdenovič Marko, Šesták

Cyril Stachura, tréner: Počas celého zápasu sme mali neustálu prevahu, aj keď domáci dokázali s pok. kopu vyrovnať, bolo to iba chvíľkové naše zaváhanie. Okrem 5 gólov sme nepremenili ešte päť samostatných nájazdov na brankára, takže naše víťazstvo mohlo byť oveľa vyššie.

Starší žiaci B 19. kolo
Chtelnica – Piešťany 7:1 (3:0)

Góly: 4., 7., 29. Simon Bocian, 37. Bianka Suchá, 53. Matúš Tomaškovič,  69., 70. Jozef Toráč – 40. Jozef Rolinec
Zostava 19. kola:   Šándor –  Chobot, Fox, Gregorička, Žažo, Jánoš, Ferkodič, Čimo, Nedorostová (K), Svorad, Košinár, Pomajbová, Rolinec

Jozef Glos, tréner:   Stretnutie v Chtelnici pre nás nezačalo vôbec dobre, keď už v 7. minúte sme prehrávali 2:0 po strelách z diaľky, na ktoré náš brankár nemal šancu. Opäť sme mali viac hry, boli sme lepší na lopte, len sme sa nevedeli presadiť pred bránkou súpera. Tento výsledok ma mrzí, lebo za predvedenú hru a výkon si to nezaslúžili, čo uznali aj domáci.

Mladší žiaci B 14. kolo
Piešťany – Vrbové 10:2 (3:1)

Góly: 2., 40., 43., 44. Adam Riegel, 8., 28., 38. Filip Fodrán, 25. Maximilián Martinkovič, 43. Samuel Suchý, 48. Lucas Gešvandtner – 13. Jakub Sedlák, 27. Samuel Šimurka

15. kolo
Dubovany – Piešťany 1:3 (0:1)

Góly: 49. Nikolas Hochel – 8., 37., 44. Denis Seko
Zostava 14. a 15. kola: Jakub Marek, Peter Macek, Samuel Suchý, Filip Fodrán (C), Adam Krajčovič, Ondrej Zeman, Adam Pernisch, Adam Riegel, Lukas Bežák, Maximilián Martinkovič, Luka Gvozdenovič, Adam Čimo, Alex Klein, Denis Seko

Ján Stachura, tréner: V zápase s kvalitným súperom sme boli jednoznačne lepším tímom. Som veľmi spokojný s predvedenou hrou, jednoznačne sme kontrolovali tempo zápasu, mali sme vysoké držanie lopty s rýchlym prechodom do útoku. Strelili sme tri pekné vypracované góly a mnoho šancí sme ešte spálili vďaka výbornému súperovmu brankárovi a mnohokrát aj kvôli našej nedôslednosti v koncovke. V zápase sme dominovali od začiatku do konca, zníženie stavu súperom prišlo až za stavu 3:0 po našej ojedinelej chybe v obrane. Musím však vyzdvihnúť tentoraz zvlášť aj súpera, ktorý nebol vôbec odovzdaný a prezentoval sa sympatickým výkonom a značnou mierou prispel ku kvalite zápasu. Celkovo musím vyjadriť veľkú spokojnosť s predvádzanou hrou v poslednej dobe. Za tento týždeň sme odohrali až 3 súťažné zápasy, v ktorých chlapci jednoznačne zvíťazili, ale hlavne potešili svojím výkonom a svojou hrou. Dokázali preniesť mnoho vecí z tréningu do zápasu, čo sa potom odzrkadlilo na hre. Ako tréner mám konečne pocit, že je tu už vcelku veľká skupina hráčov, ktorá tzv. „rozumie futbalu“ a je na veľmi dobrej ceste. Verím, že sa podobným spôsobom sa k nim budú pridávať aj ďalší chlapci. Potenciál majú.

MB / TK PFK

Populárne články