Connect with us

Novinky

Futbal: Víkend v znamení víťazstiev Piešťancov, Glos zaknihoval hetrik

Published

on

Reklama

Futbalisti PFK Piešťany odohrali počas uplynulého víkendu tri zápasy, zvíťaziť sa podarilo mužom, ale aj starším a mladším žiakom. Seniori privítali v 15. kole VIII. ligy MEVASOX na domácom trávniku Žlkovce, ktoré aj vďaka hetriku najlepšieho strelca súťaže Jozefa Glosa porazili 5:1. Darilo sa aj obom žiackym kategóriám, na výjazde v Šali porazili svojich rovesníkov v oboch zápasoch zhodne 3:4. Muži budú hrať najbližšie vonku proti Pastuchovu, doma sa predstavia 1. apríla o 15.30, kedy privítajú tím TJ Družstevník Nižná.

Muži
15. kolo
Piešťany – Žlkovce 5:1 (3:1)
Góly: 22., 33., 49. Jozef Glos, 28. Peter Valla, 46. Marek Staško – 45. Patrik Kollár
Zostava: Olejník – Szabo, Stachura J., Javorka st., Krajčovič – Javorka ml. (61’Šiška), Stachura C, Nagaj (73’Prištic), Valla – Glos, Staško

Reklama

„Prvý majstrovský zápas sme zvládli ako výsledkovo, tak aj herne. Súpera, ktorý mal svoju kvalitu, sme od začiatku zatlačili pred vlastnú 16-ku a vytvárali sme si strelecké príležitosti. Hostia pohrozili rýchlym protiútokom, keď zaváhanie brankára Olejníka musel za cenu žltej karty riešiť Martin Javorka. To na chvíľu pribrzdilo našu aktivitu, no v 22. minúte sa presadil náš najlepší strelec Glos a bolo 1:0. O 6 minút už bolo 2:0, keď po rýchlej kombinácii na pravej strane ušiel Szabo a po jeho centri s prehľadom skóroval Valla. V 33. minúte pridal svoj druhý gól Glos a zdalo sa že je o všetkom rozhodnuté, lenže tesne pred prestávkou chyboval mladý brankár Olejník a hosťujúci Kollár znížil strelou do prázdnej brány na 3:1.

Cez polčas bolo treba hráčov trochu upokojiť, čo sa aj podarilo a behom 5 minút bolo 5:1, keď sa najskôr podarilo skórovať Staškovi a svoj hetrik dokonal Glos. Potom sa už len dohrávalo v dosť nervóznom duchu, keď okrem agresívnej hry hostí sa do hry príliš aktívne zapájal aj asistent rozhodcu p. Likavec, ktorý najskôr zrušil nariadený pokutový kop hlavným rozhodcom Špernogom v prospech domácich a onedlho Staškovi neuznal gól, keď nesprávne posúdil offside. Na to doplatil v 81. minúte náš kapitán Javorka, keď za protesty videl druhú žltú kartu a bol vylúčený. Napriek vylúčeniu sa na hre nič nezmenilo a domáci hráči boli neustále na lopte, no ďalšie príležitosti už nevyužili,“ približuje zápas Michal Krajčovič, tréner mužov PFK Piešťany.

Reklama

Starší žiaci U15
19. kolo
Šaľa – Piešťany 3:4 (1:2)
Góly: 11. , 54. Oláh, 56. Erik Štóder – 17. Oliver Rusnák, 26., 66. Oliver Bušík, 51. Filip Herman
Zostava: Tinka, Rusnák, Ďurák, Valo, Ondrejka, Štetka, Bušík, Šimek (Sloboda), Glos, Minárik (Herman), Kovačík (´Hlbocký)

„Koncept zápasu nám narušilo zranenie, ktoré znemožnilo nastúpenie našej brankárskej jednotky a bolo nutné celý herný plán a koncepciu prispôsobiť novej skutočnosti. Do zápasu sme nastupovali s defenzívnym ladením, so zámerom eliminovať čo v najväčšej miere zakončenie súpera a vyrážať do brejkov. Úvod zápasu vôbec nenaznačil, že budeme čeliť nátlakovej hre, ale hralo sa vyrovnane. Inkasovali sme už v úvode po štandardnej situácii, z veľkej vzdialenosti, na čo sme dokázali rýchlo odpovedať dvoma gólmi po krásnych kombináciách Glosom a Bušíkom ešte do konca polčasu.

Vstup do 2. polčasu nám vyšiel so striedajúcim Hermanom, ktorý sa najlepšie zorientoval v pokutovom území a preloboval brankára domácich. Zostávajúce minúty nám však skomplikovali ďalšie dva rýchle góly domácich, po strelách, ktoré mali skôr charakter centrovaných lôpt pod brvno, z čoho bežne neinkasujeme. Vyrovnanie chlapcov vôbec nezlomilo, ale naopak, dokázali sa zomknúť a ukázali veľkú mentálnu silu. Od tohto okamihu nič nepripustili a súper si ani ,,nekopol,,. V samotnom závere po rohovom kope kapitán Bušík nádhernou hlavičkou strhol víťazstvo na našu stranu. Pre mňa úžasný pocit sledovať radosť a emócie chlapcov po zápase, v ktorom podali výborný kolektívny výkon bez ohľadu na výsledok,“ informuje tréner Szilárd Petényi.

Mladší žiaci U13
19. kolo
Šaľa – Piešťany 3:4 (1:2)
Góly: 25. Matúš Suchoň, 47. Sebastián Lacek, 56. Krisztián Balog – 7., 17., 43. Jozef Rolinec, 37. Filip Čimo

Zostava: Maliga, Gulán – Fajnor, Hlavatý, Muller, Ocelka, Hudec, Labat, Hrdina, Vereš, Daňhel, Rolinec,Čimo

„V nepriaznivom počasí sa hral veľmi dobrý zápas. Hráči PFK zaskočili domácich hneď od začiatku, keď prvých desať minút bolo úplne v našej réžii a ujali sme sa vedenia po góle Rolinca. Potom sa hra čiastočne vyrovnala, ale pridali sme ďalší gól, dnes strelecky disponovaným Rolincom. Čiastočné poľavenie dokázali domáci využiť na zníženie po strele z väčšej vzdialenosti. Druhý polčas bol vyrovnanejší, akcie sa striedali na jednej aj druhej strane. Hráči PFK boli priamočiarejší, a preto sa dostávali do viacerých gólových príležitosti, z ktorých dve využili a pridali ďalšie góly. Domáci sa nevzdávali a dvoma šťastnými gólmi znížili, ale viac sme im nedovolili. Za tento zápas musím chlapcov pochváliť. Určite úseky hry v tomto zápase boli na takej úrovni, ako si predstavujeme,“ povedal o zápase tréner Cyril Stachura.

-MB/TK PFK/Foto: archív-

Populárne články