Connect with us

Šport

Futbal: V piatich zápasoch sa zrodili štyri víťazstva a remíza, muži zdolali Merašice 7:1

Published

on

Reklama

Futbalisti PFK Piešťany vo všetkých vekových kategóriách odohrali zápasy 12. kola. Piešťanci vybojovali štyri víťazstvá, najvyšším rozdielom 11:0 zdolali mladší žiaci Hlohovec, remíza sa zrodila v zápase starších žiakov proti hlohoveckým rovesníkom. Muži opäť nezaváhali a Merašice zdolali rozdielom 7:1.

Snímka

Reklama

Muži

Piešťany – Merašice 7:1 (4:1)
Góly: 6. Jozef Glos, 22., 89. Marek Staško, 31. Martin Javorka (vl.), 44. Martin Krajčovič, 54. Filip Horňanský, 58. Ján Stachura – 8. Jozef Minárik (vl.)

Reklama

Zostava: Olejník- Javorka ml.(46’Octa), Javorka st., Stachura J., Krajčovič – Prištic, Sýkora, Stachura C. (60’Kryštof), Horňanský- Glos, Staško

Priebeh zápasu:

Od úvodu zápasu bolo zrejmé, že všetky body zostanú v Piešťanoch. Domáci zatlačili hostí pred ich bránu a vytvárali si množstvo šancí. Prvú využil v 6. minúte Glos 1:0, v 8. minúte svietilo na ukazovateli skóre už 2:0, keď si po rohovom kope usmernil loptu do vlastnej siete hosťujúci obranca Minárik. V 22. minute bolo 3:0 – to sa prvý krát presadil z vnútra 16-ky Staško. Hostia podnikali ojedinelé protiútoky, no pri jednom z nich sa im podarilo skórovať aj vďaka nešťastnému teču domáceho Maťa Javorku ml. Do polčasu domáci pridali ešte jeden gól, keď sa z priameho kopu premiérovo v tejto sezóne trafil Martin Krajčovič.

V druhom polčase sa tempo hry znížilo, no šance domácich sa rodili aj naďalej, ale vďaka nepresnostiam v koncovke, domáci hráči svoje strely posielali buď mimo bránu, alebo triafali brankára Pogádyho a dva krát nastrelili žrď. V 54. minúte sa opäť premiérovo presadil Horňanský a 58. minúte skóroval hlavou Jano Stachura. Domáci hráči potom ponúkli niekoľko možností aj hosťom na skorigovanie výsledku, no tí svoje šance nepremenili. Skóre uzavrel svojim druhým gólom v zápase v 89. minúte Staško, ktorý je s 13 gólmi druhý najlepší strelec súťaže za svojim spoluhráčom Glosom, ktorý má na svojom konte 14 presných zásahov. Budúcu sobotu hráči PFK cestujú do Horných Otrokoviec a posledný jesenný zápas odohrajú v nedeľu 6.11. na vlastnom ihrisku proti Kočínu.

„Dnes sme podali len priemerný výkon, no stačilo to na vysoké víťazstvo. Chýbalo nám viacero hráčov, ktorí sú nosičmi vyššej kvality a bolo to na hre cítiť. Na pohodu v mužstve nepridáva veľká miera hernej nedisciplinovanosti u niektorých hráčov, z ktorej dnes pramenili aj príležitosti pre súpera,“ zhodnotil duel tréner mužstva Michal Krajčovič.

Starší dorast U19

Piešťany – Brvnište 1:0 (0:0)
Góly: 58. Juraj Štefanka

Zostava: Olejník – Mydla, Rusnák, Štefanec, Hlatký – Valovič (Kondrc), J. Štefanka, Miškech, Kusý (D. Štefanka), Chmelina (Blahuta) – Gula

Posledné domáce vystúpenie jesene 2016 domácim futbalistom, najmä v prvom polčase, herne nevyšlo. Futbal na umelej tráve paradoxne v prvom dejstve viac vyhovoval hráčom hosťujúceho Slovana, ktorí ovládli stred poľa, boli častejšie pri lopte, a preto sa aj hra častejšie odohrávala na polovici domáceho mužstva. Hostia sa snažili krátkymi prihrávkami ohrozovať bránku domácich, našťastie pre hráčov PFK ich sľubné pozície končili nepresnosťami v dostatočnej vzdialenosti od bránky Olejníka. Hráči Piešťan v prvom polčase boli málo iniciatívni, chýbal pohyb hráčov bez lopty, množstvo prihrávok nenachádzalo svojho adresáta, akcie boli vedené cez zhustený priestor, domácim futbalistom chýbalo okrem pohybu aj otáčanie hry a využívanie hry vo voľných priestoroch. Preto za prvý polčas stojí za zmienku iba šanca D. Miškecha po štandardnej situácii. Keďže aj hostia boli vo finálnej fáze bezzubí, napriek svojej územnej prevahe, sa do kabín odchádzalo za bezgólového stavu.

V druhom polčase došlo k preskupeniu hráčov na jednotlivých postoch, bol evidentný zvýšený pohyb a snaha hráčov PFK víťazne zvládnuť aj posledný domáci zápas. Domáci hráči boli nebezpečnejší v útočnej zóne, mali loptu častejšie na svojich kopačkách, hostia v druhom polčase už nepôsobili tak kompaktným dojmom, najmä v strede ihriska, kde prenechali iniciatívu domácim futbalistom. A tak postupne narastal tlak na bránu hostí, ktorý vyvrcholil gólom, ktorý vsietil po peknom centri hlavou J. Štefanka. Domáci aj naďalej pokračovali v útočnej hre, čoho výsledkom boli „tutovky“, ktoré však Kusý a ani Gula nepremenili na strelenie druhého upokojujúceho gólu. Hostí v druhom polčase paradoxne nakoplo až vylúčenie ich hráča za urážku rozhodcu v 82. minúte, keď od tohto okamihu až do konečného hvizdu rozhodcu sa častejšie dostávali pred bránku domáceho mužstva. Ich stupňujúci tlak vyvrcholil v 87. minúte, keď domácich po nedôraze v obranných činnostiach zachránil svojim zákrokom brankár Olejník.

„Treba skonštatovať, že s poukazom na minimum šancí v zápase, to bol zápas o jednom góle, ktorý vsietilo domáce mužstvo, a tak 3 body zostávajú v kabíne hráčov PFK Piešťany,“ vyjadril sa tréner Martin Javorka.

Mladší dorast U17

Piešťany – Brvnište 1:0 (0:0)
Góly: 65. Filip Korec

Zostava: Studený, Lenovský, Benko, Salviany (Koška), Psalman, Sedláček, Stanek, Chudý, Korec, Horil, Ozimák (Foltýn)

„Po sérii dobrých výkonov v predchádzajúcich piatich zápasoch sme sa v tomto zápase prezentovali asi najhorším výkonom sezóny. Väčšina hráčov podala podpriemerné výkony. Hralo sa na umelej tráve, čo som pred zápasom pokladal za našu výhodu, no opak bol pravdou. V našej hre bolo veľa nepresností, a aj keď sme predviedli niekoľko pekných prienikov v krídelných priestoroch (Horil, Stanek, Korec), vinou nepresnosti vo finálnej fáze sme bránu hostí prakticky neohrozovali. V strednej zóne ihriska sme sa nedokázali presadiť, stredoví hráči boli statickí, málo sa ponúkali do hry, mali zlý výber miesta. Celkový herný prejav mužstva bol chaotický, kŕčovitý.

V defenzívnych činnostiach sme neboli kompaktní, hráči nekomunikovali, hrali pozične zle a robili chyby v rozohrávke (Benko, Lenovský). Práve po chybách v rozohrávke na vlastnej polovici a ľahkých stratách lopty sa súper dostával do nebezpečných protiútokov, ktoré však nedokázal využiť. V 65. min. sa gólovo dokázal presadiť Korec, keď premenil samostatný nájazd. V tomto zápase som nebol spokojný s herným prejavom mužstva, individuálnymi výkonmi hráčov, v ktorých chýbalo najmä oduševnenie, bojovnosť a chcenie. Ako problém vnímam aj úzky káder, hráči necítia tlak, svoje miesto v zostave majú isté, tréningový proces prebieha s 10 hráčmi, čo sa z dlhodobejšieho hľadiska na hre mužstva určite prejaví negatívne,“ opísal zápas kouč Peter Vrábel.

Starší žiaci U15

Hlohovec – Piešťany 1:1 (0:0)
Góly: 57. Matej Karaba – 51. Igor Kováčik

Zostava: Freivald, Ruľák, Valo, Ďurák, Kováčik, Sloboda /61´Melicher/, Glos, Bušík, Hlbocký, Žižka, Štetka

„Nič nenaznačovalo, že hráme proti lídrovi súťaže a dokonca môžem konštatovať, že boli sme bližšie k víťazstvu ako domáci. V 1. polčase sme vyprodukovali niekoľko nebezpečných brejkových situácií, ktoré zostali nevyužité, a keďže ani Žižkova strela z dobrej pozície nebola gólová – potvrdzuje to naše strelecké trápenie. V druhom polčase sa útočné aktivity striedali na oboch stranách s nepresnou koncovkou, z ktorej sa vyníma len gólová strela Kováčika spoza ,,16-ky,, .O vedenie sme prišli zbytočnou stratou lopty v strednej zóne, po ktorej nasledoval rýchly útok s gólovou koncovkou. V závere sme mohli strhnúť vedenie na našu stranu, keď Bušík z dobrej pozície tesne minul bránu domácich,“ zhodnotil hru tréner Szilárd Petényi.

Mladší žiaci U13

Hlohovec – Piešťany 0:11 (0:4)
Góly: 14. Samuel Daňhel, 19. Erik Pánsky, 20. Oliver Rusnák, 30., 36. Janko Labat, 40., 48. Michal Fox, 47. Pavol Ocelka, 63. Denis Hrdina, 65. Marek Chobot, 67. Michal Vereš

Zostava PFK: Maliga, Gulan – Hlavatý, Muller, Vereš, Pánsky, Fox, Hudec, Labat, Daňhel, Petroman, Ocelka, Rusnák, Hrdina, Chobot, Čimo

„V tomto zápase sme boli jednoznačným favoritom, čo sme potvrdzovali už od začiatku zápasu. Lopta bola prakticky stále na našich kopačkách a dobrými kombinačnými akciami sme sa dostávali do gólových príležitostí. Domácich sme za celý zápas pustili iba do jednej šance, na druhej strane pri jedenástich inkasovaných góloch bol domáci brankár ich najlepším hráčom. Potešiteľné je, že sa u nás presadilo viacero aj netradičných strelcov, čo svedčí o dobrom kolektívnom výkone. Verím, že táto výhra bude vzpruhou do posledných zápasov a už sa tešíme na vedúce družstvo z Komárna,“ konštatoval tréner mladšieho dorastu Cyril Stachura.

-PFK Piešťany/Foto: archív-

Populárne články