Connect with us

Šport

Futbal: TJ Družstevník Veľké Ludince – PFK Piešťany 2:0 (1:0)

Published

on

Reklama

Počas uplynulého víkendu odohrali futbalisti PFK Piešťany zápas vo Veľkých Ludinciach, po ktorom klesli na 3. miesto tabuľky.

[singlepic id=21319 w=320 h=240 float=left]Úvod patril domácim a v 7. min. rozohral priamy kop Petráš na Mikulu, ktorého strelu obrana PFK zblokovala. V 15. min. prihral Moravčík Mehdi-Karimovi, ale jeho strela šla nad. V 17. min mali hostia veľkú príležitosť na otvorenie skóre, no Benkó nohou vytesnil Charizopulosov pokus, po prihrávke Bretschneidera.

Reklama

V 24. min. sa zaskvel na opačnej strane Hodulík, keď bravúrne zneškodnil priamy kop Soboňu a po následnom rohu reflexívne vyrazil gólovú strelu zo 6 m. Na druhej strane opäť Benkó včasným vybehnutím zmaril šancu Mehdi-Karima. V 35. min. znova čaroval Hodulík pri strele Mikulu.

O ďalšie dve minúty však už bol bezmocný, keď strieľaný center Zorada zapadol až za jeho chrbát – 1:0. V závere polčasu bol blízko k vyrovnaniu Sailer, ale jeho exportnú delovku z 25m s pod brvna z námahou vytiahol domáci brankár.

Reklama

[singlepic id=21320 w=320 h=240 float=right]Prvú príležitosť druhého polčasu mali domáci, Dulai volejom netrafil bránu. Na druhej strane krásne vysunul Šimo Bretschneidera, ktorého obránca zozadu podkopol, no píšťalka rozhodcu ostala nemá. Po následnom rohu nedočiahol Charizopulos prihrávku od Šima. Zmeniť skóre skúšal Koprda a po ňom aj Kučera, prvého strelu poľahky kryl Benkó a druhý prestrelil.

V 82. min. črtajúcu sa šancu domácich, zmaril včasným vybehnutím Hodulík. Najväčšiu šancu na vyrovnanie mal 5 minút pred koncom Koprda, ku ktorému sa dostal center Galbu, jeho strelu obrana zblokovala. O ďalšiu minútu hľadal Vyskoč v päťke Kučeru, tesne pred ním zachránil Kosák.

V týchto chvíľach hostia stavili všetko na jednu kartu. Prišiel však dlhý odkop brankára, zaváhanie Sailera a rozhodujúci gól Mikulu – 2:0. Piešťany tak klesli na 3. miesto tabuľky.

Góly:

Žlté karty: Petráš – Sailer.

Červené karty:

Zostava TJ Družstevník: Benkó – Flídr, Števko, Horniak (84. Kotrus), Zorad, Kosák, Gonda, Mikula (90. Gonda), Soboňa, Dulai, Petráš (69. Predajnianský).

Zostava PFK: Hodulík – Vyskoč, Bakita, Sailer, Kvasnica (46. Šimo) – Koprda, Galba – Bretschneider, Moravčík, Charizopulos – Mehdi-Karim.

Autor: jv Ilustračné foto

Populárne články