Connect with us

Šport

Futbal: Piešťany opäť víťazne, Žlkovce porazili 5:1

Published

on

Reklama

Futbalisti PFK Piešťany nastúpili v nedeľu 11. septembra na zápas VIII. ligy MEVASOX v Žlkovciach. Prvý polčas síce skončil nerozhodne 0:0 a všetkých šesť gólov padlo v druhej časti hry. Piešťanci síce po rohovom kope prehrávali, ale gól ich vyburcoval k zvýšenej aktivite a napokon sa im podarilo zvíťaziť v pomere 5:1 a po šiestich kolách kraľujú tabuľke s osemnástimi bodmi. Muži vstrelili doposiaľ svojim súperom už 34 gólov a inkasovali len v troch prípadoch.

IMG_7054_resize

Reklama

V Žlkovciach sa stretli prvé dve mužstvá tabuľky a už od začiatku bolo zrejmé, že Piešťanci to nebudú mať ľahké. Domáci boli dobre fyzicky pripravení, čo hráčom PFK robilo v prvom polčase problémy a šance si veľmi nevytvárali. Zakončeniam Dadíka, Staška, Glosa aj Javorku chýbala buď presnosť alebo väčší dôraz. Domáci pohrozili dvoma štandardnými situáciami. Začiatok druhého polčasu priniesol zmenu skóre, keď po rohovom kope sa k lopte dostal domáci Blaško a strelou z 20 metrov nedal Hrutkovi šancu. Domáci sa ujali vedenia 1:0. Gól vyburcoval skôr Piešťancov a od tej chvíle zrýchlili a spresnili kombinácie a domácich privádzali do problémov. Už v 58. minúte sa presadil strelou spoza 16-tky Valla, v 63. minúte po kombinácii v strede ihriska skóroval Staško a v 68. sa po sérii rohov presadil hlavou Stachura 1:3. Po týchto úderoch sa domáci už nespamätali a Piešťanci hru dirigovanú skúseným Stachurom úplne ovládli a každá ich akcia bola nebezpečná. Gólovo sa dokázal presadiť ešte premiérovo po individuálnej akcii Martin Javorka a v poslednej minúte spečatil skóre na 1:5 hlavou Krištof.

„S výkonom mužstva som spokojný, aj keď víťazstvo sa nerodilo ľahko hlavne v prvom polčase s nami domáci dokázali držať krok a dôraznou hrou nám nenechávali priestor na kombináciu. V druhom polčase sa už prejavila naša herná dominancia, aj keď sme prvýkrát v tejto sezóne prehrávali, vyrovnali sme sa s tým úspešne a zápas sme priviedli do hladkého víťazstva. Od svojich prenasledovateľov v tabuľke, sme sa odpútali od 5, respektíve 6 bodov,“ zhodnotil zápas tréner Michal Krajčovič.

Reklama

6. kolo
Žlkovce – Piešťany 1:5 (0:0)
Góly: 55. Róbert Blaško – 58. Peter Valla, 63. Marek Staško, 68. Ján Stachura, 74. Martin Javorka, 90. Andrej Krištof

Zostava : Hrutka- Prištic, Javorka Martin, Stachura Ján, Krajčovič- Dadík ( 77′ Horňanský), Javorka Maťo (56′ Toman), Stachura Cyril (75’Krištof), Valla – Glos, Staško

tabuľka

Starší dorast U19
6. kolo
Šaľa – Piešťany 2:1 (1:0)
Góly: 23. Norbert Keszely, 58. Samir Smaali – 82. Denis Štefanka

Zostava: Kunic – Štefanec, Miškech, Rusnák, Hlatký – Janotík, J. Štefanka, D. Štefanka, Kusý, Blahuta – Chmelina (Mydla)

Na úvod musím skonštatovať, že výsledok zápasu nezodpovedal jeho priebehu, nakoľko hráči PFK boli od úvodných minút silnejší na lopte, hrali disciplinovane, kombinačne, presnými krátkymi prihrávkami sa dostávali veľmi rýchlo na polovicu súpera, boli pohyblivejší a pôsobili veľmi kompaktne. Zaskočení domáci v prvom polčase mali jeden strelecký pokus, ktorý skončil na brvne bránky hosťujúcich hráčov a druhý strelecký pokus skončil v sieti PFK, keď domáci hráč šikovne preloboval brankára Kunica z 30 metrovej vzdialenosti. Tým výpočet šancí domácich končí, okrem niekoľkých rohových kopov za celý zápas, pretože iniciatíva bola po celý zápas na kopačkách piešťanských futbalistov. Jediným negatívom bolo, že sľubné príležitosti nedokázali premeniť na gól, viackrát nepresne kombinovali v bezprostrednom ohrození domácej brány, keď nedotiahli do úspešného konca akcie „dvaja na jedného“, „traja na jedného“, „traja na dvoch“, čo sa premietlo v konečnom rezultáte, keď na úspešný výsledok PFK chýbali strelené góly.

Do druhého polčasu boli hráči PFK usmernení, aby pokračovali v hre z prvého polčasu, hrali pokojne, nikam sa neponáhľali, nakoľko na kopačkách domácich bola evidentná nervozita. Hráčom som prízvukoval, že treba hrať zodpovedne v defenzíve a s pribúdajúcimi minútami budú domáci pod väčším psychickým tlakom, pričom pri predvádzanej hre hostí bolo len otázkou času, kedy hráči Piešťan strelia gól. Opak bol však pravdou, napriek dobrému výkonu hráčov PFK aj v druhom polčase domáci z ojedinelého rohového kopu vsietili gól a zvýšili na 2:0. Hráči PFK aj po inkasovanom druhom góle pokračovali vo výbornom výkone, len škoda, že k streleniu kontaktného gólu prišlo až v 83 minúte, keď nariadený pokutový kop bezpečne premenil Štefanka.

„Hráči PFK vrhli všetko do útoku, čo prinieslo niekoľko rohových kopov, avšak vyrovnávajúci gól sa už hosťom nepodarilo streliť. Napriek nepriaznivému konečnému výsledku však treba jednoznačne všetkých hráčov PFK pochváliť za predvedený výkon, bojovnosť, „futbalovosť“, nasadenie a ochotu popasovať sa o víťazstvo s jedným z favoritov súťaže, preto je výsledok pre chlapcov až príliš krutý. Tento zápas jednoznačne ukázal, že družstvu PFK Piešťany chýba zakončovateľ, ktorý by premenil množstvo dobre pripravených a sľubných akcií hráčov PFK. Ale jednoznačne možno skonštatovať, že na takýchto výkonoch sa dá stavať a do boja o popredné priečky 3. ligy hráči PFK určite majú čo povedať,“ zhodnotil zápas tréner Martin Javorka.IMG_3092

Mladší dorast U17
6. kolo
Šaľa – Piešťany 5:1 (3:0)
Góly: 8., 79. Thomas Hučko, 33. Adrián Vizvári, 39. Denis Telkesi, 48. Patrik Marček – 77. Jakub Lenovský

Starší žiaci U15
6. kolo
Dubnica – Piešťany 0:4 (0:2)
Góly: 15. Igor Kováčik, 31. Matúš Štetka, 65., 69. Dávid Ďurák
Zostava: Freivald, Valo, Bušík, Hlbocký, Ruľak, Kovačík, Glos, Ďurák, Sloboda (67ˇNémeth), Štetka (69´Melicher), Žižka (60ˇStolárik)

„Do zápasu sme išli so zámerom prerušiť dlhé čakanie na prvé víťazstvo. Tento cieľ sme dokázali napĺňať svojím kolektívnym výkonom už od úvodných minút, keď sme získali absolútnu kontrolu nad zápasom a ofenzívne snaženie domácich sme eliminovali už v prechodovej fáze. Tempo zápasu sme diktovali až do samého záveru, keď sme sa dokázali aj 4x gólovo presadiť. Víťazstvo je absolútne zaslúžené a mohlo byť aj výraznejšie, ak by sme premenili množstvo šanci s prívlastkom ,,tutovky,, na konci ktorých sa ocitli Žižka, Kovačík, dva krát Štetka či Ďurák….Pochvalu si zaslúži celé družstvo za predvedený výkon a odhodlanie, akým do zápasu vstupovalo. Chlapci ďakujem,“ priblížil duel s Dubnicou tréner starších žiakov Szilárd Petényi.

Mladší žiaci U13
6. kolo
Dubnica – Piešťany 6:0 (1:0)
Góly: 3.,40.,58. Erik Jambrich, 55., 59. Benjamín Kunda, 58. Erik Jambrich
Zostava PFK : Maliga-Fajnor, Hlavatý, Ocelka,Hudec, Vereš,Hrdina,Petroman, Labat, Rusnák, Daňhel, Čimo, Gulan,Petényi, Buček20150915-163352-jpg56d422e7967fa3-68264549

„Po sérií štyroch neprehratých zápasoch sme narazili doposiaľ na najlepšieho súpera. Aj keď sme inkasovali gól už v tretej minúte, hral sa pomerne vyrovnaný zápas. Domáci sa snažili hrať kolmé lopty za obranu, ktoré naši hráči dobre eliminovali. Naše dobre rozbehnuté útoky končili väčšinou na vyspelých a dobre stavaných obrancoch domácich. V druhom polčase sa naši hráči snažili vyrovnať, ale v útočnej fáze sa nám nedarili finálne prihrávky. Výsledok bol stále otvorený, aj keď sme v 40. minúte inkasovali druhý gól. Celkom dobrý dojem zo zápasu sme si pokazili za posledných päť minút, keď sme inkasovali štyri góly. Výsledok nezodpovedá dianiu na ihrisku, ale ako všetci vieme, futbal sa hrá až do poslednej minúty,“ zhodnotil zápas tréner Cyril Stachura.

Aktualizované tabuľky sú k dispozícii na stránke www.pfkpiestany.sk v jednotlivých sekciách (Muži, Dorast, Žiaci)

-Autor MB/TK PFK-

Populárne články