Connect with us

Šport

Futbal: Piešťanskú futbalovú U19 povedie na jar nový tréner

Nový tréner U19 Zdeno Hrehor hovorí, že je pre neho dôležité, aby tím bol jedna veľká partia. Kategória starších dorastencov začne jarnú časť sezóny s novým trénerom, ktorý nahradí Adama Doktora. Zo svojich predchádzajúcich pôsobísk má bohaté trénerské skúsenosti, kedy pôsobil v AS Trenčín, či ŠKF Sereď. Predstavitelia klubu veria, že do mužstva prinesie dobrú náladu, rešpekt, či dobré výsledky.

Published

on

Reklama

Ako hodnotíte doterajší priebeh zimnej prípravy s U19?

Doterajší priebeh prípravy hodnotím z pohľadu samotného plnenia stanovených vecí pozitívne. Trápia nás však choroby a zranenia, čiže sa nestretávame v plných počtoch ako by som si predstavoval.

Reklama

Aké ciele ste si stanovili pre U19 počas jarného obdobia?

Ciele sú byť súdržní, trénovať a hrať ako jeden tím. Chcem, aby sa chlapci rešpektovali a dôverovali si navzájom. Pre mňa je veľmi dôležité, aby sme boli jedna veľká partia.

Reklama

Akým štýlom hry by ste chceli, aby sa váš tím vyznačoval počas jarného obdobia?

Ja som vyznávačom držania lopty, taký tiki-taka španielsky štýl. Niekto si možno povie, že tento spôsob hry ide do zabudnutia ale nezabúdajme na to, že vždy je lepšie loptu držať ako ju naháňať.

Aké sú vaše plány na posilnenie tímu U19 vzhľadom na jeho súčasnú konkurencieschopnosť v 3. lige dorastencov?

Vážim si chlapcov a káder, ktorý mám k dispozícii. Nebudeme sa posilňovať, ale presúvať medzi kategóriami U19 a 17 hráčov môžeme v závislosti od ich výkonov nakoľko mám aj ja veľa ročníkov 2007, ktoré môžu hrať ešte za U17. A naopak môže vyskočiť hráč ročníka 2008 čo bude vyčnievať. Budeme hrať s chlapcami z Piešťan a okolia, ktorí sú tu doma a vážia si tento klub.

Aké úlohy a očakávania máte voči hráčom U19 v rámci ich individuálneho rozvoja počas zimnej prípravy?

Jednoznačne musíme zlepšiť defenzívu celého tímu počnúc útočníkmi, končiac brankármi. Tuto nás tlačí topánka. Hráčov individuálne rozvíjať netreba. Kto neovláda herné činnosti jednotlivca nemá v 3.lige U19 čo hľadať. My sa rozvíjame hlavne na úrovni taktickej a teoretickej v rámci celého tímu.

TS PFK

Populárne články