Connect with us

Novinky

Futbal: Piešťanská mládež na víťaznej vlne

Published

on

Reklama

Uplynulý víkend sa niesol v znamení víťazstiev piešťanských futbalistov, ktorým sa podarilo zvíťaziť v takmer všetkých zápasoch. Pozitívna je najmä správa z kabíny staršieho dorastu, ktorý sa po víťazstve na pôde ČKD Nitra 1:3 vracia do boja o titul. Mladší dorast si tiež poradil so súpermi spod Zobora, pričom v napínavom súboji sa našim hráčom podaril obrad a polčasový výsledok 2:1 otočili na konečných 2:3. Mládežníkom sa podarilo zvíťaziť v siedmych z ôsmych duelov, pričom slabšiu chvíľu mali Mladší žiaci B, ktorí doma podľahli Trnavčanom 1:4. Starší žiaci A si naopak poradili doma s Trnavou 1:0, keď sa o jediný gól zápasu postaral po štandardnej situácii Vratko Maco. Starší žiaci B nastúpili v derby na pôde Veľkého Orvišťa, ktoré sa im podarilo zdolať 2:5 a Mladší žiaci B zase zvíťazili v Dolnom Lopašove 1:4.

Starší dorast
10. kolo
ČFK Nitra – Piešťany 1:3 (1:1)
Góly: 16. David Kučera – 18. Martin Strelec, 48. Martin Unger, 64. Juraj Štefanka
Zostava 10. kola: Červenka – Rusnák, Lenovský, Miškech, Stanek – Valovič (Horil), J. Štefanka, Strelec, Unger (Kondrc), Korec (Ozimák) – Krajčovič (Paulovič)

Reklama

Martin Javorka, tréner: Naši chlapci cestovali na horúcu pôdu do Nitry, odkiaľ sa body túto sezónu nosia veľmi ťažko, no sústredeným, koncentrovaným a zodpovedným výkonom od prvej minúty sme ukázali, že naprázdno z Nitry nechceme odísť. Domáci hráči stavili na bojovnosť a na dlhé nakopávané lopty za našu obranu, ktoré naša obranná formácia s prehľadom riešila. My sme sa sna žili o kombinačnú hru s cieľom ísť do rýchleho zakončenia, nakoľko veľmi nekvalitný terén nás brzdil vo väčšej snahe o kombinácie, najmä na súperovej polovici. Do vedenia išli domáci futbalisti, ako inak, po dlhej nakopnutej lopte za našu obranu a s miernym prispením inak spoľahlivo chytajúceho Matúša Červenku sa domáci ujali vedenia.

Vyrovnanie však na seba nenechalo dlho čakať a už o 3 minúty Maťo Strelec dobre naviezol loptu stredom ihriska a peknou strelou z 20 metrov vyrovnal na 1:1. Treba podotknúť, že obdobnú akciu predviedol Maťo Strelec už v úvode zápasu, keď jeho strela skončila tesne nad brvnom domácej brány. Do polčasu sa už hra odohrávala väčšinou v strede ihriska s častejším držaním lopty na našich kopačkách. Domáci boli nebezpeční v prvom polčase iba po štandardných situáciách, pričom sme trošku aj so šťastím odvrátili 3 nebezpečné situácie pred našou bránou. Najväčšiu šancu domácich v prvom polčase zneškodnil brankár Matúš Červenka v 43. minúte, keď vyrazil hlavičku domáceho futbalistu, ktorý osamotený na päťke hlavičkoval pod brvno našej brány.

Reklama

V polčase sme si povedali s chlapcami, že naša hra zniesla dobré kritériá, mala dobrú futbalovú úroveň, pričom som im zdôraznil, že pokračovaním vo výkone z prvého polčasu, pri maximálnej zodpovednosti pri štandardkách domácich futbalistov, dovedieme tento zápas do víťazného konca. Hneď po nástupe do druhého polčasu bola očividná naša snaha o strelenie gólu, súpera sme pritlačili pred jeho vlastnú šestnástku a už v 48. minúte veľmi dobre hrajúci Martin Unger nechytateľnou strelou z 25 metrov poslal náš tím do vedenia. Od tohto okamihu sme absolútne ovládli ihrisko, hrali sme uvoľnene s obrovskou chuťou a bolo len otázkou času, kedy pridáme ďalší gól. Na ten nebolo treba dlho čakať, keď v 64. minúte po krásne zahratom rohovom kope Martina Ungera nekompromisne vletel do lopty medzi stojacich bránicich domácich hráčov Jurko Štefanka a krásnou hlavičkou upravil na 3:1 v náš prospech.

Domácich sme v druhom polčase prakticky k ničomu nepustili, všetky dlhé lopty s prehľadom odvrátila stopérska dvojica Jakub Lenovský a Dávid Miškech, a keď sme boli nepriestrelní aj v krajných priestoroch, kde dominovali „Celo“ Stanek a „Chyro“ Rusnák, o víťazstve bolo rozhodnuté. O naše útočné aktivity sa starala najmä trojica hráčov, ktorí v zápase zvládli množstvo osobných, a hlavne vyhratých, súbojov – Maťo Strelec, Jurko Štefanka a Martin Unger. Naše víťazstvo na pôde ČFK Nitra tak bolo plne zaslúžené. Od pondelka však treba myslieť na ťažký domáci dvojzápas – Šaľa, Šurany, pričom musíme pokračovať v takýchto oduševnených výkonoch a vtedy nás futbal bude nielen baviť, ale bude nám prinášať aj sladké ovocie v podobe bodových ziskov.

Mladší dorast
10. kolo
Nitra – Piešťany 2:3 (2:1)
Góly: 17. Július Krajčovič, 29. Adrián Pagáč – 37. Martin Janovský, 52. Oliver Bušík, 63. Igor Kováčik
Zostava 10. kola: Gavač, Sedláček, Valo, Piešťanský (Ruľák), Valko, (Hlbocký), Bušik, Glos (Halanda),Sloboda(Štetka), Koška(Miklovič), Kováčik (Ondris), Janovský

Peter Vrábel, tréner: V zápase dvoch rozdielnych polčasov, hranom na veľmi zlom teréne, sme si víťazstvo vybojovali až v druhom polčase. Prvý polčas sme sa nedokázali vyrovnať s dôrazom domácich, prehrávali sme osobné súboje. Veľký problém nám robili počas celého zápasu štandardné situácie, keď sme nedokázali pokryť súperových hráčov a zachytávať ich pohyb. Prvý gól sme dostali po rohovom kope domácich, druhý po individuálnej chybe stredného obrancu. V závere prvého polčasu sme dali kontaktný gól Janovským.

V druhom polčase sme chceli hru maximálne zjednodušiť, viac sa tlačiť pred bránu domácich, zlepšiť pohyb a bojovnosť. To sa nám od prvých minút darilo, súpera sme zatlačili a postupne prichádzali aj šance, z ktorých sme využili dve, najskôr vyrovnal Bušík a víťazný gól dal Kováčik. Za bojovný výkon v druhom polčase sme si víťazstvo zaslúžili, hráči si zaslúžia pochvalu za to, že sa dokázali vyburcovať k lepšiemu výkonu, aj keď už prehrávali 0:2 a zápas sa pre nás nevyvíjal dobre. K dobrému výkonu v druhom polčase ich vyburcovalo aj hlasné povzbudzovanie našich starších dorastencov.

Starší žiaci A
10. kolo
Piešťany – Trnava 1:0 (1:0)
Góly: 33. Vratko Maco
Zostava 10. kola: Maliga, Daňhel, Hlavatý, Rusnák, Modrovič, Siget (´Chochuľa), Maco (´Grešák), Vyhlídal, Šimek, Holec, Kluka

Szilárd Petényi, tréner: Zaslúžene sme zvíťazili po veľmi displinovanom výkone celého mužstva, bez ohľadu na to, aké bolo predzápasové tabuľkové postavenie hostí, sme sa sústredili predovšetkým na svoj výkon a ukázali sme, že dokážeme napĺňať taktické úlohy ako jednotlivci, aj ako kolektív. Výrazný podiel na úspechu mali vyhraté osobné súboje s dobrým načasovaním a s patričným dôrazom najmä v strede poľa a tie ostatné ,,upratali,, chlapci v obrane. Do polčasu brankár Maliga takmer bez práce okrem jedného prieniku s následným centrom, ktorý kryl. Presadili sme sa po dobre zahratej štandardnej situácii hlavou, keď najvyššie vyskočil Vratko Maco a prekonal hosťujúceho brankára. V ofenzívnej fáze sme boli ďaleko nebezpečnejší ako favorizovaní hostia. Poistiť vedenie sme mohli po prieniku Vyhlídala a jeho centri, kde Tomaš Šimek netrafil ideálne, avšak žiadna dráma v závere zápasu sa nekonala a jednogólove vedenie bolo dostačujúce. Za dôležité považujem, že sme sa nezľakli vedenia a boli sme aktívni aj dopredu, kombinačne, v situáciách 1 na 1 a predovšetkým sme nepodľahli a nepripustili si strach o výsledok. Práve sebavedomie a dobré mentálne nastavenie do zápasu malo výrazný vplyv na výkon celého družstva.

Mladší žiaci A
10. kolo
Piešťany – Trnava 1:4 (0:1)
Góly: 41. Janko Labat – 14., 32. Alex Salviany, 43., 46. Samuel Buoc
Cyril Stachura, tréner: sa k zápasu nevyjadril.

Starší žiaci B
9. kolo
Veľké Orvište – Piešťany B 2:5 (0:1)
Góly: 68. Adam Gono, 70. Martina Pániková – 24., 45., 53. Adrián Grešák, 59. Michal Fox, 62. Filip Košinár
Zostava 9. kola: Šándor, Šesták, Muller, Košinár, Petényi, Fajnor, Gregorička, Pomajbová, Vereš(K), Petroman, Fox, Ranostaj, Grešák, Rolinec Jozef, Žažo

Jozef Glos, tréner: Zápas 9. kola sme odohrali u súpera, ktorý nastúpil v prvom polčase s desiatimi hráčmi. Zápas bol jasne v našej réžii, súpera sme nepustili na našu polovicu ihriska. Vypracovali sme si veľa gólových príležitostí, no nedokázali sme ich presne zakončiť. Do polčasu sme strelili iba jeden gól, po krásnej akcii. Do druhého polčasu súper nastúpil v celou jedenástkou hráčov, no na hre sa nič nezmenilo. Aj druhý polčas sa hral prevažne na polovici súpera. Strelili sme ďalšie štyri góly. Za stavu 5:0 sme poľavili v našej hre a pustili súpera pár krát pred našu bránku. Dva krát sme inkasovali, prvý krát po priamom kope, keď strela zmenila smer od nášho múru, druhý z pokutového kopu, ktorý súper premenil až na tretí pokus. Zo zápasom som celkom spokojný, u chlapcov je vidieť posun vpred a verím, že tak budú pokračovať aj ďalej.

Mladší žiaci B
7. kolo
Dolný Lopašov – Piešťany B 1:4 (1:1)
Góly: 15. Martin Natčin – 17. Maxim Ručkay, 36. Filip Fodrán, 39. Maximilián Martinkovič, 42. Denis Seko
Ján Stachura, tréner: sa k zápasu nevyjadril.

MB / TK PFK

Populárne články