Connect with us

Šport

Futbal: Piešťanci prehrali s Moravanmi v Slovnaft cupe 1:2

Published

on

Reklama

Prvé kolo Slovnaft Cupu 2012/2013 postavilo v utorok 7. augusta proti sebe mužstvá, ktorých štadióny sú od seba vzdialene ani nie 4 km. Veľké susedské derby medzi domácim OTJ Moravany nad Váhom a PFK Piešťany pritiahlo do hľadiska niekoľko stoviek fanúšikov.
Úvodné minúty patrili hosťom, no okrem priameho kopu a rohu sa k ničomu vážnemu nedostali. Naopak v 7. min. sa do šance rútil domáci Miklovič, jeho slabú strelu Hodulík kryl. Po ňom skúšal neúspešne šťastie nožničkami Vajda. V 17. min. posielal Mehdi-Karim lobom do šance Pyrku, ale Planický bol rýchlejší. V 23. min. po faule na Mehdi-Karima rýchlo rozohral Moravčík Pyrkovi, ktorého v poslednej chvíli zastavila obrana za cenu rohu. Po ňom strelu Gligiča kryl pozorný Planický. V týchto minútach mali prevažne loptu na [singlepic id=28854 w=320 h=240 float=left] kopačkách hostia z Piešťan. Vyložené šance však neprichádzali a hra sa odohrávala zväčša medzi šestnástkami. Po polhodine sa k slovu dostali domáci, závar po rohu nakoniec vyriešil Hodulík, podobne ako aj strelu Zubka. V 35. min. po rýchlom brejku PFK a Pyrkovom centri bol vo veľkej šanci Gligič, Glos jeho pokus zblokoval. V 43. min. odskočila malá domov Planickému na nohu Ulricha , ten ju však nedokázal spracovať. Už v nadstavenom čase sa v 16tke uvoľnil Pyrka, vo veľkej šanci bol faulovaný, píšťalka ozhodcu však ostala nemá.
Hneď po prestávke sa domáci dostali do vedenia. V 49. min. nešťastne predĺžil Glosov center Vyskoč a M. Rusnák sa volejom nemýlil – 1:0. V 53. min. pred Vyskočom zachránil opäť výborný Planický. V ďalšom priebehu sa hra pritvrdila, hlavne z domácej strany. Doplatil však na to hosťujúci Moravčík, ktorý po dvoch zákrokoch na Glosa behom 2 minút videl dve žlté karty a porúčal sa pod sprchy. Domáci presilovku okamžite využili. Priamy kop Švestku nedôrazne boxoval Hodulík len do skrumáže a M. Rusnák pohotovými nožničkami poslal loptu do siete – 2:0. Piešťanci sa snažili zvrátiť stav, pozorný Planický, ale zlikvidoval nepríjemnú bombu Galbu. V 77. min. sa do šance dostával domáci Miklovič, obrana PFK bola na mieste a zastavila ho. V 84. min. sa vrútil do pokutového územia Vyskoč a po jeho nezištnej nahrávke znížil do odkrytej brány Gligič – 2:1. To hostí ešte viac vyburcovalo, ale výborný Planický vyrazil strieľaný center Halása z pod brvna, podobne aj Galbovú hlavičku. Domáci tak ubránili záverečný tlak a tešia sa z postupu do ďalšieho kola Slovnaft Cupu.

OTJ Moravany nad Váhom – PFK Piešťany 2:1 (0:0)

Reklama

Góly : 49. a 64. Rusnák – 84. Gligič.
ŽK: 17. Kotula, 51. Švestka, 58. Glos, 79. Kirka – 17. Vyskoč, 59. Moravčík.
ČK: 61. Moravčík (PFK – po 2 ŽK)

Zostava OTJ: Planický – Vajda, M. Rusnák (71. Sládek), Zubka, Švestka, Glos, Čavojský, Kotula (68. Verchola), Miklovič, Ondrejkovič, Ďuriš (65. Kirka).
Zostava PFK: Hodulík – Vyskoč, Sailer, Chebeň, Valla – Pyrka (65. Halás), Galba, Moravčík, Gligič – Mehdi-Karim (83. A. Rusnák), Ulrich (75. Valachovič).

Reklama

Autor: J. Valo Ilustračné foto: hugophoto

Populárne články