Connect with us

Šport

Futbal: Piešťanci nestačili na dorastencov Spartaka

Published

on

Reklama

Piešťanskí futbalisti začali so zimnou prípravou. Počas uplynulých týždňov skúšali nových hráčov, napríklad aj zo Senegalu a Alžírska. Prípravný zápas so starším dorastom Spartaka Trnava prehrali.

[singlepic id=21614 w=320 h=240 float=right]V úvode sa vyznamenal Hodulík pri veľkej šanci trnavskej devätnástky, po chybe v domácej obrane. Potom prevzali iniciatívu domáci, no väčšinu dobrých príležitostí dokázala obrana hostí zblokovať. Hlavne prieniky Zeleneckého s Vyskočom volali po góle. Na druhej strane, kryl strelu opäť Hodulík.

Reklama

V 39. minúte zahrávali domáci jeden z množstva rohových kopov, lopta sa dostala až k úplne voľnému Riečičiarovi, ktorý volejom otvoril skóre – 1:0. Po zmene strán boli znovu útočnejší domáci, ale už tradične sa predbiehali v zahadzovaní šancí, za čo nakoniec pykali. Šance Derrasa, Ondrejkoviča a hlavička Sailera skončili mimo bránu.

Naopak hosťujúci útočník po rýchlom protiútoku obišiel aj Vala a pohodlne vyrovnal – 1:1. Piešťanci naďalej pokračovali v tlaku, no Rožník z priameho kopu nastrelil brvno, Sailerovú hlavičku kryl brankár a obrovskú šancu Vyskoča vyhlavičkoval z bránkovej čiary obranca.

Reklama

Hostia hrozili vysokým napádaním domácej rozohrávky, z čoho si vypracovali aj dve nepríjemné šance. Z prvej sa aj presadili, no gól pre offside neplatil a druhú strelu zo 16 m vyrazil Valo na roh. Keď už sa zdalo, že zápas skončí nerozhodne, prišiel rýchli protiútok hostí a úplne voľný útočník, aj za pomoci teču, strelil víťazný gól – 1:2.

Zostava PFK: Hodulík – Vyskoč, Riečičiar, Sailer, Galba – Koprda – Zelenecký, Mehdy-Karim, Derras, Sečanský – Ondrejkovič (Striedali: Valo, Kukuč, Rožník).

PFK Piešťany – Spartak Trnava U19 1:2 (1:0)

Ďalší prípravný zápas odohrá PFK Piešťany na domácom ihrisku v sobotu 18. februára o 11.00 h s FC Neded.

Autor: Ing. Jaroslav Valo Ilustračné foto: gp

Populárne články